Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ CIIM και ΕΤΕΚ
  • [02] Παρουσιάστηκε το 2ο All Star Day Παίζω με Κανόνες, Οδηγώ με Κανόνες
  • [03] Στην Ευρωβουλή για τον απολογισμό της Προεδρίας ο Υπουργός Εμπορίου
  • [04] Η Υπ. Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την ΕΕ σε σειρά συναντήσεων
  • [05] Ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος περί καπνίσματος
  • [06] Απολογισμός Κυπριακής Προεδρίας από την Υπ. Εσωτερικών στην Ευρωβουλή

  • [01] Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ CIIM και ΕΤΕΚ

    Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν το Cyprus International Institute of Management (CIIM) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), επισφραγίζοντας και ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την συνεργασία τους.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στη διάρκεια ειδικής Τελετής συμφωνήθηκε η παραχώρηση από το CIIM τριών υποτροφιών αξίας 30.000 ευρώ σε μέλη του ΕΤΕΚ, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Οι υποτροφίες αφορούν το Πρόγραμμα MBA - Master in Business Administration.

    Το ΕΤΕΚ από την πλευρά του θα διανέμει στα μέλη του - κατά καιρούς και σε συνεννόηση με το CIIM - ενημερωτικό υλικό το οποίο θα καλύπτει όλα τα προγράμματα του Ινστιτούτου ανεξαιρέτως και συμπεριλαμβανομένων και των μικρής διάρκειας επιμορφωτικών προγραμμάτων, για επιχειρήσεις και στελέχη εταιρειών.

    [02] Παρουσιάστηκε το 2ο All Star Day Παίζω με Κανόνες, Οδηγώ με Κανόνες

    Ο ΟΠΑΠ Κύπρου και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) διοργανώνουν την 30ή Δεκεμβρίου το 2ο ΟΠΑΠ All Star Day - «Παίζω με Κανόνες, Οδηγώ με Κανόνες» στο στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος -Ελευθερία» (18:00-21:00), εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης της οδικής συνείδησης και κυκλοφοριακής αγωγής στην Κύπρο.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε ενόψει της 2ης διοργάνωσης της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι για την πραγματοποίηση της εκδήλωση συνεργάζονται κα ι οι Κυπριακές Ομοσπονδίες Αντισφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Πετοσφαίρισης.

    Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το νεανικό συγκρότημα «Μέλισσες».

    [03] Στην Ευρωβουλή για τον απολογισμό της Προεδρίας ο Υπουργός Εμπορίου

    Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης όπου θα παρουσιάσει τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας ενώπιον των Επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου (INTA) και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Συλικιώτης θα μιλήσει αρχικά στην INTA για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στον τομέα του διεθνούς εμπορίου (στις 9 π.μ., τοπική ώρα) και ακολούθως θα απευθυνθεί στα μέλη της ITRE για τις επιτυχίες της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα βιομηχανίας και ενέργειας (στις 11 π.μ., τοπική ώρα).

    [04] Η Υπ. Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την ΕΕ σε σειρά συναντήσεων

    Σε μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει η ΕΕ με τρίτες χώρες αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, θα εκπροσωπήσει την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας, Βαρόνη Catherine Ashton, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός Εξωτερικών θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν και του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Αρμενίας εκ μέρους της Βαρόνης Άστον, και την Τρίτη θα εκπροσωπήσει την Ύπατη Εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Σύνδεσης και Σταθερότητας με το Μαυροβούνιο και το απόγευμα θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Γεωργίας εκ μέρους της.

    Την Τετάρτη, η Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει τη Βαρόνη Άστον στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας. Επιπρόσθετα, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Διεύρυνσης, η Υπουργός Εξωτερικών θα προεδρεύσει των Υπουργικών Διασκέψεων Προσχώρησης με την Ισλανδία και το Μαυροβούνιο στις 18 Δεκεμβρίου.

    [05] Ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος περί καπνίσματος

    Την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Οικονομετρική και Κοινωνική Ανάλυση του Αντίκτυπου των Πολιτικών Περιορισμού του Καπνίσματος σε Επιχειρήσεις Εστίασης και Τουρισμού στην Κύπρο» ανακοίνωσε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Κυπριακό Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών, το Ερευνητικό Κέντρο Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

    Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ αναφέρει πως το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, σημειώνοντας πως τα τελικά αποτελέσματα του πιο πάνω ερευνητικού έργου θα παρουσιαστούν σε ειδικό επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνεται για το σκοπό αυτό στο Σιακόλειο Αμφιθέατρο στη Λευκωσία, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012.

    Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συγχρονικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε ένα τυχαία επιλεγμένο δείγμα επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού από ολόκληρη την Κύπρο σχετικά με τις στάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές των ιδιοκτητών και των εργαζομένων όσον αφορά στο ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα, τους κινδύνους από την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου και τη νέα νομοθεσία απαγόρευσης του καπνίσματος στην Κύπρο.

    [06] Απολογισμός Κυπριακής Προεδρίας από την Υπ. Εσωτερικών στην Ευρωβουλή

    Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου της Κυπριακής Προεδρίας για τα θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE).

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός αναμένεται να τονίσει ιδιαίτερα τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά τον στόχο για δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και θα αναφερθεί στα νομοθετήματα που αφορούν τη νόμιμη μετανάστευση και στις πρωτοβουλίες της Προεδρίας σε σχέση με την αντιμετώπιση της εμπορίας προσώπων και στην ένταξη μεταναστών.

    Θα αναφερθεί, επίσης, στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης για ειλικρινή και έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που υφίστανται ιδιαίτερες πιέσεις και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στους Κανονισμούς που αφορούν τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 16:39:05 UTC