Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Δουβλίνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης
  • [02] Συνέδριο στο Λονδίνο για την παροικιακή εκπαίδευση
  • [03] Στα χαμηλότερα επίπεδα οι Δείκτες στην Κατασκευαστική Βιομηχανία
  • [04] Διαβουλεύσεις Ρομπέϊ με ηγέτες για ΠΔΠ

  • [01] Στο Δουβλίνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά θα αναχωρήσει αύριο Τετάρτη για το Δουβλίνο, όπου θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 - 18 Ιανουαρίου.

    Τα κυριότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο στον τομέα της δικαιοσύνης είναι η Εσωτερική Ασφάλεια και ανάπτυξη, ευρωπαϊκό διασυνοριακό πτωχευτικό δίκαιο, προστασία δεδομένων, προστασία βασικών δικαιωμάτων και δράσεις για καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και ρατσισμού.

    Ο κ. Υπουργός επιστρέφει από το Δουβλίνο το Σάββατο, στις 19 Ιανουαρίου.

    [02] Συνέδριο στο Λονδίνο για την παροικιακή εκπαίδευση

    Εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Το μέλλον του ελληνικού σχολείου στην Αποδημία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας» διοργανώνει στις 20 Ιανουαρίου ο Ενιαίος Φορέας Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης (ΕΦΕΠΕ) στο Λονδίνο.

    Στο συνέδριο τα μέλη των εκπαιδευτικών φορέων, των συνδέσμων γονέων, της Εκκλησίας και της παροικίας που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ακούσουν εισηγήσεις ανθρώπων με πείρα στην παροικιακή εκπαίδευση της ομογένειας.

    Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν ομιλίες για την ποιότητα στην εκπαίδευση και τη δικτύωση ποιοτικών σχολείων, την απόδοση κινήτρων στους μαθητές και το ρόλο της οικογένειας.

    [03] Στα χαμηλότερα επίπεδα οι Δείκτες στην Κατασκευαστική Βιομηχανία

    Στα χαμηλότερα τους επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι Δείκτες που αφορούν στη Δραστηριότητα της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας για την περίοδο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος του 2012, σύμφωνα με την έρευνα «Δείκτης Κατασκευαστικής Βιομηχανίας KNAUF - SAKRET» τα στοιχεία της οποίας έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ).

    Οπως αναφέρει η ΟΣΕΟΚ, οι κυριότεροι λόγοι που οι εργοληπτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη ζήτηση για κατασκευαστικές επενδύσεις, η οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας και δανειοδότησης που ολοένα και επιδεινώνονται. Συγκεκριμένα και με βάση την έρευνα, ο Δείκτης Δραστηριότητας Επιχείρησης (ποσοστό εργολάβων που δηλώνουν ότι τους τελευταίους 4 μήνες η δραστηριότητα της επιχείρησης τους έχει αυξηθεί μείον το ποσοστό από αυτούς που δηλώνουν ότι έχει μειωθεί) καταγράφει αρνητικό πρόσημο -61% για την περίοδο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος του 2012.

    Την ίδια στιγμή, η τάση όσον αφορά στη ζήτηση από τους καταναλωτές / επενδυτές συνεχίζει να ακολουθεί καθοδική πορεία και στα τέλη του 2012. Ο Δείκτης Αγοράς / Οικοδόμησης οικίας εντός 12 Μηνών βρίσκεται στο 2,7% που είναι κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή της έρευνας, ενώ σε πολύ χαμηλά επίπεδα βρίσκεται επίσης και ο Δείκτης Ανακαίνισης εντός 12 Μηνών όπου κυμαίνεται γύρω στο 4%. Η μεγάλη κρίση στον κατασκευαστικό τομέας επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με την ΟΣΕΟΚ και από το Δείκτη Μηνών για την Ολοκλήρωση Υφιστάμενων Εργασιών, ο οποίος βρίσκεται στο χαμηλότερο του σημείο (μέσος όρος 5,8 μήνες εναπομείναντων εργασιών με τα υφιστάμενα συμβόλαια).

    [04] Διαβουλεύσεις Ρομπέϊ με ηγέτες για ΠΔΠ

    Την Πέμπτη θα αποφασίσει, κατά πάσα πιθανότητα, ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σχετικά με το αν θα αφιερώσει την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020. Όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Βαν Ρόμπεϊ θα εντάξει στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου το ΠΔΠ, μόνος εφόσον είναι πεπεισμένος πως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της φινλανδικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί αύριο στη βελγική πρωτεύουσα με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιρκι Κατάινεν, ο οποίος είναι μεταξύ των ηγετών που υποστηρίζουν τη δραστική μείωση των κοινοτικών δαπανών. Την περασμένη βδομάδα από το Δουβλίνο που βρίσκονταν στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας από την Ιρλανδία, ο κ. Βαν Ρόμπεϊ είχε δηλώσει ότι παραμένει αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας κατά προτίμηση, όπως είπε, το Φεβρουάριο, προσθέτοντας ότι η βάση συζήτησης θα είναι η συμβιβαστική πρόταση που είχε υποβάλει το Νοέμβριο στους Ευρωπαίους ηγέτες.

    Η εν λόγω πρόταση προέβλεπε τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 75 δισ. ευρώ σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν, καθορίζοντας το συνολικό ύψος για την επταετία 2014-2020 στα 973 δισ. ευρώ ή 1,01% του ΑΕΠ της ΕΕ. Ωστόσο, η εν λόγω πρόταση είχε απορριφθεί τόσο από τις χώρες με καθαρά συνεισφορά στον προϋπολογισμό, όσο και τις χώρες της συνοχής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 15 January 2013 - 18:39:04 UTC