Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισσότερα από τα ταμεία της ΕΕ θα διεκδικήσει η Κύπρος
  • [02] Η Μόσχα δεν θα στηρίξει επιχειρήσεις στην Κύπρο που ζημιώνονται

  • [01] Περισσότερα από τα ταμεία της ΕΕ θα διεκδικήσει η Κύπρος

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι η περίοδος που διανύουμε προσφέρεται για να διεκδικήσουμε πιο οργανωμένα και αποφασιστικά περισσότερα χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία, για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ώριμα έργα, τα οποία είναι μεν έτοιμα, αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν τώρα και δεν μπορούν να αρχίσουν.

    Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «είναι ευτύχημα το ότι καταφέραμε με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση να εξαιρέσουμε από το κούρεμα τους ευρωπαϊκούς πόρους, τα λεφτά δηλαδή που έρχονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και τα ταμεία και τις αποταμιεύσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Αυτό, συνέχισε «αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη.

    Όμως η περίοδος αυτή προσφέρεται για να διεκδικήσουμε πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά περισσότερα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θα μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία με την ελπίδα και την προσδοκία ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτή τη δύσκολη περίοδο θα έρθει αρωγός προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ώριμα έργα, τα οποία είναι έτοιμα, αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν αυτή την ώρα και δεν μπορούν να ξεκινήσουν».

    [02] Η Μόσχα δεν θα στηρίξει επιχειρήσεις στην Κύπρο που ζημιώνονται

    Η ρωσική Κυβέρνηση δεν προτίθεται να συνδράμει τις επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα στην Κύπρο, μετά τη σχετική απόφαση του Γιούρογκρουπ, ανέφερε ο πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας Igor Shuvalov, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ρωσική Κυβέρνηση δείχνει με τον τρόπο αυτό την αποφασιστικότητά της να πατάξει τη φυγή κεφαλαίου από τη Ρωσία σε παράκτια χρηματοοικονομικά κέντρα.

    Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο κ. Shuvalov είπε στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, την Κυριακή, ότι είναι πολύ κρίμα να χάσουν Ρώσοι τα χρήματά τους, «αλλά η ρωσική Κυβέρνηση δεν θα λάβει κανένα μέτρο στην περίπτωση αυτή». Συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο για μεμονωμένες περιπτώσεις, εφόσον το θέμα αφορά μεγάλες εταιρείες στις οποίες το ρωσικό κράτος είναι μέτοχος.

    Είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Μόσχα θα ήταν διατεθειμένη να εξετάσει το θέμα, δημοσίως και με πλήρη διαφάνεια, συμπλήρωσε όμως ότι «δεν θα ήταν αναγκαίο να στηριχτεί η Κύπρος για αυτό».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 1 April 2013 - 14:39:03 UTC