Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνίες χρηματοδότησης προγραμμάτων μεταξύ Κύπρου-Ισλανδίας
  • [02] Τρίτη ημέρα απολογίας της Ελενας Σκορδέλη για φόνο Χατζηκωστή
  • [03] Με καταθέσεις και προβολή βίντεο συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί
  • [04] Σημαντικό ECOFIN, το τελευταίο επί Κυπριακής Προεδρίας, στις

    Βρυξέλλες


  • [01] Συμφωνίες χρηματοδότησης προγραμμάτων μεταξύ Κύπρου-Ισλανδίας

    Πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή υπογραφής δύο Συμφωνιών Χορηγιών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας και του Λίχτενσταϊν και της Νορβηγίας, πoυ αφορούν το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη χορηγία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη χορηγία της Νορβηγίας αντίστοιχα.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, το Γραφείο Προγραμματισμού θα διαχειρίζεται και τα δύο προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν οκτώ συνολικά έργα.

    Τρία από τα έργα θα χρηματοδοτηθούν κάτω από τη χορηγία του ΕΟΧ για το ποσό των €2.163.500, ενώ τα πέντε έργα θα χρηματοδοτηθούν κάτω από τη χορηγία της Νορβηγίας για το ποσό των €3.445.000.

    [02] Τρίτη ημέρα απολογίας της Ελενας Σκορδέλη για φόνο Χατζηκωστή

    Η 3η κατηγορούμενη στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" ¶ντη Χατζηκωστή, Έλενα Σκορδέλη, υποστήριξε σήμερα κατά την απολογία της ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην όλη διαδικασία, ούτε και στην αστυνομία.

    Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα παρουσίασε στο δικαστήριο επιστολή, η οποία ανευρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της 3ης κατηγορούμενης και ήταν χωρίς ημερομηνία, ενώ απευθυνόταν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του "Σίγμα" Κώστα Χατζηκωστή.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης της Έλενας Σκορδέλης, Μιχαλάκης Κυπριανού, έφερε ένσταση στο να κατατεθεί η επιστολή ως τεκμήριο, αφού όπως είπε αποτελεί προϊόν προσωπικών δεδομένων της πελάτισσας του, καθώς επίσης η επιστολή είναι ανυπόγραφη και δεν έχει σταλεί ποτέ στον Κώστα Χατζηκωστή.

    [03] Με καταθέσεις και προβολή βίντεο συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί

    Με την κατάθεση και αντεξέταση 4 μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων του Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Βερολίνο, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

    Προβλήθηκαν επίσης 10 βίντεο που απεικονίζουν διάφορα στάδια της πυρκαγιάς στα εμπορευματοκιβώτια, το πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν πολύ κοντά σε αυτά και τους Κλεάνθη Κλεάνθους και Ανδρέα Παπαδόπουλο. Τα βίντεο λήφθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα δύο εκ των θυμάτων της έκρηξης και προκάλεσαν αντιδράσεις μεταξύ των συγγενών των θανόντων.

    Αρχικά κατέθεσε ως 71ος μάρτυρας ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο Μηνάς Χατζημιχαήλ ο οποίος τον επίδικο χρόνο ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη. Στην κατάθεσή του ο Πρέσβης Χατζημιχαήλ αναφέρθηκε στην επιστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ημερομηνίας 3/2/2009 όπου αναφερόταν πως η Κύπρος αδυνατούσε να κατάσχει τόσο μεγάλες ποσότητες και τέτοιου είδους οπλισμό, ζητούσε όπως το φορτίο του πλοίου Monchegorsk τεθεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας και όπως επιληφθεί του θέματος.

    [04] Σημαντικό ECOFIN, το τελευταίο επί Κυπριακής Προεδρίας, στις Βρυξέλλες

    Το τελευταίο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ (ECOFIN) επί Κυπριακής Προεδρίας θα συνέλθει την Τρίτη στις Βρυξέλλες με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη όπως ο Ενιαίος Μηχανισμός για τις Τράπεζες, οι Αναθεωρημένοι Κανόνες για Κεφαλαιακή Επάρκεια και η Ετήσια Επισκόπηση για την Ανάπτυξη 2013.

    Ενώπιον του Συμβουλίου, του οποίου θα προεδρεύει ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, θα τεθούν ορισμένα εκκρεμούντα ζητήματα σε ό,τι αφορά την δημιουργία ενός Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις τράπεζες, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για κατάληξη επί του θέματος αυτού περί το τέλος της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

    Τα ζητήματα που εκκρεμούν και θα τεθούν ενώπιον των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ αφορούν κυρίως την συμμετοχή στον μηχανισμό χωρών που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 December 2012 - 16:39:05 UTC