Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωταρχικό θέμα επιβίωσης ενός κράτους η ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ
  • [02] Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στις 28 Νοεμβρίου, ορατή στην Κύπρο,

    με καλό καιρό

  • [03] Εurogroup: Συγκρατημένη αισιοδοξία για κατ΄αρχήν απόφαση σήμερα

    για την Ελλάδα


  • [01] Πρωταρχικό θέμα επιβίωσης ενός κράτους η ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ

    Η ασφάλεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωση και την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους γι' αυτό είναι απαραίτητη για την επιτυχία των στόχων, της αποτελεσματικότητας και των πολιτικών ενός κράτους, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου Εθνικής Αρχής Ασφάλειας με θέμα «Διαχείριση Ασφάλειας Πληροφοριών».

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο Συνεδριακό κέντρο «Φιλοξένια» στη Λευκωσία, και σε αυτό μετέχουν Διευθυντές των Εθνικών Αρχών Ασφαλείας των κρατών μελών της ΕΕ και των υποψηφίων για ένταξη κρατών καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), την EUROJUST και τον FRONTEX.

    Στόχος της συνάντησης είναι να εξεταστούν, μεταξύ άλλων, θέματα διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών, η οικονομική πτυχή της ασφάλειας, η φυσική ασφάλεια, η κυβερνοασφάλεια και οι κυβερνοαπειλές, η εξοικονόμηση των αναγκαίων πόρων και διαδικασίες μεταφοράς της γνώσης, η ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών και οι επιπτώσεις τους στην ασφάλεια.

    Όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας στην ομιλία του σκοπός είναι «να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην κατοχύρωση της ασφαλούς διαχείρισης των πληροφοριών και την περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση του ενιαίου μας οικοδομήματος στην ΕΕ».

    [02] Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στις 28 Νοεμβρίου, ορατή στην Κύπρο, με καλό καιρό

    Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς θα σημειωθεί στις 28 Νοεμβρίου και το φαινόμενο θα είναι μερικώς ορατό στην Κύπρο, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, χωρίς φυσικά να είναι ιδιαίτερα αντιληπτό λόγω του είδους της έκλειψης.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τα ορατά από την Κύπρο στοιχεία της έκλειψης είναι: η ανατολή σελήνης η ώρα 16.35 στις 28 Νοεμβρίου, η έξοδος της σελήνης από την παρασκιά της γης η ώρα 18.53 της ίδιας μέρας και η δύση Σελήνης στις 07.05 στις 29 Νοεμβρίου.

    Το μέγεθος της έκλειψης είναι : 0.942 ενώ η έκλειψη ξεκινά στις 14.13 και το μέγιστο της έκλειψης θα σημειωθεί στις 16.33 στις 28 του Νοέμβρη.

    [03] Εurogroup: Συγκρατημένη αισιοδοξία για κατ΄αρχήν απόφαση σήμερα για την Ελλάδα

    Με στόχο μια κατ΄ αρχήν απόφαση για την Ελλάδα, πραγματοποιείται την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, υπό την προεδρία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Η συνάντηση του Εurogroup ξεκινά στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Κύπρου), ενώ λόγω των πολύπλοκων θεμάτων που θα εξεταστούν εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια.

    Στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών, το Σάββατο το απόγευμα, δεν έγινε διεξοδική συζήτηση επί του ελληνικού «πακέτου», ωστόσο διαπιστώθηκε η βούληση των εταίρων να καταλήξουν σήμερα σε κατ΄ αρχήν απόφαση, ώστε να σταλεί για επικύρωση σε επτά εθνικά κοινοβούλια και στη συνέχεια να επιστρέψει για επικύρωση στο Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

    Τα θέματα που θα εξετάσουν σήμερα οι ΥΠΟΙΚ έχουν στόχο αφενός μεν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2016 και αφετέρου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, κάτι που για το ΔΝΤ αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 10:39:06 UTC