Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ της ΠΕΟ επανεκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο Πάμπης Κυρίτσης
  • [02] Αυλαία απόψε για την 7η αγωνιστική στο μπάσκετ ανδρών
  • [03] Με το αργυρό μετάλλιο της Βουλής τιμήθηκε ο καθηγητής Φίλιππος

    Πατσαλής

  • [04] Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε πάνελ στη Ν. Υόρκη
  • [05] Στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Συρίας
  • [06] Αντάξια των προσδοκιών του Ολλανδού Πρωθυπουργού η κυπριακή Προεδρία

  • [01] ΓΓ της ΠΕΟ επανεκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο Πάμπης Κυρίτσης

    Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ επανεκλέγηκε την Πέμπτη χωρίς ανθυποψήφιο ο Πάμπης Κυρίτσης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τους 107 έγκυρους ψήφους, ο Π. Κυρίτσης έλαβε 102 ψήφους υπερ 4 εναντίον και μια αποχή.

    Η επανεκλογή του κ. Κυρίτση έγινε στο περιθώριο εργασιών του 26ου Συνεδρίου της ΠΕΟ.

    [02] Αυλαία απόψε για την 7η αγωνιστική στο μπάσκετ ανδρών

    Ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία της 7ης αγωνιστικής στο μπάσκετ ανδρών με τον αγώνα ΕΝΑΔ-Απόλλωνα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:00 μμ στο κλειστό της Παλλουριώτισσας.

    Η 7η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο στις 6:00 μμ με τον αγώνα ΕΘΑ-Κεραυνός που θα διεξαχθεί στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία».

    Την Κυριακή, στη Λευκωσία, ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την ΑΕΛ (6:00 μμ), και η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΚ (7:00 μμ).

    [03] Με το αργυρό μετάλλιο της Βουλής τιμήθηκε ο καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής

    Με την ύψιστη διάκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, το αργυρό μετάλλιο του κοινοβουλίου, βράβευσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου τον καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή, Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για το συνολικό έργο που επιτελεί.

    «Σε αυτό το γκρίζο, ζοφερό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η διάκριση του Φίλιππου Πατσαλή αποτελεί όαση ελπίδας, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας», είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι αποτελεί και μια επιβεβαίωση πως τα σημερινά προβλήματα και οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν, και να ανοίξει ένας καινούριος δρόμο προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον.

    Κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής βράβευσης, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η ανακάλυψη, από το δόκτορα Φίλιππο Πατσαλή και την ομάδα του, μιας νέας μη επεμβατικής μεθόδου προγεννητικής διάγνωσης του συνδρόμου Down, με μόνο με μια απλή εξέταση αίματος της μητέρας «αποτελούσε σταθμό στην ιστορία της ιατρικής». ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΞΙΑ

    [04] Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε πάνελ στη Ν. Υόρκη

    O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Νίκος Αιμιλίου, ως εκπρόσωπος της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ανέπτυξε τα δεδομένα που άπτονται της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και ολοκλήρωσης σε συζήτηση πάνελ για το ρόλο της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συζήτηση είχε θέμα: «Η δυναμική εξουσίας στα Ηνωμένα Έθνη και ο ρόλος των περιφερειακών οργανισμών - Η περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στις 5 Δεκεμβρίου.

    Το πάνελ είχε ως αντικείμενο την εξέταση της αντιπροσώπευσης της ΕΕ ως ενιαίας οντότητας στα Ηνωμένα Έθνη και το ρόλο της στα διεθνή δρώμενα ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση της θέσης της στο διεθνή οργανισμό, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [05] Στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Συρίας

    Ο ηγέτης του νέου συνασπισμού των αντικαθεστωτικών στη Συρία πρόκειται να λάβει μέρος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, κάτι το οποίο αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο την αποδοχή του από τις δυτικές δυνάμεις.

    Ο Μόαζ Αλχάτιμπ, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, θα συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα μέρος της συνόδου, είπε ένας εκπρόσωπος της Κάθριν Άστον, της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.

    Στο συμβούλιο οι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν περαιτέρω βήματα για να προσπαθήσουν να συμβάλουν στον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και να εξετάσουν τρόπους να χαλαρώσουν το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προκειμένου να βοηθήσουν τμήματα των δυνάμεων των ανταρτών, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες.

    [06] Αντάξια των προσδοκιών του Ολλανδού Πρωθυπουργού η κυπριακή Προεδρία

    Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε πως παρά τη δύσκολη συγκυρία, η εμπιστοσύνη που είχε η Ολλανδία στην κυπριακή Προεδρία απεδείχθη δικαιολογημένη και ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία υπό την καθοδήγηση της οποίας, όπως είπε, έγιναν σημαντικά βήματα για έξοδο της Ευρώπης από την κρίση.

    Ο κ. Rutte ήταν κύριος ομιλητής σε γεύμα εργασίας που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη με την ευκαιρία της κυπριακής Προεδρίας.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, στο γεύμα συμμετείχαν οι Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, της Κροατίας και των υπό ένταξη κρατών, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ολλανδίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 12:39:13 UTC