Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] FDP και αντιπολίτευση στη Γερμανία θέτουν προϋποθέσεις για βοήθεια

    στην Κύπρο

  • [02] Συνάντηση διεθνούς ομάδας υποστήριξης για το Μάλι στις Βρυξέλλες
  • [03] Με διάσπαση απειλεί τις τράπεζες ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών

  • [01] FDP και αντιπολίτευση στη Γερμανία θέτουν προϋποθέσεις για βοήθεια στην Κύπρο

    Ανώτατο στέλεχος των Ελευθέρων Δημοκρατών, του εταίρου της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς και πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν σήμερα πως θα συμφωνήσουν στη βοήθεια για την Κύπρο μόνο αν αντιμετωπίσει το "ξέπλυμα" χρήματος και εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, σημειώνει το πρακτορείο, η κ. Μέρκελ γνωρίζει πως οποιαδήποτε βοήθεια θα πρέπει να "πουληθεί" σκληρά στους ψηφοφόρους που είναι ήδη χολωμένοι με τη βοήθεια που χορηγήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

    "Είμαστε ενωμένοι με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά δεν υπάρχει καμία σαφώς συμφωνημένη διαδικασία για χρηματοπιστωτική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που να εφαρμόζεται στην Κύπρο", δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο Ράινερ Μπρούντερλε, ηγετικό στέλεχος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

    [02] Συνάντηση διεθνούς ομάδας υποστήριξης για το Μάλι στις Βρυξέλλες

    Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα το βόρειο Μάλι και ζητούμενο τη στήριξη της δημοκρατίας, την οικονομική ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

    Μια διεθνής ομάδας υποστήριξης για το Μάλι - που αποτελείται από την Αφρικανική Ενωση, τα Ηνωμένα Εθνη, την ΕΕ και τα Δυτικά Αφρικανικά κράτη - συναντάται στις Βρυξέλλες για να συζητήσει σε σχέση με τη χρηματοδότηση, παροχή εξοπλισμού και εκπαίδευση μιας αφρικανικής δύναμης 8 χιλιάδων ατόμων, που αναμένεται να αναλάβει μετά την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων.

    Στη συνάντηση αναμένονται γύρω στις 45 αντιπροσωπείες, που περιλαμβάνουν Υπουργούς ή άλλους επίσημους από το Μάλι, την Αλγερία, τη Λιβύη, καθώς και διεθνείς δανειστές όπως την Παγκόσμια Τράπεζα και την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης.

    [03] Με διάσπαση απειλεί τις τράπεζες ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών

    Οι βρετανικές τράπεζες που αδυνατούν να προστατεύσουν τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές τους από ριψοκίνδυνες επενδυτικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να διασπαστούν, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, υποκύπτοντας στις πολιτικές πιέσεις για σκληρότερη αντιμετώπιση των απερίσκεπτων δανειστών.

    Οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη του χρηματοοικονομικού κραχ του 2008, προσπαθώντας να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ των εκκλήσεων για να τεθούν υπό έλεγχο οι τράπεζες και των προειδοποιήσεων ότι η πολύ αυστηρή επιτήρηση θα πνίξει την ανάκαμψη.

    Με τις τράπεζες της Βρετανίας να έχουν πληγεί από το σκάνδαλο Libor και στην μερικώς εθνικοποιημένη Royal Bank of Scotland (RBS) να αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 500 εκατομμύρια στερλίνες αυτή την εβδομάδα για το σκάνδαλο των επιτοκίων, ο κ. Όσμπορν αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το διαχωρισμό των βασικών δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής, με την απειλή της διάλυσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 5 February 2013 - 8:39:07 UTC