Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση Ελληνικής Πρεσβείας με θέμα την ενεργειακή συνεργασία

    Κύπρου-Ελλάδας

  • [02] 24.000 ασθενείς σε 14 χρόνια στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου
  • [03] Ο Υπ. Δικαιοσύνης επαναβεβαίωσε το στόχο της ΕΕ για εξάλειψη των

    διακρίσεων

  • [04] Τηλεδιάσκεψη το Σάββατο του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα
  • [05] Ηλιάδης: Σε φάση δυναμικής ανασυγκρότησης η Εθνική Φρουρά
  • [06] Έκκληση της ΥΠΕΞ για διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα

    κατεχόμενα


  • [01] Εκδήλωση Ελληνικής Πρεσβείας με θέμα την ενεργειακή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας

    Στο πλαίσιο της Πρότασης Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου έχει υποβάλει, ως φορέας υλοποίησης, 3 προτάσεις, οι οποίες είναι υπό αξιολόγηση και αφορούν έργα κοινού ενδιαφέροντος και ζητήματα διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, είπε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

    Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση για προώθηση οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, με θέμα την διμερή ή και τριμερή ενεργειακή συνεργασία και τις προοπτικές της, στην ελληνική και κυπριακή οικονομία, που διοργάνωσε η εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι το πρώτο έργο είναι γνωστό ως β€˜Trans-Mediterranean Gas Pipeline' και αφορά την εγκατάσταση αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και της Λεκάνης της Λεβαντίνης.

    Το δεύτερο έργο, ανέφερε, ονομάζεται β€˜EuroAsia Interconnector' και αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρικού καλωδίου διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Και, τέλος, το τρίτο έργο, ανέφερε, προτείνει τη δημιουργία ενός εναλλακτικού διαδρόμου για την προμήθεια της Ευρώπης με φυσικό αέριο, τον Νοτιο-ανατολικό Μεσογειακό διάδρομο.

    [02] 24.000 ασθενείς σε 14 χρόνια στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου

    Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στην Κύπρο διαδραματίζει το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου στα 14 χρόνια παρουσίας του, τόνισε η Πρόεδρός του, Έλση Χριστόφια, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα το Κέντρο έχει περιθάλψει περίπου 24.000 ασθενείς, ενώ ο αριθμός των νέων ασθενών φέτος στο Κέντρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 2.000, αριθμός που αναλογεί σε 170 νέα περιστατικά το μήνα.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τα 14 χρόνια από την λειτουργία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, η κ. Χριστόφια ανέφερε ότι συνολικά προσέρχονται για τις διάφορες υπηρεσίες του Κέντρου περισσότερα από 450 άτομα καθημερινά.

    Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών, το Κέντρο, συνέχισε, έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ειδικών ιατρών και άλλων επιστημόνων που ασχολούνται αποκλειστικά με τη θεραπεία του καρκίνου και έχει εδραιώσει την υλικοτεχνική υποδομή και όλα τα απαραίτητα συστήματα, ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν σύγχρονη ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία στον τόπο τους.

    Λειτουργεί, πρόσθεσε, πάντοτε συλλογικά μέσω των ογκολογικών συμβουλίων και για πολλά περιστατικά και υπηρεσίες λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ έχει αναπτυχθεί και ως εκπαιδευτικό κέντρο για την ιατρική ειδικότητα της παθολογικής ογκολογίας και για την κλινική άσκηση φοιτητών της ιατρικής.

    [03] Ο Υπ. Δικαιοσύνης επαναβεβαίωσε το στόχο της ΕΕ για εξάλειψη των διακρίσεων

    Παρά την οικονομική κρίση, θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους της προώθησης της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων, αποτρέποντας οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά.

