Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απελευθέρωση 300 κρατουμένων στη Συρία
  • [02] Νεκροί στην Αίγυπτο σε βίαιες συγκρούσεις
  • [03] Επίθεση Βούλγαρου κατά Αστυνομικών
  • [04] Τιμή στους ανακαινιστές της Αγίας Μαρίνας Πάφου

  • [01] Απελευθέρωση 300 κρατουμένων στη Συρία

    Αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν σε φυλακή και απελευθέρωσαν περίπου 300 κρατούμενους, ανακοίνωσαν ακτιβιστές, ύστερα από πολύωρες μάχες που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της στη βορειοδυτική Συρία.

    "Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν γύρω και μέσα στην κεντρική φυλακή της επαρχίας Ιντλίμπ αργά το βράδυ της Παρασκευής και οι ανάρτες κατάφεραν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις και να απελευθερώσουν περίπου 300 κρατούμενους", είπε ο ακτιβιστής Αμπού Μοχάμεντ αλ-Ιντλίμπι.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει την απελευθέρωση κρατουμένων. Οι φιλοκυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Συρίας μετέδωσαν ότι σφοδρές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται κοντά στη φυλακή.

    [02] Νεκροί στην Αίγυπτο σε βίαιες συγκρούσεις

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Μεταξύ των νεκρών είναι και τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας. Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

    [03] Επίθεση Βούλγαρου κατά Αστυνομικών

    Βούλγαρος 38 χρόνων, ο οποίος απελάθηκε στο παρελθόν από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνελήφθηκε από την Αστυνομία στον Πρωταρά, ύστερα από επίθεση εναντίον αστυνομικών οι οποίοι προσπαθούσαν να τον συλλάβουν αφού είχε προηγουμένως επιτεθεί με μαχαίρι σε Ελληνοκύπριο υπάλληλο ξενοδοχείου στον Πρωταρά.

    Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «ενώ Ελληνοκύπριος υπάλληλος ξενοδοχείου στον Πρωταρά κατευθυνόταν προς το χώρο εργασίας του με το αυτοκίνητο του, αντελήφθηκε άγνωστο όχημα να τον ακολουθεί και να σταθμεύει στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου.

    Από το αυτοκίνητο κατέβηκε άγνωστος άνδρας ο οποίος τον πλησίασε και κρατώντας μαχαίρι τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ο Ελληνοκύπριος αντέδρασε και τον κτύπησε στο χέρι με αποτέλεσμα να του πέσει το μαχαίρι και ακολούθως ο άγνωστος άνδρας τράπηκε σε φυγή». Πρόσθεσε ότι περίπολα της Αστυνομίας έφτασαν στη περιοχή και από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που είχε εγκαταλείψει ο ύποπτος στη σκηνή είχε κλαπεί χθες το πρωί από την περιοχή των Λατσιών στη Λευκωσία.

    [04] Τιμή στους ανακαινιστές της Αγίας Μαρίνας Πάφου

    Τελέστηκε η πρώτη λειτουργία από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Κάτω Πάφο, μετά την ανακαίνιση του Ναού από ομάδα επτά ομογενών Ποντίων.

    Ο πανιερώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ομάδα των ομογενών οι οποίοι εθελοντικά ανακαίνισαν το παρεκκλήσι. Αυτή η πράξη πρόσθεσε, « δείχνει την ευσέβεια αυτών των ανθρώπων αλλά και το ότι μας ενώνουν ακατάλυτοι δεσμοί μαζί τους» αναφέροντας πως έχουν ενταχθεί στην κοινωνία μας , δίχως να θεωρούν ότι είναι κάτι το ξεχωριστό και συμμετέχοντας σε όλες τις προσπάθειες μας .

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου που παρευρέθηκε στην λειτουργία είπε πως με τιμές πρέποντος και καθηκόντος οργανώθηκε αυτή η ακολουθία σήμερα προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου για να αποδοθεί όπως είπε δίκαιος έπαινος και αρμόζουσα τιμή «στους αδερφούς ομογενείς Πόντιους οι οποίοι είναι πλέον ενσωματωμένοι άρρηκτα στην κυπριακή κοινωνία για τη ευγενή και ευσεβή πρωτοβουλία τους να ανακαινίσουν τον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 26 January 2013 - 13:39:05 UTC