Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νεκροί και 800 πλημμυρισμένα σπίτια στη Βρετανία από ισχυρές

    βροχές

  • [02] Με το ντέρμπι ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική
  • [03] Πολύ σοβαρή απειλή για τη Μόσχα η κρίση στην ΕΕ δηλώνει ο Μεντβέντεφ

  • [01] Δύο νεκροί και 800 πλημμυρισμένα σπίτια στη Βρετανία από ισχυρές βροχές

    Περισσότερα από 800 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Αγγλία και την Ουαλία, ως αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από την Πέμπτη και άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία την Κυριακή.

    Σε μήνυμα του στο Twitter, την Κυριακή, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε "συγκλονισμένος" από τις πλημμύρες στις αγροτικές περιοχές της Κορνουάλης και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν "για να βοηθήσει" αυτούς που έχουν ανάγκη.

    Ο Βρετανικός Οργανισμός Περιβάλλοντος εκτιμά ότι 70.000 σπίτια απειλούνται από τις πλημμύρες στα νότιο-δυτικά της Αγγλίας και της Ουαλίας.

    Εντονες βροχοπτώσεις προβλέπονται τη Δευτέρα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας, όπου οι περιφέρειες της Κορνουάλης και του Ντέβον, στα νοτιοδυτικά, έχουν μέχρι στιγμής δεχθεί τον κύριο όγκο της κακοκαιρίας.

    [02] Με το ντέρμπι ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική

    Με το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 11η αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α' κατηγορίας.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Τσίρειο και αρχίζει στις 19:00. Το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς και ακολουθεί η ΑΕΛ με 22 βαθμούς. Στους χθεσινούς αγώνες, ο Ολυμπιακός σταμάτησε το νικηφόρο σερί πέντε νικών του Απόλλωνα, αφού οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν στο 1-1 στο στάδιο ΓΣΠ.

    Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε χθες η Δόξα Κατωκοπιάς κερδίζοντας εκτός έδρας την Αγία Νάπα με 2-0 και έκανε τους βαθμούς της 13, ξεφεύγοντας αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη. Στη ισοπαλία 1-1 συμβιβάστηκαν στο "Αμμόχωστος" η Νέα Σαλαμίνα και η Αλκή.

    Το Σάββατο, η Ανόρθωση η Ανόρθωση πέρασε νικηφόρα (3-2) το εκτός έδρας εμπόδιο της ΑΕΚ και οδηγεί αήττητη την κούρσα με 31 βαθμούς. Η Ομόνοια κέρδισε εύκολα με 4-2 την Πάφο, ενώ Εθνικός και Ένωση Νέων Παραλιμνίου συμβιβάστηκαν στη λευκή ισοπαλία σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Δασάκι της Άχνας.

    [03] Πολύ σοβαρή απειλή για τη Μόσχα η κρίση στην ΕΕ δηλώνει ο Μεντβέντεφ

    Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται από τη Μόσχα "ως μια πολύ σοβαρή απειλή", δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και την εφημερίδα Le Figaro.

    "Η κατάσταση στη χώρα μας σε ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από το τι συμβαίνει στις οικονομίες της ΕΕ", τόνισε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε πως οι μισές εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας γίνονται με την ΕΕ.

    Ο Μεντβέντεφ, φάνηκε να μην είναι απόλυτα πεπεισμένος για τις προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπιστεί η κρίση. "Καμιά φορά μας φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν διαθέτουν ενέργεια και βούληση για να πάρουν αποφάσεις...Οι εταίροι μας στην Ευρώπη μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Το σημαντικό είναι να μην αργήσουν πάρα πολύ", πρόσθεσε.

    "Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει στην ΕΕ και την ευρωζώνη", είπε ο Ρώσος Πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στο ευρώ. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μεντβέντεφ τόνισε πως είναι έτοιμος να επανέλθει ως Πρόεδρος στο Κρεμλίνο. "Αν έχω την απαιτούμενη δύναμη και υγεία και αν ο κόσμος με εμπιστεύεται, δεν αποκλείω τα πράγματα να πάρουν αυτήν την τροπή", επισήμανε ο 47χρονος Πρωθυπουργός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 8:39:06 UTC