Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για επέμβαση στη Συρία με "δυνητική" συμμετοχή των Βρετανικών Βάσεων

    γράφουν οι Times

  • [02] Συλλήψεις σε επεισόδια στην Αθήνα
  • [03] Ομήρου: Η Κύπρος ζωντανό παράδειγμα παραβίασης των ανθρωπίνων

    δικαιωμάτων

  • [04] Με "τριάρα" αποχαιρέτησε τους ομίλους του Europa League η ΑΕΛ

  • [01] Για επέμβαση στη Συρία με "δυνητική" συμμετοχή των Βρετανικών Βάσεων γράφουν οι Times

    Αμερικανο-βρετανικό σχέδιο έκτακτης δράσης σε περίπτωση που το καθεστώς Άσαντ στη Συρία επιχειρήσει να κάνει χρήση χημικών όπλων, αποκαλύπτει η εφημερίδα Τάιμς. Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει επιβολή περιορισμένης ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, που θα συνοδεύεται από την επέμβαση ειδικών και άλλων χερσαίων δυνάμεων.

    Ως προς το σκέλος της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, η εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσε «δυνητικά» να χρησιμοποιηθεί και η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, σε συνδυασμό με τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Δεν διευκρινίζεται ξεκάθαρα σε ποιες πηγές βασίζεται αυτή η αναφορά. Επικαλούμενη γνώση του σχεδίου και Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι η απαγόρευση πτήσεων θα έχει ως στόχο να αποτρέψει τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των αντικαθεστωτικών δυνάμεων με βόμβες που φέρουν χημικές κεφαλές.

    Έστω και μια μικρής έκτασης επιχείρηση θα ήταν μεγαλύτερη από την επιχείρηση στη Λιβύη, λόγω της ισχυρής αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας. Ο αριθμός των στρατιωτών που θα επενέβαιναν σε μια τέτοια περίπτωση προσδιορίζεται ακόμα και στις 75.000, με σκοπό την κατάληψη ή την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος.

    [02] Συλλήψεις σε επεισόδια στην Αθήνα

    Δέκα πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη. Συνολικά προσήχθησαν 69 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα 54. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον εισαγγελέα.

    Σημειώθηκαν επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, τα οποία άρχισαν μετά το τέλος της πορείας που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Κάδοι σκουπιδιών πυρπολήθηκαν στις οδούς Ε. Μπενάκη και Α. Μεταξά ενώ παράλληλα άρχισε πετροπόλεμος και εκτόξευση μολότοφ προς τους αστυνομικούς και τις διμοιρίες των ΜΑΤ από τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στο σημείο.

    Στην ευρύτερη περιοχή έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς επεισόδια σημειώθηκαν και στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρα και Μπουμπουλίνας, όπου έγιναν φθορές στις λαμαρίνες του υπό ανακαίνιση κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού. Στα Εξάρχεια εμφανίστηκε και το υδροβόλο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο «Αίας».

    [03] Ομήρου: Η Κύπρος ζωντανό παράδειγμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Παρ' όλο που τα κράτη έχουν υπογράψει πλήθος συμφωνιών για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αποδεικνύεται πως οι συμφωνίες αυτές αποτελούν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, επεσήμανε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, υπογραμμίζοντας πως η περίπτωση της Κύπρου αποτελεί ζωντανό παράδειγμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    "Για τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια η Κύπρος μας υφίσταται τα δεινά της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Οι πρόσφυγες έχουν εκδιωχθεί βίαια από τα σπίτια και τις περιουσίες τους, η τύχη των αγνοουμένων μας δεν έχει ακόμα διακριβωθεί, η πολιτιστική μας κληρονομιά καταστρέφεται και ο εποικισμός του κατεχόμενου τμήματος του νησιού συνεχίζεται συστηματικά", ανέφερε σε ομιλία του προς ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Tο κυπριακό νομοθετικό σώμα, είπε ο κ. Ομήρου καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων οπουδήποτε και αν συμβαίνουν. "Ειδικότερα, καταδικάζουμε την εκ μέρους της Τουρκίας σωρευτική καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κύπρο και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να συμμορφώνεται με τις πρόνοιες της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", είπε.

    [04] Με "τριάρα" αποχαιρέτησε τους ομίλους του Europa League η ΑΕΛ

    Με μια θεαματική νίκη αποχαιρέσησε η ΑΕΛ τους ομίλους του Europa League. Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν την γαλλική Μαρσέιγ με 3-0 σε αγώνα την Πέμπτη στο ΓΣΠ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στους ομίλους του Europa League.

    Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΛ έφθασε στους 4 βαθμούς στην βαθμολογία του ομίλου, έχοντας έναν λιγότερο από τη σημερινή αντίπαλο. Ο Ορλάντο Σα με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 41`. Ο Εντμάρ με κοντινό πλασέ στο 79` και ο Ντόσσα Τζούνιορ με κεφαλιά στο 82` διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Γκλάντμπαχ νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τη Φενέρμπαχτσε.

    Η τελική βαθμολογία του τρίτου ομίλου: 1.Φενέρμπαχτσε 10-7 13 2.Γκλάντμπαχ 11-6 11 3.Μαρσέιγ 9-11 5 4.ΑΕΛ 4-10 4


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 8:39:06 UTC