Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε η Βασίλισσα Ελισάβετ
  • [02] Σύλληψη κακοποιού στην Αγγλία από τον... Μπάτμαν
  • [03] Αισιοδοξία εταίρων της Ευρωζώνης για συμφωνία στο θέμα της Κύπρου
  • [04] Το περίγραμμα των κυπριακών θέσεων πριν το Eurogroup έδωσε ο

    Μ. Σαρρής


  • [01] Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε η Βασίλισσα Ελισάβετ

    Εξιτήριο έλαβε η Βασίλισσα Ελισάβετ από το νοσοκομείο στο οποίο είχε εισαχθεί την Κυριακή λόγω συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας.

    Η 86χρονη μονάρχης έφυγε χαμογελαστή το απόγευμα της Δευτέρας από το νοσοκομείο King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο.

    Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει από την Κυριακή ότι η νοσηλεία της αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους και ότι γενικά έχαιρε υγείας.

    [02] Σύλληψη κακοποιού στην Αγγλία από τον... Μπάτμαν

    Άνδρας αγνώστων στοιχείων ντυμένος ως Μπάτμαν παρέδωσε καταζητούμενο κακοποιό σε αστυνομικό τμήμα του Μπράντφορντ στη βορειοανατολική Αγγλία. Ο 27χρονος συλληφθείς καταζητείτο για κλοπές και απάτες.

    Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έγινε στις 25 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η ταυτότητα του άνδρα που φορούσε την πλήρη ενδυμασία του μασκοφόρου ήρωα παραμένει άγνωστη, καθώς μετά την παράδοση του καταζητούμενου εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα.

    [03] Αισιοδοξία εταίρων της Ευρωζώνης για συμφωνία στο θέμα της Κύπρου

    Τη βεβαιότητα ότι η απόφαση για τη στήριξη της Κύπρου θα ληφθεί πολύ σύντομα, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκουίντος.

    Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Ντε Γκουίντος δήλωσε ότι η απόφαση για την Κύπρο θα ληφθεί πολύ σύντομα, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση που έχει δεσμευθεί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθεροποίησης.

    Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, επίσης κατά την έλευσή του στη συνεδρίαση, υπενθύμισε ότι μαζί με το Γερμανό ομόλογό του έχουν καλωσορίσει την έλευση του νέου Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, ενώ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για τη στήριξη της Κύπρου θα συνεχιστούν.

    Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν αναφερόμενος στην ιρλανδική θέση αφού επισήμανε ότι οι συζητήσεις θα είναι δύσκολες, πρόσθεσε ότι η χώρα του πιέσει για να ληφθεί απόφαση σύντομα.

    Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη στήριξη της Κύπρου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει άρνηση επί της αρχής, ωστόσο, όπως είπε, το ΔΣ δεν έχει λάβει απόφαση ακόμη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

    [04] Το περίγραμμα των κυπριακών θέσεων πριν το Eurogroup έδωσε ο Μ. Σαρρής

    Αποφασισμένος να καταλήξει εντός του μήνα σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο θα συνάδει γενικά με τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών εμφανίστηκε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πριν το Eurogroup ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, όπως γράφουν οι Financial Times.

    Η βρετανική οικονομική εφημερίδα τονίζει παράλληλα ότι, όπως ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του, ο κ. Σαρρής απορρίπτει την επιβολή ζημιάς σε ανασφάλιστους καταθέτες. Διαφάνηκε επίσης, προσθέτει η εφημερίδα, ότι ο Υπουργός Οικονομικών αντιστέκεται σε λεπτομερείς όρους άλλων πιθανών προϋποθέσεων διάσωσης, όπως της εκτέλεσης του «σαρωτικού» προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και του εξωτερικού ελέγχου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι επιλογές όπως το κούρεμα (τραπεζικών) πιστωτών, το οποίο τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί επισήμως, θα κατάφερνε «θεμελιώδες πλήγμα» στην οικονομία υπηρεσιών της Κύπρου, θα παρεμπόδιζε την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τις οφειλές της και θα δημιουργούσε επιζήμιο προηγούμενο στην ευρωζώνη. «Θα ήταν κρίμα εάν προκαλούσαμε ένα μοιραίο πλήγμα σε αυτή την αναγέννηση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, διατυπώνοντας παράλογες απαιτήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 4 March 2013 - 17:39:04 UTC