Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση ακινήτων
  • [02] Μετά το 2014 θα τιμωρεί η Κομισιόν πράξεις ρατσισμού κρατών ΕΕ
  • [03] Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την πρόθεση Κυβέρνησης για ενδυνάμωση

    υπερατλαντικών σχέσεων

  • [04] Πρώτη συνάντηση Λακκοτρύπη με Επ. Εμπορίου

  • [01] Ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση ακινήτων

    Αποσύρεται το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση Χριστόφια για τη φορολόγηση ακινήτων και η νέα Κυβέρνηση θα ετοιμάσει και θα καταθέσει σύντομα νέο σχετικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

    "Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Εσωτερικών", είπε ο κ. Χάσικος σε δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, "θεώρησα ως πρώτη προτεραιότητα να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να θέσουμε τη βάση και δεδομένου του ότι πολλά νομοσχέδια εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής και κάποια άλλα ετοιμάσθηκαν από τη νέα Κυβέρνηση για να κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θεώρησα σκόπιμο ότι έπρεπε να έχω μιαν πρώτη συνομιλία (με τον Πρόεδρο της Βουλής) για αυτά τα θέματα".

    "Ο Πρόεδρος της Βουλής", δήλωσε ο κ. Χάσικος, "με διαβεβαίωσε ότι θα τύχω κάθε δυνατής υποστήριξης και βοήθειας από πλευράς της Βουλής των Αντιπροσώπων".

    [02] Μετά το 2014 θα τιμωρεί η Κομισιόν πράξεις ρατσισμού κρατών ΕΕ

    Μετά το 2014 θα μπορεί η Κομισιόν να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει εναντίον των κρατών-μελών της ΕΕ που δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας για τιμωρία όσων διαπράττουν πράξεις ρατσιστικής βίας, δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

    Στη δευτερολογία της, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους στην Ευρώπη, η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντιγνκ παραδέχτηκε ότι η Κομισιόν δεν έχει, αυτή τη στιγμή, δυνατότητα, να επιβάλλει κυρώσεις στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, που δεν συμβάλλουν επαρκώς στην αντιμετώπιση του ρατσισμού.

    Η Κομισιόν, διευκρίνισε, θα μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει, εναντίον εκείνων των κρατών που δεν καταπολεμούν επαρκώς το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, μετά το 2014, όταν θα έχουν ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου του ρατσισμού στην Ευρώπη.

    [03] Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την πρόθεση Κυβέρνησης για ενδυνάμωση υπερατλαντικών σχέσεων

    Την πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να ενδυναμώσει τις σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ αλλά και να εδραιώσει την Κύπρο πιο σταθερά στο φάσμα των σημαντικών υπερατλαντικών σχέσεων, χαιρέτισε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Κένιγκ.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό, ο κ. Κένιγκ ανέφερε ότι «ήταν χαρά μου να επισκεφθώ τoν Πρόεδρο Αναστασιάδη και να τον συγχαρώ για την εκλογή του».

    Η Ουάσινγκτον, συνέχισε, «ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της συνεργασίας καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αλλά και μετά την εκλογή του ότι είναι δεσμευμένος στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ και στην εδραίωση της Κύπρου πιο σταθερά στο φάσμα των σημαντικών υπερατλαντικών σχέσεων».

    [04] Πρώτη συνάντηση Λακκοτρύπη με Επ. Εμπορίου

    Η Επιτροπή Εμπορίου προσδοκά σε συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υπουργό Ενέργειας, δήλωσε ο Πρόεδρός της Λευτέρης Χριστοφόρου, προσθέτοντας ότι έχει διαφανεί πως υπάρχει και η δυνατότητα και η προοπτική για να δημιουργηθεί ένα σωστό πλαίσιο συνεργασίας, ώστε να προωθηθούν οι μικροί και μεγάλοι στόχοι του Υπουργείου.

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία παρέστη για πρώτη φορά ο Υπουργός Γεώργιος Λακκοτρύπης, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι τα μέλη ενημερώθηκαν για τα θέματα που χειρίζεται το Υπουργείο και τα χρονοδιάγραμμα προς υλοποίησή τους.

    Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μέγα ζήτημα των υδρογονανθράκων, της λειτουργίας κέντρων εξυπηρέτησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ΑΠΕ, της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο αλλά και θέματα καταναλωτών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 12:39:05 UTC