Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισσότερα ζητεί το ΔΝΤ από τις ΗΠΑ για τα δημοσιονομικά προβλήματα
  • [02] Ανακοινώθηκαν οι άνεργοι πτυχιούχοι που θα στελεχώσουν τα εκλογικά

    κέντρα

  • [03] Προώθηση της Πάφου σε τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη

  • [01] Περισσότερα ζητεί το ΔΝΤ από τις ΗΠΑ για τα δημοσιονομικά προβλήματα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" δεν αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμα το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και τα προβλήματα χρέους.

    Ο παγκόσμιος δανειστής έκτακτης ανάγκης χαιρέτισε την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον και η οποία επέτρεψε στη χώρα να αποφύγει μεγάλες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που είχε προγραμματίσει να λάβει η αμερικανική Κυβέρνηση.

    "Σε περίπτωση απουσίας δράσης από το Κογκρέσο, η οικονομική ανάκαμψη θα είχε εκτροχιαστεί", αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Αλλά, πρόσθεσε, ότι το Κογκρέσο σημείωσε μικρή πρόοδο όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του ελλείμματος των ΗΠΑ, καθώς και την ανάγκη να αυξηθεί, εκ του νόμου, το ανώτατο όριο χρέους της χώρας, προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοδότηση του ελλείμματος.

    [02] Ανακοινώθηκαν οι άνεργοι πτυχιούχοι που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα

    Ο Έπαρχος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι στις 2 Ιανουαρίου, στις 9.30 π.μ. έγινε η κλήρωση για την επιλογή των ανέργων πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών για τη στελέχωση των εκλογικών Κέντρων της Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας, παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο κατάλογος όσων έχουν κληρωθεί για στελέχωση των Εκλογικών Κέντρων φαίνεται με αύξοντα αριθμό πολιτικής ταυτότητας στην ιστοσελίδα της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας (www.moi.gov.cy/da). Κατάλογος επιλαχόντων φαίνεται επίσης στην ιστοσελίδα της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας κατά σειρά κλήρωσης.

    Όσοι έχουν κληρωθεί για στελέχωση των Εκλογικών Κέντρων θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς για να προσκομίσουν: α) βεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας ότι είναι άνεργοι πτυχιούχοι, β) βεβαίωση Τραπεζικού Ιδρύματος για τον αριθμό λογαριασμού τους (IBAN) για σκοπούς πληρωμής.

    [03] Προώθηση της Πάφου σε τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη

    Η Πάφος προωθείται σε τουριστικές εκθέσεις της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φιλανδίας αυτόν το μήνα, σύμφωνα με το Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσο Χατζηγεωργίου.

    Η πρώτη έκθεση για το 2013 θα είναι στην Ουτρέχτη Ολλανδίας που πραγματοποιείται από την ερχόμενη εβδομάδα. Για τη συγκεκριμένη αγορά, είπε, γίνονται προσπάθειες ανάπτυξης της τόσο για την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή περίοδο, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται για την προσέλκυση διαφόρων ειδικών τμημάτων της αγοράς με προοπτική, όπως αθλητικός τουρισμός, τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αγροτουρισμού κ.α.

    Η ολλανδική αγορά ήταν από τις αγορές που παρουσίασαν δυστυχώς σημαντική μείωση για την Κύπρο το 2012, περίπου κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά, ανέφερε. Παρά την περιορισμένη αεροπορική διασύνδεση Πάφου-Ολλανδίας, η εν λόγω αγορά είπε ο κ. Χατζηγεωργίου παρουσιάζει περαιτέρω προοπτικές κάτι που προσπαθεί η Πάφος σε συνεργασία με τους εταίρους της Κύπρου και του εξωτερικού να εξετάσει και να γίνουν οι ανάλογες διεργασίες για ενίσχυση των πτήσεων, διεύρυνση των τμημάτων αγοράς καθώς και της τουριστικής περιόδου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 January 2013 - 9:39:05 UTC