Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ημέρα Πολιτικής Άμυνας αφιερωμένη στην προετοιμασία κοινωνιών
  • [02] Άλλες 5 μέρες υπό κράτηση η 35χρονη για την απαγωγή του νηπίου
  • [03] Συνάντηση Διοικητή της ΚΤ με Πισσαρίδη, Σιαρλή και Σαρρή
  • [04] Μικρή μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

  • [01] Η Ημέρα Πολιτικής Άμυνας αφιερωμένη στην προετοιμασία κοινωνιών

    Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Άμυνας είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία και ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη των συμφορών και η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου, εν μέσω των αυξανομένων καταστροφικών γεγονότων και κρίσεων που πλήττουν τον πλανήτη μας, και μέσα από τις αισθητές για τον πολίτη συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, προσδίδει για το σκοπό αυτό ιδιαίτερη σημασία στην αξιοποίηση και ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου, η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας που εδρεύει στη Γενεύη, ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Άμυνας, με σκοπό να καταστούν ευρύτερα γνωστοί οι ανθρωπιστικοί στόχοι της Πολιτικής Άμυνας, για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας του από φυσικές και ανθρωπογενείς συμφορές.

    Η Πολιτική Άμυνα έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μια ουσιώδης και αναγκαία κρατική υπηρεσία για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης, προετοιμασίας και ανταπόκρισης ενάντια σε μεγάλες συμφορές. Επίσης, έχει καταστεί η πλατφόρμα προσέλκυσης και αξιοποίησης του κάθε πολίτη που μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του μέσα από ένα οργανωμένο σύνολο, όπως είναι η Πολιτική Άμυνα.

    [02] Άλλες 5 μέρες υπό κράτηση η 35χρονη για την απαγωγή του νηπίου

    Δεν συνεργάζεται με την αστυνομία και συνεχίζει να μην απαντά σε ερωτήσεις, η 35χρονη που κρατείται ως ύποπτη για την απαγωγή του 18μηνου αγοριού, που διαπράχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στον Ύψωνα, ενώ το δικαστήριο έκανε αποδεκτό σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής της για άλλες πέντε μέρες.

    Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 61 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 33, καθώς και τα αποτελέσματα εξετάσεων σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που λήφθηκαν από την περιοχή της απαγωγής.

    Ο δικηγόρος της 35χρονης, που είναι θεία του νηπίου, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της αστυνομία για κράτησης της ύποπτης για άλλες 5 μέρες. Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τη διακρίβωση των στοιχείων του προσώπου που βοήθησε την 35χρονη και το οποίο φέρεται να είναι αυτό που μετέφερε το νήπιο έξω από το κοιμητήριο του Ύψωνα, όπου εντοπίστηκε από διερχόμενους.

    [03] Συνάντηση Διοικητή της ΚΤ με Πισσαρίδη, Σιαρλή και Σαρρή

    Συνάντηση με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας (ΕΣΟ), Νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη, είχε το πρωί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκος Δημητριάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί στην ΚΤ, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στα τρέχοντα θέματα της οικονομίας.

    Ο Διοικητής της ΚΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε τον κ. Πισσαρίδη για το χρηματοπιστωτικό τομέα και για τα θέματα της Τρόικας και συμφωνήθηκε να έχουν συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση για τα ζητήματα της οικονομίας, γενικά.

    Μετά τη συνάντηση με τον κ. Πισσαρίδη, ο Διοικητής της ΚΤ μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών όπου είχε συνάντηση με τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και το νέο Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με τους οποίους συζήτησε θέματα του μνημονίου.

    [04] Μικρή μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

    Μικρή μείωση 0,3%, στις 137,7 μονάδες, σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο του 2013, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2012.

    Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία σημείωσε αύξηση 2,2%.

    Στον τομέα της Μεταποίησης, τον Ιανουάριο του 2013 ο δείκτης έφθασε στις 124,6 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 0,2% σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2012.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 16:39:04 UTC