Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Συγκοινωνιών: Στόχος να καταστούν βιώσιμες οι Κυπριακές

    Αερογραμμές

  • [02] Δέκα νεκροί σε συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στο Μεξικό
  • [03] Έκκληση Αρχιεπισκόπου Αμερικής για βοήθεια στην Κύπρο
  • [04] Κούρεμα ανασφάλιστων καταθετών της Τράπεζας Κύπρου

  • [01] Υπ. Συγκοινωνιών: Στόχος να καταστούν βιώσιμες οι Κυπριακές Αερογραμμές

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές μια βιώσιμη εταιρεία η οποία να μπορεί να αντεπεξέλθει στον έντονο και σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει στον τομέα των αερομεταφορών, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος προσθέτοντας πως ήδη δρομολογούνται οι πρώτες κινήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση της εταιρείας μεταξύ των οποίων η μείωση του στόλου των αεροσκαφών και η μείωση των εργαζομένων.

    Κληθείς να σχολιάσει κατηγορίες από πλευράς των Κυπριακών Αερογραμμών εναντίον της Aegean Airlines, σύμφωνα με τις οποίες η δεύτερη δρομολογεί κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα, ο Υπουργός είπε ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση μέσα από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών να στηρίξει την εταιρεία ώστε μέσα από τις αναγκαίες τομές και αλλαγές να γίνει η εταιρεία βιώσιμη».

    Πρόσθεσε ότι «στόχος μας βέβαια είναι να καταστήσουμε την εταιρεία βιώσιμη ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον πολύ έντονο και σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει σήμερα στο πεδίο των αερομεταφορών. Αυτό είναι κάτι καλά γνωστό. Συνεπώς αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει, να προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές αλλαγές ώστε να μπορούν οι Κυπριακές Αερογραμμές να επιβιώσουν σ' αυτό το περιβάλλον. Από κει και πέρα κάθε εταιρεία κάνει τη δουλειά της» σημείωσε.

    [02] Δέκα νεκροί σε συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στο Μεξικό

    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων στο δυτικό Μεξικό, μια περιοχή της χώρας η οποία μαστίζεται από συνεχείς μάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών οι οποίες διακινούν ναρκωτικά.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο κοινότητες, κοντά στην πόλη Απατζιγκάν, ένα προπύργιο του καρτέλ των ναρκωτικών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αναφορές των ίδιων μέσων ενημέρωσης σημείωσαν ότι ομάδες οπλισμένες με τυφέκια υψηλής ισχύος και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου όπου βρίσκονταν ομάδες πολιτών.

    Οι νεκροί είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας των πολιτών που πρόσφατα υποστήριξαν ότι το κράτος και η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν τους προστατεύει από τις εγκληματικές συμμορίες. Η επαρχία Μιτσουακάν είναι ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής μεθαμφεταμίνης, καθώς επίσης μαριχουάνας και οπίου.

    [03] Έκκληση Αρχιεπισκόπου Αμερικής για βοήθεια στην Κύπρο

    Με μία συγκινητική εγκύκλιο που αναγνώστηκε την Κυριακή των Βαΐων σε όλους τους Ελληνορθόδοξους Ορθοδόξους της Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απηύθυνε εκ μέρους της Επαρχιακής Συνόδου έκκληση προς όλους τους πιστούς να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση κυπριακού λαού.

    Η σύνοδος συνεδρίασε στις 17 Απριλίου και ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, όπως και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου υπό την προεδρία του και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

    [04] Κούρεμα ανασφάλιστων καταθετών της Τράπεζας Κύπρου

    Πραγματοποιήθηκε το κούρεμα του 37,5% επί των ανασφάλιστων καταθετών (άνω των €100.000) της Τράπεζας Κύπρου, βάσει του Διατάγματος περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπολογισμός για το ποσό των καταθέσεων που μετατρέπονται σε Μετοχές Τάξης Α στην ονομαστική τιμή (€1), έγινε με βάση τα υπόλοιπα, περιλαμβανομένων και συσσωρευμένων τόκων, στις 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 22:00, βάση διατάγματος.

    Διευκρινίζεται πως από το συνολικό ποσό των καταθέσεων, πέραν των €100,000, έχουν αφαιρεθεί τυχόν δανειακές και άλλες πιστωτικές υποχρεώσεις και το υπόλοιπο αυτού του ποσού χαρακτηρίζεται ως β€˜Υπερβάλλον Ποσό'. Η μετατροπή καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος, αφορά το 37,5% του β€˜Υπερβάλλοντος Ποσού' το οποίο και μετατρέπεται άμεσα σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου τάξης Α' και χαρακτηρίζεται ως β€˜Ποσό Αρχικής Συνεισφοράς Καταθέσεων'.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 April 2013 - 7:39:04 UTC