Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Δουβλίνο και Βουκουρέστι η Κυπρογένεια για τη λήξη της Κυπριακής

    Προεδρίας

  • [02] Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει την άμυνας της δηλώνει ο Υπουργός

    Άμυνας

  • [03] Σημαντικές νομοθετικές προτάσεις στο τελευταίο Συμβούλιο Δικαιοσύνης
  • [04] Ενώπιον της Ολομέλειας την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα πνευματικά

    δικαιώματα

  • [05] Συρία και Μέση Ανατολή ανάμεσα στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών

    Υποθέσεων της ΕΕ


  • [01] Σε Δουβλίνο και Βουκουρέστι η Κυπρογένεια για τη λήξη της Κυπριακής Προεδρίας

    Το συγκρότημα «Κυπρογένεια» υπό τον μουσικοσυνθέτη Λάρκο Λάρκου εμφανίζεται στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Trinity με αφορμή της λήξης της Κυπριακής Προεδρίας.

    Στην παράσταση της «Κυπρογένειας» θα συμμετέχουν Ιρλανδοί μουσικοί. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιρλανδία. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις της Κυπρογένειας στο Βουκουρέστι στις 14 Δεκεμβρίου.

    Στις 15 Δεκεμβρίου στην πόλη Πλοέστι (Ploieşti) ο Λάρκος Λάρκου θα παρουσιάσει τη μουσική φιλολογική παράσταση για το Βασίλη Μιχαηλίδη

    [02] Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει την άμυνας της δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας

    Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε ότι ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και απειλείται η επιβίωση του λαού από τον επεκτατισμό της Τουρκίας η πολιτεία οφείλει να ενισχύει την άμυνα της για να υπερασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Αυτό, συμπλήρωσε είναι το χρέος απέναντι σε όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους.

    Ο Υπουργός Άμυνας τέλεσε στην αεροπορική βάση Πάφου ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της 55ης σμηναρχίας Μάχης. Η πολιτεία είπε ο κ .Ηλιάδης καθηκόντως αποδίδει φόρο τιμής στους άνδρες της πολεμικής αεροπορίας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

    Ο Υπουργός είπε «είναι πανάρχαια Ελληνική παράδοση η φιλοτέχνηση μνημείων ως απόδοση τιμής προς εκείνους που έχουν επιτελέσει το ύψιστο προς την πατρίδα καθήκον. Η διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ καθηκόντως διοργανώνει τη σεμνή τελετή στην Αεροπορική Βάση Ανδρέα Παπανδρέου που είναι η έδρα και η βάση των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών της Ε.Φ».

    [03] Σημαντικές νομοθετικές προτάσεις στο τελευταίο Συμβούλιο Δικαιοσύνης

    Σε συμφωνία αναφορικά με σημαντικές νομοθετικές προτάσεις κατέληξε το τελευταίο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επί Κυπριακής Προεδρίας στις Βρυξέλες στις 7 Δεκεμβρίου, υπό την Προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Λουκά Λουκά.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, «αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής και υπερήφανος γιατί οι πιο κάτω προτάσεις, η ευθύνη των οποίων είχε ανατεθεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, μέσα από τη σκληρή δουλειά των λειτουργών και εμπειρογνωμόνων που είχαν εμπλακεί, είχαν αίσιο αποτέλεσμα και απέδειξαν την ικανότητα του κράτους μας να λειτουργεί ως ουσιαστικός εταίρος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

    Οι προτάσεις αφορούν τη δήμευση περιουσίας προϊόντος εγκλήματος, όπου το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία επί της πρότασης Οδηγίας για δέσμευση και δήμευση περιουσίας που συνιστά προϊόν εγκλήματος, η οποία είχε τεθεί ως βασική προτεραιότητα για την Κυπριακή Προεδρία.

    [04] Ενώπιον της Ολομέλειας την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

    Την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της νομοθεσίας για προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

    Όπως εξήγησε μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου, ο νόμος παραπέμφθηκε από τον Πρόεδρο με το δικαιολογητικό ότι η διάταξη του νόμου που παραχωρεί εξουσία στον αρχηγό Αστυνομίας για εξώδικο συμβιβασμό, όπως αναφέρεται στο νόμο, ήταν αντισυνταγματική.

    Εξήγησε ακόμη ότι η Επιτροπή υιοθέτησε το ίδιο λεκτικό που περιείχε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε το 2010, και η οποία απαλείφθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το 2011, αναφέροντας ότι η εκτελεστική εξουσία συμφώνησε όταν η Βουλή είπε ότι θα περιελάμβανε το συγκεκριμένο λεκτικό για την εν λόγω διάταξη. .

    [05] Συρία και Μέση Ανατολή ανάμεσα στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα προβούν σε ανασκόπηση των σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας και ΕΕ - ΗΠΑ και θα υιοθετήσουν Συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Ουκρανία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, το Μάλι, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, την Ειρηνευτική Διαδικασία της Μέσης Ανατολής και τη Συρία.

    Εξάλλου, με την ευκαιρία της απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην ΕΕ, η κ. Αστον θα παραθέσει δείπνο στους ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί ο ρόλος της ΕΕ στην επίλυση συγκρούσεων και την οικοδόμηση της ειρήνης.

    Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχει και η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. .


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 16:39:06 UTC