Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά Άμπου Ντάμπι
  • [02] Πέντε πρωταθλητές καλούν τον κόσμο να παραστεί στο All-Star Day
  • [03] Σεισμός στη Μαύρη θάλασσα
  • [04] Σε λειτουργία το μεγαλύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας
  • [05] Απεβίωσε η ραδιοφωνική παραγωγός Γιάννα Λοϊζίδου
  • [06] Νεαροί έδεσαν ηλικιωμένο ζευγάρι και έκλεψαν τα πρόβατά του

  • [01] Ο Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά Άμπου Ντάμπι

    Ούτε στο τουρνουά Άμπου Ντάμπι, που θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, θα συμμετέχει ο Ισπανός τενίστας Ράφαελ Ναδάλ.

    Ο Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά λόγω λοίμωξης που του προκάλεσε στομαχικές διαταραχές και πυρετό.

    Ο Ισπανός τενίστας έχει να πιάσει τη ρακέτα από το β` γύρο του Γούιμπλεντον, συμπληρώνοντας έξι μήνες εκτός δράσης.

    [02] Πέντε πρωταθλητές καλούν τον κόσμο να παραστεί στο All-Star Day

    Οι πρωταθλητές Παύλος Κοντίδης, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Γιώργος Αχιλλέως Ελένη Αρτυματά Αντώνης Ανδρέου, που εκπροσώπησαν την Κύπρο σε πρόσφατες Ολυμπιάδες συμμετέχουν στην εκδήλωση «ΟΠΑΠ All-Star Day, Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της συμμετοχής τους οι πέντε αθλητές καλούν τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του το σκοπό της εκδήλωσης που είναι η πρόληψη των δυστυχημάτων.

    Η τιμή του εισιτηρίου να έχει καθοριστεί συμβολικά στα 5 ευρώ.

    [03] Σεισμός στη Μαύρη θάλασσα

    Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά του Κιργιστάν στη Μαύρη Θάλασσα.

    Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, το μέγεθος αυτό κατέγραψε το σεισμολογικό ινστιτούτου Καντιλί του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

    Η δόνηση σημειώθηκε στις 00.44 ώρα Κιργιστάν σε βάθος 8,7 χλμ. Σχεδόν μίαμιση ώρα μετά ακολούθησαν μετασεισμοί μεταξύ 4,4 και 2,4 Ρίχτερ.

    [04] Σε λειτουργία το μεγαλύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας

    Στην Κίνα λειτούργησε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, από το Πεκίνο προς την πόλη Γκουανσχού.

    Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη συγκεκριμένη γραμμή μήκους 2,298 χιλιομέτρων, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, κοντά στο Χονγκ Κονγκ.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών η απόσταση αυτή θα διανυθεί σε περίπου οκτώ ώρες. Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει το χρόνο ταξιδιού περισσότερο από 20 ώρες, σε σχέση με τα συμβατικά τρένα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα εγκαίνια της νέας γραμμής Πεκίνου- Γκουανσχού, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας της Κίνας, η οποία πλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο μήκους 9.300 χιλιομέτρων.

    [05] Απεβίωσε η ραδιοφωνική παραγωγός Γιάννα Λοϊζίδου

    Απεβίωσε παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 60 ετών η παραγωγός του Ράδιο ΠΡΩΤΟ Γιάννα Λοϊζίδου.

    Ο θάνατός της προήλθε από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ανακοίνωση του Συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" αναφέρει ότι η οικογένεια του Ράδιο Πρώτο και του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ έχασε σήμερα ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, την Γιάννα Λοϊζίδου, παραγωγό της πρώτης σε ακροαματικότητα καθημερινής ψυχαγωγικής ραδιοφωνικής εκπομπής για πάνω από μια 20ετία, με τίτλο "Λίγη Κουβέντα-Λίγη Μουσικη". "Για την Γιάννα Λοϊζίδου, το ραδιόφωνικό στούντιο και οι εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές της,ήταν το πρωτο της σπίτι - οι φίλοι της, η οικογένειά της.

    Η Γιάννα είχε ένα ανεπιτήδευτο στυλ επικοινωνίας, που έκανε τον ακροατή να αισθάνεται ότι βρισκόταν δίπλα του και κουβέντιαζαν μαζί, ενώ το μουσικό ηχόχρωμα και ύφος της εκπομπής της ήταν μοναδικό και άνοιξε καινούργιους δρόμους στο ραδιόφωνο.

    Στην εκπομπή της φιλοξενήθηκαν δεκάδες μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως οι Μπιθικώτσης, Κουγιουμτζής, Νταλάρας, Βίκυ Μοσχολιού, Πάριος και σχεδόν όλα τα σύγχρονα αστέρια", προσθέτει η ανακοίνωση. "Οι γραμμές στο στούντιο του Ράδιο Πρώτο κατά την διάρκεια της εκπομπής της", συμπληρώνει η ανακοίνωση, "ήταν πάντοτε γεμάτες, και συχνά παρέλυε και το τηλεφωνικό σύστημα από την υπερφόρτωση λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κοινού όλων των ηλικιών".

    Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

    [06] Νεαροί έδεσαν ηλικιωμένο ζευγάρι και έκλεψαν τα πρόβατά του

    Πέντε νεαροί, το βράδυ των Χριστουγέννων, με την απειλή όπλου έδεσαν ζεύγος ηλικιωμένων και έκλεψαν 40 πρόβατα από τη μάντρα τους.

    Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από 74χρονο ότι γύρω στις 21.00 χθες βρισκόταν σε μάντρα που διατηρεί σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας μαζί με την 69χρονη σύζυγο του, πέντε νεαρά πρόσωπα με την απειλή όπλου έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του και τους έκλεψαν γύρω στα 40 πρόβατα τα οποία φόρτωσαν σε ημιφορτηγό.

    Πρόσθεσε ότι οι δράστες έκλεψαν επίσης το κινητό τηλέφωνο του ζεύγους και τα κλειδιά του οχήματος τους, του οποίου έσκισαν με μαχαίρι τους δύο τροχούς. Οι δράστες περιγράφονται νεαρής ηλικίας 20 με 22 ετών περίπου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 26 December 2012 - 10:39:04 UTC