Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στην Ελλάδα από έντονη βροχόπτωση
  • [02] Διώκεται ο Λίμπερμαν
  • [03] Στο Brisbane International ο Παγδατής
  • [04] Εκκληση Προέδρου για αυτοκριτική

  • [01] Προβλήματα στην Ελλάδα από έντονη βροχόπτωση

    Προβλήματα προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Αττική η πυροσβεστική έχει δεχθεί από το πρωί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εμφανίζονται στις περιοχές Λυκόβρυση, Ριζούπολη, Νέα Μάκρη,

    Ψυχικό, Κηφισιά και Άγιος Στέφανος. Σοβαρά προβλήματα λόγω πλημμυρών υπάρχουν επίσης στη Λαμία και σε όλη τη Φθιώτιδα, καθώς και στην περιοχή της Λοκρίδας. Χιλιάδες στρέμματα στη Λαμία πλημμύρισαν λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού, από το πρωί έχει διακοπεί ο δρόμος προς το Γοργοπόταμο, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, με σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς.

    Προβλήματα εντοπίζονται και στην Καρδίτσα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλέτζης, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεταφορά των Ρομά που μένουν στη γύρω περιοχή. Ζημιές προκάλεσε η βροχή επίσης σε σπίτια και καλλιέργειες στο νομό Μαγνησίας.

    [02] Διώκεται ο Λίμπερμαν

    Δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Ισραηλινού πρώην υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, κατηγορίες που τον οδήγησαν σε παραίτηση πριν από δύο εβδομάδες.

    Ο Λίμπερμαν, που αρνείται τις κατηγορίες, παραμένει επικεφαλής του κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Δικαστικές πηγές διευκρίνισαν πως ο Λίμπερμαν διώκεται για την υπόθεση της προαγωγής Ισραηλινού διπλωμάτη, ο οποίος του είχε παράνομα αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες για αστυνομική έρευνα εναντίον του πρώην υπουργού.

    Αν ο Λίμπερμαν καταδικαστεί δεν θα μπορεί να αναλάβει υπουργική θέση στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου.

    [03] Στο Brisbane International ο Παγδατής

    Στο τουρνουά Brisbane International (2013 ATP World Tour) θα συμμετάσχει ο Μάρκος Παγδατής, στην πρώτη του αγωνιστική παρουσία για τη νέα χρονιά.

    Στον πρώτο γύρο του τουρνουά, το οποίο αρχίζει την Κυριακή, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Μπεν Μίτσελ. Εφόσον περάσει στο 2ο γύρο, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Φλοριάν Μάγερ (Γερμανία) και του Κολομβιανού Σαντιάγο Χιράλντο.

    Στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, ο Παγδατής έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Πέρσι αποκλείστηκε από το Βρετανό Άντι Μάρεϊ, 3ο στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος "φιγουράρει" ως το νούμερο ένα στο ταμπλό του αυστραλιανού τουρνουά.

    Παράλληλα ο Μάρκος θα συμμετέχει και στο διπλό, έχοντας ως παρτενέρ το Φινλανδό Γιάρκο Νιέμινεν. Στον πρώτο γύρο του διπλού, κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν το δίδυμο Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ και Ρόμπερτ Φάρα.

    [04] Εκκληση Προέδρου για αυτοκριτική

    Την εκτίμηση ότι κάποιοι πρέπει να κοιτάξουν προς τα πίσω, την όλη τους σταδιοδρομία και να κάνουν αυτοκριτική "γιατί πρέπει να ντρέπονται για τη δράση τους απέναντι στο κυπριακό λαό", εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προσθέτοντας πως "αντί να ζητήσουν συγγνώμη, λένε ότι δεν θα κυβερνήσουν με τρόπο ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ντρέπονται".

    Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «Θεμελιός - Κληρονομιά» του ΣΥ.ΚΑ.ΛΥ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «ελέχθη από πολιτικό παράγοντα ότι αυτός θα λειτουργήσει, είτε θα κυβερνήσει, ώστε να μην ντρέπονται τα παιδιά και τα εγγόνια του. Εμείς είναι που λειτουργήσαμε ώστε να είναι περήφανα και τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

    Πρόσθεσε πως «άλλοι πρέπει να κοιτάξουν προς τα πίσω, την όλη τους σταδιοδρομία και να κάνουν αυτοκριτική γιατί πρέπει να ντρέπονται για τη δράση τους απέναντι σ' αυτό το λαό. Και αντί να ζητήσουν συγγνώμη `κτυπούν και τα ρέστα τους` και λένε ότι δεν θα κυβερνήσουν με τρόπο ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ντρέπονται. Ντροπή και μόνο που λένε αυτά τα πράγματα».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 30 December 2012 - 11:39:05 UTC