Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά 100 εκ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο
  • [02] Εκπρόσωπος: Η Noble δεσμευμένη στην ταχεία αξιοποίηση κοιτασμάτων
  • [03] Μέτρα στήριξης των ΜμΕ εξέτασε η Επιτροπή Εμπορίου

  • [01] Κατά 100 εκ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο

    Κατά β‚¬100 εκατομμύρια μειώθηκε το πρώτο δίμηνο του 2013 το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, υποχωρώντας στα €577,97 εκ., από €677,92 εκ. το αντίστοιχο δίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία.

    Η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο το πρώτο δίμηνο του έτους ήταν αποτέλεσμα της μείωσης κατά β‚¬80 εκ. των εισαγωγών, στα €799,71 εκ. και αύξησης κατά περίπου €22 εκ. των εξαγωγών, στα €221,74 εκ.

    Εξάλλου, με βάση προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το Εξωτερικό Εμπόριο της Κύπρου τον Φεβρουάριο 2013, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις ήταν €391,6 εκ., εκ των οποίων €273,9 εκ. ήταν αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ και €117,7 εκ. εισαγωγές από Τρίτες Χώρες.

    [02] Εκπρόσωπος: Η Noble δεσμευμένη στην ταχεία αξιοποίηση κοιτασμάτων

    Η εταιρεία Noble Energy διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι παραμένει δεσμευμένη στη γρηγορότερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

    Όπως είπε, η επιβεβαιωτική γεώτρηση θα αρχίσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, και με τη λήξη της θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το ακριβές μέγεθος του κοιτάσματος.

    "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της εταιρείας Noble Energy, υπό τον Πρόεδρο της εταιρείας, κατά την οποία συζητήθηκε ενδελεχώς η γνωστή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία, με βάση το γνωστό συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για εκμετάλλευση του τεμαχίου Αφροδίτη στη δική μας αποκλειστική οικονομική ζώνη", είπε.

    [03] Μέτρα στήριξης των ΜμΕ εξέτασε η Επιτροπή Εμπορίου

    Ευρεία σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα με όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα για το ζήτημα που αφορά την επιμήκυνση δανείων αλλά και το θέμα των επιτοκίων, αποφασίστηκε να συγκληθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, με τη συμμετοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου.

    Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των οδυνηρών αποφάσεων του Eurogroup. Είπε, επίσης, ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο, πέραν των γνωστών προβλημάτων που είχαν μέχρι σήμερα, βρίσκονται στη μέγγενη των οικονομικών αδιεξόδων, των περιορισμών που τέθηκαν και πολύ περισσότερο της παντελούς έλλειψης ρευστότητας στην αγορά».

    Έχουν, συνέχισε, «να αντιμετωπίσουν αυξημένα επιτόκια, ψηλούς δανεισμούς, ψηλά ενοίκια, αυξημένη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και ουσιαστικά βρίσκονται μπροστά σε έναν αξεπέραστο φάσμα προβλημάτων που δυστυχώς τις οδηγεί καθημερινά στην απόγνωση, στο αδιέξοδο και στο κλείσιμο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 13:39:03 UTC