Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόσχεση Προέδρου ΗΠΑ για αντιμετώπιση της βίας
  • [02] Ανάπτυξη 8,4% προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα για την Κίνα
  • [03] Αισιοδοξία Ε/κ Εκπρόσωπου στη ΔΕΑ για αύξηση ρυθμού ταυτοποιήσεων
  • [04] Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν την Τρίτη στη Λευκωσία
  • [05] Ογδόντα-οκτώ δημοσιογράφοι νεκροί εν ώρα καθήκοντος, το 2012
  • [06] Πλημμύρες και παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής λόγω βροχών

  • [01] Υπόσχεση Προέδρου ΗΠΑ για αντιμετώπιση της βίας

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει την προσπάθεια της γερουσιαστού Νταϊάν Φάινσταϊν για την προώθηση ενός νόμου που θα απαγορεύει την πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου ενώ θα υποστήριζε και οποιονδήποτε νόμο θα έκλεινε το "παραθυράκι" στην υφιστάμενη νομοθεσία περί πωλήσεων στις εκθέσεις όπλων.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις για το πώς ο πρόεδρος Ομπάμα σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεσή του και να αντιμετωπίσει τη βία μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ, όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 20 ήταν παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών.

    "Είναι σαφές ότι ως έθνος δεν έχουμε κάνει αρκετά για να σταματήσουμε τη βία", είπε ο Κάρνεϊ, τονίζοντας ότι ο Ομπάμα σκοπεύει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση "εντός των επόμενων εβδομάδων". Νωρίτερα, δεκάδες οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Νιούταουν, στην Ορόρα του Κολοράντο, στο Λύκειο Κόλουμπαϊν και σε άλλα μέρη από ενόπλους που άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον του πλήθους, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις σφαγές που σχεδόν καθημερινά βυθίζουν στο πένθος τη χώρα και να καλέσουν βουλευτές και γερουσιαστές "να σταματήσουν το λουτρό αίματος".

    [02] Ανάπτυξη 8,4% προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα για την Κίνα

    Ανθεκτική παρά τη μη ικανοποιητική επίδοση της παγκόσμιας οικονομίας, παραμένει η ανάπτυξη στην Κίνα και την Ανατολική Ασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2013.

    "Για το 2013, αναμένουμε η περιοχή να επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη ισχυρή εγχώρια ζήτηση και μια ήπια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που θα ωθήσει τις καθαρές εξαγωγές στην επιστροφή τους σε θετικό έδαφος, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014", αναφέρει στις οικονομικές εκτιμήσεις η Παγκόσμια Τράπεζα.

    "Οι περισσότερες χώρες της περιοχής έχουν διατηρήσει τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη και είναι σε θέση να αντέχουν τους εξωτερικούς κραδασμούς" προσθέτει η Παγκόσμια Τράπεζα. Εντούτοις, προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους, όπως μια απότομη πτώση του ρυθμού αύξησης των επενδύσεων στην Κίνα, που θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και μια αποτυχία των ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές δαπανών, πριν από το τέλος του έτους.

    [03] Αισιοδοξία Ε/κ Εκπρόσωπου στη ΔΕΑ για αύξηση ρυθμού ταυτοποιήσεων

    Αισιοδοξία ότι εντός του 2013 ο αριθμός ταυτοποιήσεων και παραδόσεων λειψάνων αγνοουμένων θα είναι πέραν του διπλάσιου απ' ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, εξέφρασε ο Ελληνοκύπριος Εκπρόσωπος στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) Άριστος Αριστοτέλους σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

    «Ενώ ο μέσος όρος μέχρι σήμερα, ταυτοποιήσεων και παράδοσης στους συγγενείς ήταν 56 κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι το πρώτο τετράμηνο του 2013 εάν όλα πάνε καλά ο αριθμός αυτός θα είναι μόνο για το τετράμηνο πέραν του διπλάσιου δηλαδή γύρω στα 120», ανέφερε.

    Ο Ε/κ Εκπρόσωπος της ΔΕΑ είπε ότι η νέα διαδικασία ταύτισης και ταυτοποίησης λειψάνων αγνοουμένων που ξεκίνησε από τα τέλη του περασμένου μήνα και το σύστημα το οποίο έχει πρόσφατα εγκαθιδρυθεί για το σκοπό αυτό, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΑ, άρχισε να αποδίδει και να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

    [04] Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν την Τρίτη στη Λευκωσία

    Ληστεία σημειώθηκε την Τρίτη λίγο μετά τις 13:00 σε χρυσοχοείο στα Λατσιά. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, τέσσερεις άγνωστοι άντρες εισήλθαν στο χρυσοχοείο και υπό την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια στο πίσω δωμάτιο και έκλεψαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

    Οι δράστες περιγράφονται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ηλικίας 35-45 ετών περίπου, πιθανόν αλλοδαποί και κατά το χρόνο της ληστείας φορούσαν τζιν παντελόνια, οι δύο σκούρο σακάκι, ο τρίτος τρικό σκούρου χρώματος και ο τέταρτος μαύρο τρικό με λευκές και κόκκινες ρίγες.

    Εξάλλου μια ώρα νωρίτερα άγνωστο πρόσωπο εισήλθε σε υποστατικό στο Πέρα Χωριό και υπό την απειλή πιστολιού, έκλεψε το χρηματικό ποσό των 432 ευρώ. Ο δράστης περιγράφεται ως ύψους 1.70 μ. περίπου, κανονικής σωματικής διάπλασης και φορούσε μπλε παντελόνι, πράσινο σακάκι και μαυρόασπρα παπούτσια.

    [05] Ογδόντα-οκτώ δημοσιογράφοι νεκροί εν ώρα καθήκοντος, το 2012

    Το 2012 88 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους και οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν στη Συρία, το Πακιστάν και τη Σομαλία, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της οργάνωσης "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" (RSF).

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιογράφων που σκοτώνονται μέσα σε ένα έτος αφότου άρχισε να καταγράφει τα θύματα η οργάνωση. Το 2011 σε όλο τον κόσμο είχαν σκοτωθεί 66 δημοσιογράφοι. Τα περισσότερα από τα θύματα κάλυπταν ένοπλες συγκρούσεις ή επιθέσεις ή δολοφονήθηκαν από άτομα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, με ισλαμιστές μαχητές ή κατ` εντολή διεφθαρμένων αξιωματούχων.

    "Ο αυξημένος αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το 2012 συνδέεται κυρίως με την κρίση στη Συρία, με το χάος στη Σομαλία και με τις βιαιοπραγίες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν", δήλωσε ο Κριστόφ Ντελουάρ, ο γενικός γραμματέας της RSF.

    [06] Πλημμύρες και παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής λόγω βροχών

    Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι συνεχείς και έντονες σε ορισμένες περιοχές βροχοπτώσεις, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να καλείται να παρέμβει για να αντλήσει νερό σε δεκάδες περιπτώσεις πλημμυρισμένων δρόμων ή υποστατικών.

    Όπως ανέφερε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής, Λίζα Κεμιτζή, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου υπήρξαν συνολικώς, σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, 62 κλήσεις για πλημμύρες.

    Μέχρι τις 09:00 το βράδυ της Τρίτης, οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πλημμύρες ήσαν 38 και όλη τη νύκτα, από τις 09:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης, υπήρξαν άλλες 24 κλήσεις για βοήθεια, στις οποίες ανταποκρίθηκαν τα μέλη της Πυροσβεστικής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 December 2012 - 7:39:06 UTC