    Σε χαιρετισμό του στη λήξη της 6ης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για την Ισότητα που διοργανώθηκε στη Λευκωσία στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Λουκά είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι από όλους μας αποδεκτό ότι η ποικιλομορφία και η ισότητα είναι παράγοντες που ευνοούν και την οικονομική ανάπτυξη, γιατί συμβάλλουν στη βελτίωση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις, την ευημερία στην εργασία, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργικότητα, την τόνωση της καινοτομίας και τη βελτίωση της εικόνας μιας επιχείρησης σε σχέση με την κοινωνία».

    «Είναι σημαντικό», τόνισε, «να κατανοηθεί η συμβολή της ισότητας και της διαφορετικότητας στην οικονομική ανάπτυξη τόσο από ποσοτικής όσο και από ποιοτικής άποψης».

    Σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική για την εξάλειψη των διακρίσεων και την προώθηση της ισότητας συνάδει με θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη».

    [04] Τηλεδιάσκεψη το Σάββατο του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα

    Εκτακτη σύγκληση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για το Σάββατο με θέμα συζήτησης την Ελλάδα, συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Στόχος της συνάντησης που θα έχει μορφή τηλεδιάσκεψης είναι η προετοιμασία του Εurogroup της Δευτέρας, στη διάρκεια της οποίας θα επιδιωχθεί η λήψη κατ΄ αρχήν απόφασης για την Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να υποβληθεί για έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια επτά χωρών και να επιστρέψει για οριστική επικύρωση στις 3 Δεκεμβρίου στην τακτική συνεδρίαση του Εurogroup.

    Στο μεταξύ συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup , η οποία εξέτασε όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

    [05] Ηλιάδης: Σε φάση δυναμικής ανασυγκρότησης η Εθνική Φρουρά

    Η Εθνική Φρουρά, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα και καθίσταται, από ημέρας εις ημέρα, ένα στράτευμα αξιόμαχο και ικανό, εάν δε το απαιτήσουν οι περιστάσεις, θα υπερασπίσει την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής, σε στρατόπεδο στον Κόρνο, για την απονομή του μαύρου μπερέ στους οπλίτες της 2012 Β' ΕΣΣΟ, ο κ. Ηλιάδης, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι "οι νέοι άνδρες των τεθωρακισμένων έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την ειδική εκπαίδευση".

    Οι νέοι μαυροσκούφηδες, πρόσθεσε ο Υπουργός, "θα υπηρετήσουν στις αντίστοιχες μονάδες, θα χειρισθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα και θα υπηρετήσουν με επάρκεια σε ένα από τα πιο αξιόμαχα τμήματα της Εθνικής Φρουράς".

    [06] Έκκληση της ΥΠΕΞ για διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα

    Όλοι μας οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές ως παρακαταθήκη, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, σε ομιλία της κατά την τελετή λήξης του Συνεδρίου του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό με θέμα «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο», ενώ την ίδια ώρα έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα και τους ξένους σύνεδρους να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

    Όπως είπε η κ. Μαρκουλλή, λόγω της στρατηγικής, γεωγραφικής της θέσης, η Κύπρος έχει κληρονομήσει μια πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά και όλες οι δυνάμεις που είχαν την Κύπρο υπό την κυριαρχία τους, έχουν αφήσει τα ιστορικά τους αποτυπώματα, "ωστόσο, αυτή η ιστορική πορεία αιώνων, έχει διαταραχθεί ως συνέπεια της Τουρκικής εισβολής του 1974 και της παράνομης κατοχής που συνεχίζεται μέχρι σήμερα".

    "Εκατοντάδες εκκλησίες βρίσκονται σήμερα σε άθλια πραγματικά κατάσταση, κάποιες έχουν μετατραπεί παράνομα σε τζαμιά και κάποιες άλλες έχουν κατεδαφιστεί, ενώ σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου και χρειάζονται επείγουσα συντήρηση και άλλοι έχουν ισοπεδωθεί από το κατοχικό καθεστώς", είπε η Υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι για πολλά μνημεία και χώρους λατρείας στην κατεχόμενη Κύπρο, η καταστροφή είναι μη ανατρέψιμη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 November 2012 - 16:39:11 UTC