Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίστηκε η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή
  • [02] ΣτΕ και Κομισιόν διασκέπτονται για τη φτώχεια στην Ευρώπη
  • [03] Ευάλωτη η Γη στους διαστημικούς κινδύνους

  • [01] Συνεχίστηκε η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή

    Συνεχίστηκε την Πέμπτη, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, με την κατάθεση ενός μάρτυρα υπεράσπισης.

    Πρόκειται για τον Παντελή Κωνσταντίνου, χωρομέτρη του Κτηματολογίου, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι του ζητήθηκε να μετρήσει χιλιομετρικά συγκεκριμένη διαδρομή, από την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη στην Έγκωμη μέχρι το σημείο που του υπέδειξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, στην Περιστερώνα.

    Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόσταση είναι παραδεκτό γεγονός και διερωτήθηκε γιατί παρουσιάστηκε ο συγκεκριμένος μάρτυρας στο δικαστήριο. Στη συνεχεία, η υπεράσπιση του Ξενοφώντος ζήτησε από το μάρτυρα να συγκρίνει χάρτες, που κατατέθηκαν ως τεκμήρια προς αναγνώριση, με τον μάρτυρα να απαντά ότι μπορεί να συγκρίνει και να δώσει πληροφορίες μόνο για χάρτες, που φέρουν τη σφραγίδα του Κτηματολογίου.

    [02] ΣτΕ και Κομισιόν διασκέπτονται για τη φτώχεια στην Ευρώπη

    Υψηλού επιπέδου χαρακτηρίζεται η διάσκεψη για τη φτώχεια, που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Στρασβούργο, με συνδιοργανωτές το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Κομισιόν.

    Εκτιμάται όμως ότι σε αυτή τη διάσκεψη δεν πρόκειται να γίνουν αναφορές στα συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις, που απαιτούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ανακούφιση των εκατό εκατομμυρίων ευρωπαίων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ένδειας.

    Τρία χρόνια μετά το «2010: έτος καταπολέμησης της φτώχειας στην Ευρώπη», τα δύο κατεξοχήν θεσμικά όργανα της Γηραιάς Ηπείρου, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κομισιόν, ξεκινούν σήμερα μία Διάσκεψη όχι για να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα της φτώχειας, αλλά για «να αναλύσουν την τρέχουσα κατάσταση και να εντοπίσουν τα εμπόδια στις προσπάθειες καταπολέμησης της φτώχειας στην Ευρώπη».

    [03] Ευάλωτη η Γη στους διαστημικούς κινδύνους

    Η μη αναμενόμενη πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία την περασμένη Παρασκευή έθεσε σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη, υπενθυμίζοντας στην ανθρωπότητα ότι οι διαστημικοί κίνδυνοι είναι μεγάλοι και η Γη είναι ευάλωτη σε αυτούς.

    Ήδη, μέτρα για προστασία του ρωσικού εδάφους από τους κινδύνους πτώσης μετεωριτών και άλλων διαστημικών αντικειμένων, αποφάσισε να λάβει η Ρωσία, ενώ η ΝΑΣΑ θα χρηματοδοτήσει έργα για συστήματα έγκαιρου εντοπισμού αστεροειδών, αφού μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχει ανακαλυφθεί μόνο το 2% του αριθμού τους, με το 98% να περιφέρονται ανεξέλεγκτα χωρίς να γνωρίζουμε κατά πόσον θα συγκρουστούν με την Γη.

    Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας έλαβαν ήδη εντολή να καταλήξουν σε ένα σχέδιο που θα προστατεύει τη Ρωσία από πιθανούς επόμενους διαστημικούς κινδύνους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 13:39:04 UTC