Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα κατά 12%
  • [02] Τέλος στην προσπάθεια ΑΕΛ στο Europa League
  • [03] Νέα κατηγορία κρατικών ενισχύσεων υιοθέτησε η Βουλή
  • [04] Δώδεκα ώρες η κατάθεση Σαρκοζί

  • [01] Αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα κατά 12%

    Αυξημένος κατά περίπου 12% ήταν ο αριθμός των ανέργων φέτος τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2011.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει στα μητρώα του ο ΟΑΕΔ, φέτος τον Οκτώβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τα 777.768 άτομα, κατά 5.189 άτομα περισσότεροι (+0,67%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 84.351 άτομα (+12,16%) σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011.

    Εξ' αυτών, τα 338.055 άτομα (ποσοστό 43,46%) παραμένουν εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο ή και περισσότερο και άλλα 439.713 (56,54%) άτομα είναι εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, χάθηκαν τον Οκτώβριο 50.473 θέσεις μισθωτής εργασίας. Το νούμερο αυτό ήταν 2.384 τον Σεπτέμβριο και 55.360 τον Οκτώβριο του 2011.

    [02] Τέλος στην προσπάθεια ΑΕΛ στο Europa League

    Την ήττα με 2-0 γνώρισε την Πέμπτη το βράδυ η ΑΕΛ στη Γερμανία από την Γκλάντμπαχ σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του γ' ομίλου του Europe League.

    Παρά την καλή της εμφάνιση για ακόμα ένα παιχνίδι, η ομάδα της Λεμεσού δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να πετύχει κάποιο γκολ και στο τέλος οι Γερμανοί εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίχτες στο 75', λόγω αποβολής του Μπεμπέ κατάφεραν με 2 γκολ των Ντεκαμάρκο στο 79' και στο 90'+1 να πάρουν την νίκη.

    Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει οριστικά την ΑΕΛ εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης στην τελευταία θέση του γ' ομίλου.

    [03] Νέα κατηγορία κρατικών ενισχύσεων υιοθέτησε η Βουλή

    Νέα κατηγορία ενισχύσεων εισάγεται με νομοθετικούς κανονισμούς για την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος (ΥΓΟΣ), προκειμένου να δίδεται η δυνατότητα στα κράτη - μέλη της ΕΕ να χορηγούν ενισχύσεις χαμηλού ύψους, χωρίς προηγούμενη κοινοποίησή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενισχύσεις το όριο των οποίων καθορίζεται στα 500.000 ευρώ ανά επιχείρηση και για οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών σε κυλιόμενη βάση.

    Οι κανονισμοί αυτοί, οι οποίοι εγκρίθηκαν χωρίς καμμίαν ένσταση την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, θεσμοθετούνται με στόχο την τροποποίηση των ισχυόντων κανονισμών περί ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας), προκειμένου να εφαρμοσθεί ο Κανονισμός (ΕΕ) 360/2012 της Επιτροπής της 25ης Απριλίου 2012, σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, οι οποίες χορηγούνται σε επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος.

    Οι κανονισμοί αυτοί ρυθμίζουν τη διαδικασία χορήγησης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στους διάφορους τομείς της οικονομίας και έχουν θεσπισθεί με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [04] Δώδεκα ώρες η κατάθεση Σαρκοζί

    Δώδεκα ώρες διήρκεσε, τελικά, η κατάθεση την Πέμπτη σε δικαστή-ανακριτή στο Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία του τέως Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί -με θέμα της τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του για τις προεδρικές του `07 και στο επίκεντρο της τη διαλεύκανση, όσον αφορά τις δημοσιοποιημένες, έκτοτε, μαρτυρίες, "περί τελεσθεισών παρανομιών".

    Ο συνήγορος του τέως προέδρου, δικηγόρος Τιερί Ερζόγκ, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο στο τέλος της κατάθεσής του, αρνούμενος όμως να αναφερθεί στο περιεχόμενο της κατάθεσής αυτής ότι, "για τον κ. Σαρκοζί αποφασίστηκε στην πρόοδο της ανάκρισης αυτής να ισχύει το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 November 2012 - 5:39:07 UTC