Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάγγελμα θα απευθύνει ο Ασαντ
  • [02] Με δύο αγώνες αυλαία στην 16η αγωνιστική
  • [03] Ενίσχυση περιαστικών κοινοτήτων
  • [04] Η Κύπρος εορτάζει τα Θεοφάνεια
  • [05] Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών στην Τασμανία

  • [01] Διάγγελμα θα απευθύνει ο Ασαντ

    Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, θα εκφωνήσει την Κυριακή διάγγελμα, στην πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνιση του, από την ημέρα που οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών, έφτασαν έως τα προάστια της Δαμασκού.

    Οπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, ο Πρόεδρος Ασαντ, θα μιλήσει "για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και την περιοχή", χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η δυναμική των ανταρτών που μάχονται για τον έλεγχο των προαστίων της Δαμασκού εδώ και μήνες, δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δυνάμεις του Ασαντ, είναι σε θέση να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην πρωτεύουσα.

    Οι αντάρτες έχουν επιτύχει πρόσφατα μεγάλη πρόοδο σε πολλούς εδαφικούς τομείς της Συρίας, κυρίως στα βόρεια, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

    [02] Με δύο αγώνες αυλαία στην 16η αγωνιστική

    Με τους αγώνες ΑΕΚ-Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ-Αλκής ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α' κατηγορίας.

    Το Σάββατο η πρωτοπόρος Ανόρθωση νίκησε με 3-0 τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και αύξησε τον απολογισμό της στους 44 βαθμούς. Εξάλλου η ΑΕΛ, παρά το γεγονός ότι έχανε με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε και με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τη νίκη στο λεμεσιανό ντέρμπι με σκορ 3-2.

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στο Δασάκι μεταξύ του Εθνικού Άχνας με τον Ολυμπιακό. Βαθμολογικές ανάσες πήρε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου η οποία νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Αθλητική Ένωση Πάφος. Η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε εκτός έδρας 2-1 την Αγία Νάπα.

    [03] Ενίσχυση περιαστικών κοινοτήτων

    Το ενδιαφέρον του κράτους για πρόοδο και ανάπτυξη των περιαστικών κοινοτήτων είναι αδιαμφισβήτητο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια αίθουσας πολλαπλής χρήσης στης κοινότητας Πύργου Λεμεσού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε πως «η Κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας σταθερός αρωγός και συμπαραστάτης στην επίλυση των προβλημάτων σας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σας, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους μας, εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τους στόχους μας για ενίσχυση των περιαστικών κοινοτήτων και αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε.

    «Προσπάθεια μας είναι η παραμονή των κατοίκων στους χώρους που γεννήθηκαν, στα μέρη που αγάπησαν και δέθηκαν μαζί τους. Κοντά στα έργα και επιτεύγματα που πότισαν με μόχθο και ιδρώτα οι γονείς και οι προγόνοι τους», ανέφερε.

    [04] Η Κύπρος εορτάζει τα Θεοφάνεια

    Εορτάζονται σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου τα Αγια Θεοφάνεια. Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο, και από ειδική εξέδρα στο λιμάνι της Πάφου, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

    Οι εορτασμοί στην Πάφο θα γίνουν στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους και του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστσαιάδη. Στη Λευκωσία, ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι Κύκκου και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

    [05] Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών στην Τασμανία

    Αρκετοί άνθρωποι εγκατέλειψαν την Κυριακή το νησί της Τασμανίας, στη νότια Αυστραλία, όπου οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Οι πυρκαγιές ξέσπασαν την Παρασκευή, καθώς η χώρα πλήττεται από κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ανεβαίνουν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Τασμανία, μια περιοχή που είναι γνωστή για το ψυχρότερο κλίμα της από την υπόλοιπη Αυστραλία.

    Η αστυνομία πήγε από πόρτα σε πόρτα σε χωριά ανατολικά του Χόμπαρτ, προσπαθώντας να εντοπίσει πιθανούς αγνοούμενους καθώς περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 January 2013 - 9:39:04 UTC