Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το 100% των πόρων του Ταμείου Συνοχής απορρόφησε η Κύπρος το 2011
  • [02] ΥΠΠ: Η νέα γενιά έχει όλα τα εχέγγυα για να οδηγήσει την Κύπρο σε

    καλύτερες μέρες

  • [03] Δυναμικές κινητοποιήσεις και εκστρατεία κατά του μνημονίου αρχίζει

    η ΔΕΟΚ


  • [01] Το 100% των πόρων του Ταμείου Συνοχής απορρόφησε η Κύπρος το 2011

    Η Κύπρος ήταν η πιο αποτελεσματική από τα 16 δικαιούχα Κράτη Μέλη της ΕΕ, στην απορρόφηση το 2011 των πόρων του Ταμείου Συνοχής, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο της Ένωσης για το Ταμείο Συνοχής για το 2011, ημερομηνίας 7 Νοεμβρίου 2012.

    Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Γραφείο Προγραμματισμού, η Κύπρος "έχει αξιοποιήσει πλήρως (100%) τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους" για το 2011 και οι οποίοι ανέρχονταν στα 54,01 εκατομμύρια ευρώ, "ολοκληρώνοντας με επιτυχία δύο μεγάλα έργα, τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Λάρνακας- Αμμοχώστου στην Κόσιη και την Αναβάθμιση των Κόμβων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας στη Λεμεσό".

    Συγκριτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Προγραμματισμού, η δεύτερη χώρα, μετά την Κύπρο, με τη μεγαλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων κατά το 2011 ήταν η Ιρλανδία με ποσοστό 94% ή 539,67 εκ. ευρώ (από τα 570,50 εκ. ευρώ) και ακολούθησε η Εσθονία με 92,6% ή 393,96 εκ. ευρώ (από τα 425,31 εκ. ευρώ), ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Τσεχία με 90,6% ή 1,10 δισ. ευρώ (από 1,21 δισ. ευρώ).

    [02] ΥΠΠ: Η νέα γενιά έχει όλα τα εχέγγυα για να οδηγήσει την Κύπρο σε καλύτερες μέρες

    Η οικονομική κρίση αναμφίβολα ασκεί σοβαρές πιέσεις στη νέα γενιά, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

    Σε χαιρετισμό του στην Β΄ Τακτική Σύνοδο της Ε΄ Βουλευτικής Περιόδου της Κυπριακής Παιδοβουλής με θέμα "Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών", ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι "η δυσκολία μετάβασης στην αγορά εργασίας, η επίμονα υψηλή νεανική ανεργία, η αναπότρεπτη οικογενειακή εξάρτηση συνιστούν μερικές κρίσιμες όψεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά".

    Προβλήματα, συνέχισε, που εντείνουν την αβεβαιότητα, δημιουργούν χαμηλές προσδοκίες και οδηγούν συχνά σε απαισιοδοξία, φόβο, απογοήτευση, παραίτηση ή και σε πιο ακραίες εκδοχές αντίδρασης.

    [03] Δυναμικές κινητοποιήσεις και εκστρατεία κατά του μνημονίου αρχίζει η ΔΕΟΚ

    Το μνημόνιο «είναι κατάφορα εξουθενωτικό και κοινωνικά απαράδεκτο για εργαζομένους - ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - για συνταξιούχους, άνεργους και ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους και ανακοίνωσε ότι η ΔΕΟΚ αρχίζει δυναμικές κινητοποιήσεις και εκστρατεία κατά του ισοπεδωτικού, όπως το χαρακτήρισε, μνημονίου.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική Διάσκεψη, ο κ. Διομήδους είπε ότι με σύνθημα «Διεκδικούμε - Αγωνιζόμαστε» η ΔΕΟΚ θα προωθήσει ψήφισμα για υπογραφή στου χώρους εργασίας και σε χώρους κοινωνικής σύναξης.

    Η εκστρατεία, συνέχισε, αρχίζει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα επεκταθεί σε όλες τις πόλεις και μεγάλες περιφέρειες της υπαίθρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 24 November 2012 - 11:39:08 UTC