Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βράβευση των γραφείων του ΚΟΤ στο Άμστερνταμ
  • [02] Μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου
  • [03] ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ζητούν παράταση δύο ωρών στο κλείσιμο των καλπών

    στις προεδρικές

  • [04] Εύσημα στην Προεδρία από το ΕΚ
  • [05] Λιγότερα εισιτήρια διατέθηκαν στο Πρωτάθλημα

  • [01] Βράβευση των γραφείων του ΚΟΤ στο Άμστερνταμ

    Με το πρώτο βραβείο, γνωστό και ως «Χρυσό Φτερό», βραβεύτηκε το Γραφείο του ΚΟΤ στο Άμστερνταμ, στα πλαίσια της ετήσιας τελετής βράβευσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που διοργανώνεται στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής έκθεσης της Ουτρέχτης.

    Ανακοίνωση του ΚΟΤ αναφέρει ότι είναι η δεύτερη φορά, μετά το 2009, που απονέμεται στο γραφείο του Άμστερνταμ η σημαντική αυτή διάκριση και προστίθεται ότι αυτό τιμά τον ίδιο τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Κύπρο γενικότερα. Συμπληρώνεται ότι η βράβευση του γραφείου έγινε μετά από ενδελεχή αξιολόγηση όλου του φάσματος υπηρεσιών που προσφέρονται στον τομέα του Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, κατόπιν έρευνας που διεξάγει ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών σε όλα τα τουριστικά πρακτορεία της Ολλανδίας.

    «Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν συνυπολογισθεί το μέγεθος της ολλανδικής αγοράς που διακινείται στην Κύπρο, σε συνάρτηση και με τα περιορισμένα κονδύλια που διατίθενται για προβολή και διαφήμιση της Κύπρου στην υπό αναφορά χώρα», αναφέρεται. Τα κριτήρια βράβευσης στον τομέα αυτό ήταν μεταξύ άλλων η έγκαιρη και εκτενής εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των τουριστικών πρακτορείων, η συνεργασία των Εθνικών Οργανισμών με τα τουριστικά πρακτορεία, η προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού σε διάφορες εκδηλώσεις και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου

    Μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου τους πρώτους 10 μήνες του 2012, καταγράφουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, το έλλειμμα ήταν μειωμένο κατά 400 εκατ. ευρώ. Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η συνολική αξία των εξαγωγών της Κύπρου την περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 έφτασε τα 1,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μειωμένες κατά 8% ήταν οι εισαγωγές, φτάνοντας σε αξία τα 4,8 δισ. ευρώ.

    Την ίδια περίοδο οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν στα 20,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Οι εισαγωγές υποχώρησαν στα 34,2 δισ. ευρώ από 37,4 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 9%. Το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδα κυμάνθηκε στα 13,2 δισ. ευρώ. Σημαντική βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου τους κατέγραψαν και οι άλλες χώρες του νότου με δημοσιονομικά προβλήματα, λόγω της λιτότητας που επέφερε υποχώρηση των εισαγωγών.

    Στην Ιταλία και την Πορτογαλία η μείωση των εισαγωγών έφτασε το 5% και στην Ισπανία το 4%. Αναφορικά με το σύνολο της ΕΕ, οι εισαγωγές από την Κίνα ανήλθαν σε αξία στα 243,5 δισ. ευρώ (μειωμένες κατά 1% σχέση με την ίδια περίοδο του 2011), οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν 6% και ανήλθαν σε 176,1 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 9% και διαμορφώθηκαν στα 174,2 δισ. ευρώ.

    [03] ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ζητούν παράταση δύο ωρών στο κλείσιμο των καλπών στις προεδρικές

    Παράταση της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές του 2013 μέχρι τις 7.00 το απόγευμα αντί στις 5.00 που κανονικά κλείνουν οι κάλπες ζητούν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Το όλο θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών ύστερα από πρόταση νόμου του Τάσου Μητσόπουλου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού και Νεόφυτου Κωνσταντίνου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, μέχρι σήμερα οι ώρες ψηφοφορίας ήταν από η ώρα 7.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι και από η ώρα 1.00 μετά το μεσημέρι μέχρι η ώρα 5.00 το απόγευμα. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ζητούν παράταση της ψηφοφορίας μέχρι τις 7.00 το απόγευμα. Όσον αφορά την έδρα του Γενικού Εφόρου Εκλογών κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, έχει ναυαγήσει η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, για να είναι στο Συνεδριακό Κέντρο.

    Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "μιλούμε τώρα με το Υπουργείο Οικονομικών για την αίθουσα συνεδριάσεων του, αλλά ακόμη δεν οριστικοποιήθηκε".

    [04] Εύσημα στην Προεδρία από το ΕΚ

    Όλοι, σχεδόν, οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέδωσαν εύσημα στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι μία μικρή ευρωπαϊκή χώρα απέδειξε ότι μπορεί να διεξάγει μία καλή και αποτελεσματική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολύ επιτυχημένη, χαρακτήρισε την Κυπριακή Προεδρία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η Κύπρος έθεσε τις βάσεις σε πολλούς τομείς, ενώ απέδειξε την προσήλωσή της στην ευρωπαϊκή ιδέα.

    Η Ολλανδή ευρωβουλευτής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γούρτμαν-Κολ Κοριάν συνεχάρη την Κυπριακή Προεδρία για την πρόοδο που πέτυχε σε πολλούς τομείς, προσθέτοντας ωστόσο ότι "η κυβέρνηση της Κύπρου δεν κατάφερε να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο σχέδιο" για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής της Πορτογαλίας Ελίζα Φερέϊρα υπογράμμισε την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας και το τεράστιο έργο που επιτέλεσε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

    Η Σουηδή ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Σεσίλια Γουκστρομ ευχαρίστησε την Κύπρο για την καλή δουλειά που έκανε στην προεδρία της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Κύπρο ως μία μικρή χώρα αλλά ως μία σημαντική χώρα. Η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Ρεμπέκκα Χάρμς, εστίασε την παρέμβαση της στην τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο, τονίζοντας ότι θα ήταν καλύτερο για όλους τους Κύπριους να υιοθετηθεί μία "διακρατική προσέγγιση", ενώ καταδίκασε την ύπαρξη φορολογικών παραδείσων στη χώρα. Η Κύπρος τα πήγε καλά, δήλωσε και ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Συντηρητικών-Μεταρρυθμιστών, Βέλγος ευρωβουλευτής Ζαν Επίνκ Ντερκ, ομολογώντας ότι, αρχικά, υπήρξε δύσπιστος για το αν θα καταφέρει καλά η Κύπρος στην προεδρία της ΕΕ. Τέλος, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα (ΕΕΔ) τόνισε ότι "η Κύπρος αποτελεί άξιο μέλος της ΕΕ και σημαντικό στοιχείο της ευρωπαϊκής διπλωματίας".

    [05] Λιγότερα εισιτήρια διατέθηκαν στο Πρωτάθλημα

    Διατέθηκαν 25 χιλιάδες εισιτήρια λιγότερα στον πρώτο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α' Κατηγορίας σε σύγκριση με την αντίστοιχη διαδρομή της αγωνιστικής περιόδου 2011 / 2012. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, στη διαδρομή του πρώτου γύρου διατέθηκαν συνολικά 221.055 εισιτήρια, 25 χιλιάδες λιγότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη διαδρομή της αγωνιστικής περιόδου 2011 / 2012 όπου διατέθηκαν 246 χιλιάδες εισιτήρια.

    Αριθμός που θα μπορούσε εύκολα να καλυφθεί και να ξεπεραστεί, αφού σε αυτή τη διαδρομή είχαμε τρεις αγώνες που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Συγκεκριμένα χωρίς την παρουσία θεατών έγιναν οι αγώνες Ομόνοια-Αγία Νάπα (1η αγωνιστική), ΑΠΟΕΛ-Δόξα Κατωκοπιάς (2η αγωνιστική) και Ομόνοια-ΑΕΚ (3η αγωνιστική).

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΠ, στη διαδρομή των δεκατριών αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας 2012 / 2013, διατέθηκαν συνολικά 221.055 εισιτήρια ως ακολούθως: 1η αγωνιστική: 13.950, 2η αγωνιστική: 12.408, 3η αγωνιστική: 14.172, 4η αγωνιστική: 22.737, 5η αγωνιστική: 22.459, 6η αγωνιστική: 17.389, 7η αγωνιστική: 14.161, 8η αγωνιστική: 16.631, 9η αγωνιστική: 12.765, 10η αγωνιστική: 21.513, 11η αγωνιστική: 18.920, 12η αγωνιστική: 16.408 και 13η αγωνιστική: 17.542.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 15 January 2013 - 15:39:05 UTC