Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση καλεί σε νέες διαδηλώσεις
  • [02] Νεκροί από έκρηξη στα γραφεία εταιρείας πετρελαίου στο Μεξικό
  • [03] ΥΠΕΞ: Να μην επιβληθούν λύσεις στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης
  • [04] Ο ΓΓ ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για την ισραηλινή επιδρομή στη Συρία
  • [05] Το Κογκρέσο ενέκρινε παράταση για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ

  • [01] Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση καλεί σε νέες διαδηλώσεις

    Οι αντίπαλοι του Αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν καλέσει σε μαζικές διαδηλώσεις την Παρασκευή, αυξάνοντας τις προοπτικές για περαιτέρω συγκρούσεις και αιματοχυσίες, παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών ότι θα κρατήσουν μια πιο ουδέτερη στάση μετά από τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους.

    Παρά τις προσπάθειες για εθνικό διάλογο προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, οι αντίπαλοι του Μόρσι κάλεσαν το λαό για νέο κύμα διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο, με πορεία στο προεδρικό μέγαρο του Καΐρου. "Αύριο θα βγούμε στους δρόμους, στο Ταχρίρ και μια ομάδα διαδηλωτών πρόκειται να κατευθυνθεί προς το παλάτι", δήλωσε ο Αχμεντ Μαχέρ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Κινήματος Νέων της 6ης Απριλίου, το οποίο είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

    "Εκφράζουμε επίσης τις προθέσεις μας για ειρηνικές διαδηλώσεις και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν όπλα επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι η βία, όπλα και οι μολότοφ έχουν κοστίσει ακριβά στο λαό μας", πρόσθεσε ο Μαχέρ.

    [02] Νεκροί από έκρηξη στα γραφεία εταιρείας πετρελαίου στο Μεξικό

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Πέμπτη τα κεντρικά γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex, στην Πόλη του Μεξικού, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 να τραυματιστούν.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στους πρώτους ορόφους του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευτούν σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Ο Υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχέλ Οσόριο Τσονγκ, δήλωσε ότι κατά την έκρηξη 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν.

    Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί, επεσήμανε.

    [03] ΥΠΕΞ: Να μην επιβληθούν λύσεις στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης

    Οι εξελίξεις στη Συρία, την Αίγυπτο, το Μάλι και τη Σομαλία, ήταν τα βασικά θέματα της συνεδρίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Σε παρέμβασή της η Υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι σημαντική η ανταλλαγή απόψεων για το πώς η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει τις χώρες της Αραβικής Άνοιξης. Δεν πρέπει να επιβληθούν λύσεις, είπε, ούτε να έχουμε πατερναλιστική στάση έναντι των λαών αυτών.

    Τόνισε επίσης ότι η ιδιοκτησία της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων πρέπει να παραμείνει στις ίδιες τις χώρες. Επισήμανε ότι, παρά τις γενικότητες, καμία χώρα δεν είναι ίδια με μια άλλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι διαφορετικά, τονίζοντας ότι η περιφερειακή προσέγγιση είναι μεν σημαντική αλλά δεν υπάρχει ένα μοναδικό μοντέλο στήριξης που να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις.

    [04] Ο ΓΓ ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για την ισραηλινή επιδρομή στη Συρία

    Σοβαρή ανησυχία εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, μετά τις πρώτες πληροφορίες για ισραηλινή επιδρομή στη Συρία.

    Αυτή η επιδρομή, που καταγγέλθηκε από την συριακή Κυβέρνηση, προκαλεί "σοβαρές ανησυχίες", δήλωσε ο κ. Μπαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

    "Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφύγουν τις εντάσεις ή την κλιμάκωσή τους στην περιοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος, ενώ στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ δεν συζήτησαν σήμερα τη δυνατότητα αποστολής όπλων στους αντάρτες της Συρίας, κατά τη σύνοδό τους, στην οποία εξετάσθηκε το εμπάργκο όπλων σε βάρος της χώρας, που λήγει την 1η Μαρτίου, όπως είπε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

    [05] Το Κογκρέσο ενέκρινε παράταση για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ

    Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τελικά την αναβολή μέχρι τον Μάιο της λήξης της προθεσμίας για το ανώτατο όριο του χρέους, δίνοντας περισσότερο από τρεις μήνες στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν σχετικά με τον προϋπολογισμό για να αποφευχθεί μια νέα κρίση.

    Η Γερουσία ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ και 34 κατά το κείμενο, που είχε ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη εβδομάδα, και επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπερβεί τους νομικούς περιορισμούς του ανώτατου ορίου του χρέους έως τις 18 Μαΐου, απομακρύνοντας μέχρι τότε και την απειλή μιας στάσης πληρωμών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 8:39:05 UTC