Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 8 Μαϊου αρχίζουν νέα έργα στην εντός των τειχών Λευκωσία
  • [02] Τρεις αγώνες το Σάββατο για την τρίτη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού

    πρωταθλήματος

  • [03] Ομήρου: Η περιβαλλοντική συνείδηση να γίνει τρόπος ζωής
  • [04] Φονικός σεισμός με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα

  • [01] Στις 8 Μαϊου αρχίζουν νέα έργα στην εντός των τειχών Λευκωσία

    Τα έγγραφα της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση τμήματος περιοχής Ταχτ - Ελ - Καλέ» στην εντός των Τειχών Λευκωσία, Φάση Β', υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και αντιπρόσωποι των εταιριών Kedris - Α.Μ. Ανδρονίκου Κοινοπραξία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, τα έργα θα αρχίσουν στις 8 Μαϊου και περιλαμβάνουν τη συντήρηση/αποκατάσταση των όψεων και των περιτειχισμάτων των οικοδομών, κατασκευή νέου οδοστρώματος, πεζοδρομίων, εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού, αστικού εξοπλισμού και την υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, ΣΥΛ, ΣΑΛ, ΑΤΗΚ) καθώς και αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων.

    Οι δρόμοι στους οποίους θα διεξαχθούν τα έργα είναι οι οδοί Ερμού και Πενταδακτύλου. Το έργο αποτελεί μέρος της ανάπλασης ολόκληρης της παλιάς πόλης και το ύψος της σύμβασης του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 1.700.000 ευρώ περίπου και θα έχει διάρκεια 12 μήνες.

    Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.

    [02] Τρεις αγώνες το Σάββατο για την τρίτη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος

    Με τις αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η δράση της δεύτερης φάσης του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας.

    Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με τρεις αγώνες. Για τον πρώτο όμιλο, η Ανόρθωση υποδέχεται την Ομόνοια και για τον δεύτερο όμιλο ο Απόλλωνας φιλοξενεί την Ένωση και η Δόξα Κατωκοπιάς αντιμετωπίζει την ΑΕΛ. Και οι τρεις αγώνες θα αρχίσουν στις 17:00.

    Αύριο, για τον πρώτο όμιλο θα διεξαχθεί ο αγώνας ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ και για τον τρίτο όμιλο θα διεξαχθούν οι αγώνες Ολυμπιακός-Εθνικός Άχνας και Νέα Σαλαμίνα-Αλκή. Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 17:00.

    [03] Ομήρου: Η περιβαλλοντική συνείδηση να γίνει τρόπος ζωής

    Καθώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα στις μέρες μας έχουν αποκτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η επένδυση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης καθίσταται υψίστης σημασίας, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τονίζοντας πως η περιβαλλοντική συνείδηση μπορεί να καλλιεργηθεί ως γνώση και έπειτα να γίνει τρόπος ζωής.

    "Το όφελος της κοινωνίας μας από μια τέτοια επένδυση θα είναι η διαμόρφωση μόνιμης οικολογικής συμπεριφοράς με έμπρακτη και καθημερινή πλέον εφαρμογή των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των αξιών και της στάσης απέναντι στο περιβάλλον", ανέφερε ο κ. Ομήρου κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γης με θέμα: "Πράσινο Σχολείο - Πράσινη Γειτονιά".

    Παρατήρησε πως η έλλειψη σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον έχει σταδιακά μετατραπεί σε έλλειψη σεβασμού προς το κοινωνικό περιβάλλον. "Η αστυφιλία, η αποξένωση και η αλλοτρίωση του ανθρώπου από τη μια και η ρύπανση του περιβάλλοντος και η ανεξέλεγκτη και χωρίς προγραμματισμό ανοικοδόμηση κτηρίων από την άλλη, αποτελούν ενδείξεις της κακής ποιότητας ζωής και αισθητικής στις μέρες μας", συμπλήρωσε.

    [04] Φονικός σεισμός με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα

    Τουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέραν των 2,000 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Στην ίδια περιοχή το 2008 σκοτώθηκαν 70,000 από κτύπημα του εγκέλαδου μεγέθους 7,9 ρίχτερ.

    Ο σεισμός σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 16,4 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 111 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λεσχάν. Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Κίνας κάλεσαν τα σωστικά συνεργεία να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια.

    Στην πόλη Λεσχάν έχουν αποκοπεί η ηλεκτροδότηση κα η παροχή νερού. Στα γύρω χωριά έχουν ισοπεδωθεί σχεδόν όλα τα σπίτια. Ο σεισμός είχε διάρκεια 20 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν και άλλοι μικρότεροι μετασεισμοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 20 April 2013 - 10:39:04 UTC