Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για συζήτηση της κατάστασης με τα εργοστάσια στο Πέρα Χωριό
  • [02] Στην UNDP τα τελευταία έγγραφα για την αναστήλωση του Απ. Ανδρέα
  • [03] Εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΚΟ ο Ν. Παπαδόπουλος

  • [01] Σύσκεψη για συζήτηση της κατάστασης με τα εργοστάσια στο Πέρα Χωριό

    Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου ανέλαβε ρόλο συντονιστή μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών, Γεωργίας και Εμπορίου, των ιδιοκτητών των δύο εργοστασίων χημικών που βρίσκονται στο Πέρα Χωρίου - Νήσου και της επιτροπής αγώνα των κατοίκων για αποκλιμάκωση της έντασης που προκλήθηκε λόγω του αποκλεισμού των δύο εργοστασίων από τους κατοίκους.

    Η Επίτροπος Περιβάλλοντος ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, που συζήτησε σε τρίτη συνεδρία την Παρασκευή τις επιπτώσεις που επιφέρει στο περιβάλλον η λειτουργία των δύο εργοστασίων. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο παρασκευής χρωμάτων και ένα εργοστάσιο παρασκευής χλωρίνης.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής, κάτοικοι της κοινότητας συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή διαδηλώνοντας το αίτημά τους για μετακίνηση των δύο εργοστασίων από την οικιστική περιοχή της κοινότητας. Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου, αναφέροντας ότι η Επιτροπή συζήτησε εκ νέου το χρονίζον θέμα της μετακίνησης των δύο εργοστασίων λόγω των επιπτώσεων στην υγεία τους, είπε πως καταλήξαμε στην εισήγηση για τη διενέργεια της Υπουργικής Σύσκεψης, με τους κατοίκους και τους εργοστασιάρχες υπό το συντονισμό της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

    [02] Στην UNDP τα τελευταία έγγραφα για την αναστήλωση του Απ. Ανδρέα

    Παραδόθηκαν στην UNDP και τα τελευταία έγγραφα από την Επιτροπή Καρπασίας, τα οποία ζητήθηκαν και σχετίζονται με την αναστύλωση της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα με σκοπό την άμεση προκήρυξη διεθνών προσφορών.

    Η Επιτροπή Καρπασίας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ελπίδα να προχωρήσει η όλη διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

    [03] Εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΚΟ ο Ν. Παπαδόπουλος

    Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) εξήγγειλε την Παρασκευή ο βουλευτής του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλα τα μέλη, τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές διαδικασίες και να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.

    «Επειδή πιστεύω στο Δημοκρατικό Κόμμα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «και επειδή πιστεύω και σέβομαι τη βούληση των χιλιάδων μελών και ψηφοφόρων μας, εξαγγέλλω σήμερα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος. Με αυτή την απόφασή μου, δεν διεκδικώ μόνο την προεδρία του Κόμματος. Διεκδικώ και το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε μέλους μας να επιλέγει την ηγεσία του».

    Σε δηλώσεις σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης πως διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε μέλους να είναι περήφανο για το κόμμα του, διεκδικεί και τη δυνατότητα του ΔΗΚΟ να υπηρετεί τη δημόσια ζωή του τόπου και όχι να υπηρετείται από αυτήν. Επιπλέον, είπε πως διεκδικεί τη δυνατότητα του ΔΗΚΟ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, προσθέτοντας πως «πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, ενόψει της λήξης της θητείας της ηγεσίας σε μια βδομάδα».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 March 2013 - 13:39:04 UTC