Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εννιακόσιες καταγγελίες σε ένα τριήμερο για όριο ταχύτητας
  • [02] Στήριξη ΑνΑΔ προς ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία
  • [03] Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των

    τραπεζών


  • [01] Εννιακόσιες καταγγελίες σε ένα τριήμερο για όριο ταχύτητας

    Σχεδόν εννιακόσιες καταγγελίες έγιναν από την Αστυνομία για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη διάρκεια παγκύπριας εκστρατείας μεταξύ 11 και 14 Ιανουαρίου.

    Οπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, τα μέλη των Κλάδων Τροχαίας των Επαρχιακών Διευθύνσεων, της Τροχαίας Αρχηγείου, καθώς επίσης και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας διεξήγαγαν τροχονομικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση.

    Έγιναν συνολικά 2,041 καταγγελίες που αφορούσαν διάφορα τροχαία αδικήματα, μεταξύ των οποίων 891 για παράβαση ορίου ταχύτητας, 220 για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, 149 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και άλλες 781 για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

    [02] Στήριξη ΑνΑΔ προς ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία

    Η ΑνΑΔ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία της Κύπρου μέσω των διαφόρων Σχεδίων και Δράσεών της, στη βάση των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού της, δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία παραθέτει στοιχεία για το πρόγραμμα στήριξης της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας που εφάρμοσε την τετραετία 2009-2012.

    Κατά την περίοδο 2009-2012 η Αρχή έκανε ειδική προώθηση των προγραμμάτων κατάρτιση με επικέντρωση στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Βιομηχανία που επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι η ΑνΑΔ έχει εγκρίνει 39.046 συμμετοχές σε Σχέδια / Δράσεις, με συνολική υπολογιζόμενη επιχορήγηση 9.474.702, ευρώ για τη συγκεκριμένη βιομηχανία.

    Η στήριξη της ΑνΑΔ προς την Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Βιομηχανία της Κύπρου κατά την τετραετία 2009-2012 παρασχέθηκε μέσα από τα Μονοεπιχειρησιακά Προγράμματα Αρχικής και Συνεχιζόμενης Κατάρτισης στην Κύπρο, τα Μονοεπιχειρησιακά Προγράμματα Κατάρτισης στο Εξωτερικό, το Σχέδιο Στελέχωσης Επιχειρήσεων με Απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Έκτακτο Σχέδιο Στήριξης της Απασχόλησης με Εξατομικευμένη Κατάρτιση Ανέργων στις Επιχειρήσεις. Περαιτέρω η ΑνΑΔ αναφέρεται στα Ταχύρρυθμα Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα Αρχικής Κατάρτισης που εφαρμόστηκαν στη βιομηχανία, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νεοεισερχομένων και ανέργων και στο Έκτακτο Σχέδιο Επιμόρφωσης Ανέργων, που σκοπούσε στην παροχή ευκαιριών επιμόρφωσης σε άτομα που καθίσταντο άνεργα λόγω της οικονομικής κρίσης.

    [03] Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Εμπειρογνώμονες των χωρών της Ευρωζώνης έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με στόχο να αποσαφηνιστούν, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι συζητήσεις διεξάγονται στη βάση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβεβαίωναν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σπάσει οι φαύλος κύκλος τραπεζών και δημόσιου χρέους και καλούσαν τους υπουργούς να δρομολογήσουν αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Κομισιόν, υπογράμμισε ότι η θέση της Επιτροπής είναι ταυτόσημη με εκείνη των Ευρωπαίων ηγετών, ό,τι δηλαδή πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος τραπεζών και δημόσιου χρέους. Την περασμένη βδομάδα ο Πρόεδρος του Εurogroup ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ότι ο ΕΜΣ θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ήδη υπάρχουν αναφορικά με τις τράπεζες, αντί να παρεμβαίνει απλώς όταν εμφανίζονται νέα προβλήματα.

    Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο ΕΜΣ μπορεί να κάνει ό,τι δουλειά του έχει ανατεθεί, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ανέφερε, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορικές απόψεις εντός του Εurogroup. «Έχω μια προσωπική άποψη για το θέμα, ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή αναδρομικότητας στο μηχανισμό, διαφορετικά θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της έννοιάς του, ο μηχανισμός πρέπει να είναι ένα εργαλείο το οποίο είναι λειτουργικό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», κατέληξε ο Πρόεδρος του Eurogroup


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 January 2013 - 18:39:04 UTC