Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιστή εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΚΑ ζητούν οι πιλότοι
  • [02] Ερευνα στο Νοσοκομείο Λ/σου για νεκρό έμβρυο στα απόβλητα
  • [03] Απέρριψε το Ανώτατο την προσφυγή της Πρ. Αντωνιάδου κατά του ΡΙΚ

  • [01] Πιστή εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΚΑ ζητούν οι πιλότοι

    Η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΚΑ πρέπει να προχωρήσει με τάχιστο ρυθμό όπως έχει υποδείξει ο συμβουλευτικός οίκος, δηλώνουν για άλλη μια φορά οι πιλότοι οι οποίοι προκρίνουν την κάθοδο ξένων εμπειρογνωμόνων για να υλοποιήσουν το σχέδιο , εφόσον η διεύθυνση όπως αναφέρουν, αντιμετωπίζει κοινωνικές, πολιτικές, και συντεχνιακές δυσκολίες στην εφαρμογή του.

    Οι πιλότοι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ, η οποία είναι η μόνη συντεχνία των ΚΑ που απέρριψε την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για το θέμα της μισθοδοσίας και των περικοπών, συνήλθαν την Τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις υπό το φως της συγκεκριμένης πρότασης.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ Πέτρος Σουππουρής ανέφερε ότι τα μέλη της οργάνωσης ομόφωνα εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με την πρόταση , χαρακτηρίζοντας την «αποσπασματική και εκτός των στόχων για πραγματική εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών».

    Ζήτησαν την πιστή τήρηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του οίκου Air France / KLM Consulting και όπως ανέφερε ο κ. Σουππουρής, το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει το διάλογο με τη διοίκηση των ΚΑ για εφαρμογή του σχεδίου.

    [02] Ερευνα στο Νοσοκομείο Λ/σου για νεκρό έμβρυο στα απόβλητα

    Έρευνα έχει διαταχθεί από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Λεμεσού, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε στα ιατρικά απόβλητα, έμβρυο 26 εβδομάδων, που είχε αφαιρεθεί χειρουργικά από γυναίκα, όταν διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρό.

    Το έμβρυο εντόπισε, σε ανοικτό κιβώτιο, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων του Νοσοκομείου και ακολούθως ενημερώθηκε η διεύθυνση του Νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, νεκρά έμβρυα άνω των 20 εβδομάδων, είτε παραλαμβάνονται από τους γονείς , είτε αναλαμβάνει το ίδιο το νοσοκομείο την ταφή τους.

    Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής της συγκεκριμένης εταιρείας συλλογής ιατρικών αποβλήτων Γιώργος Φαντάρος, ανέφερε πως ενημερώθηκε χθες για το περιστατικό από τον υπάλληλο του και αμέσως ζήτησε την επιστροφή του κιβωτίου στο Νοσοκομείο Λεμεσού , ενώ ενημέρωσε σχετικά τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου, που άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    "Υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που ορίζουν τι είναι ιατρικό απόβλητο", είπε ο κ. Φαντάρος και πρόσθεσε ότι, η διαδικασία συλλογής και διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων, γίνεται πάντα στη βάση νόμων και αυστηρών κανονισμών.

    [03] Απέρριψε το Ανώτατο την προσφυγή της Πρ. Αντωνιάδου κατά του ΡΙΚ

    Με απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο (Λ. Παρπαρίνος) απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριάκου κατά του ΡΙΚ με την οποία ζητούσε από το Ανώτατο Δικαστήριο να κρίνει ως παράνομη και άκυρη την ενέργεια του ΡΙΚ να απορρίψει το αίτημα της για ισότιμη με τους υπόλοιπους υποψηφίους Προέδρους συμμετοχή της στα τηλεοπτικά προγράμματα του ιδρύματος.

    Στην απόφαση του το Δικαστήριο στηρίχτηκε στην υπόθεση Ιωσηφίδης v ΡΙΚ (2003), στην Moyo & Another v. Republic (1988) κατά την οποία κρίθηκε ότι δεν υπάρχει δικαιοδοσία στο Ανώτατο Δικαστήριο να παρέμβει με προσωρινό διάταγμα στην περίπτωση αρνητικής πράξης. Στην απόφαση το Δικαστήριο παραθέτει απόσπασμα από την απόφαση για την υπόθεση Ιωσηφίδης v ΡΙΚ (2003), σύμφωνα με το οποίο «ο Νόμος θέτει τα κριτήρια για τη θεώρηση του αξιώματος του Προέδρου ως β€˜υποψήφιου Προέδρου' για σκοπούς ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης» και «δικαίωμα για τέτοια κάλυψη γεννάται από απόφαση του Συμβουλίου του ΡΙΚ ότι ο υποψήφιος ικανοποιεί τα τιθέμενα κριτήρια».

    Εξηγεί πως όλα όσα ίσχυσαν στην υπόθεση Ιωσηφίδης v ΡΙΚ (2003) ισχύουν και στην υπό εξέταση αίτηση της κ. Αντωνιάδου και πως ως εκ τούτου «αναπόφευκτα η αίτηση θα πρέπει ν' απορριφθεί». Σε ό,τι αφορά τα έξοδα, ο Δικαστής Παρπαρίνος έκρινε «υπό τις περιστάσεις, ότι είναι ορθό και δίκαιο να μην εκδοθεί διαταγή».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 January 2013 - 13:39:05 UTC