Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευκαιρίες επένδυσης διανοίγονται στο Ιράκ, δηλώνει σε συνέντευξη

    στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης Τζαφ

  • [02] Η βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, δεν επηρεάζει τις σχέσεις

    με την Κύπρο, λέει ο Χαράρι στο ΚΥΠΕ


  • [01] Ευκαιρίες επένδυσης διανοίγονται στο Ιράκ, δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης Τζαφ

    Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο. Το Ιράκ, έχει ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο και χτίζει διαρκώς σταθερές σχέσεις συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα. Με στόχο την εξάλειψη κάθε τρομοκρατικής δραστηριότητας, δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας, βελτιώνει την οικονομία του και παρουσιάζεται ως ελκυστικό περιβάλλον για ξένους επενδυτές, με Ελληνες και Κύπριους επιχειρηματίες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα, Μπουρχάν Τζαφ, αναφέρεται στις εξελίξεις που συντελούνται στη χώρα του, την πρόοδο που επιτυγχάνεται, τις επενδυτικές ευκαιρίες. Η πρόοδος της οικονομίας που έχει σημειωθεί στην οικονομία λόγω των εξαγωγών πετρελαίου, όσο και η βελτίωση στον τομέα της ασφάλειας, κάνει το σημερινό περιβάλλον πιο φιλικό για τις ξένες επιχειρήσεις, δηλώνει. Για το Κυπριακό ο κ. Τζαφ δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ότι το Ιράκ τάσσεται υπέρ του διαλόγου που θα βοηθήσει στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το μέλλον του νησιού και του ζητήματος αυτού που το ταλανίζει χρόνια τώρα, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

    Ο Μπουρχάν Τζάφ (Burhan JAF), διπλωμάτης καριέρας, έχει διατελέσει επικεφαλής της Κουρδικής αποστολής στην ΕΕ, Βρυξέλλες, από το 1998 - 2009, ενώ την περίοδο 1993 - 1996 ήταν μέλος του Ιρακινού Εθνικού Κοινοβουλίου. Την περίοδο 1991 - 1992 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας του Κουρδιστάν. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές Σπουδές για τη Μέση Ανατολή στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Λονδίνου, έχει πτυχίο Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, καθώς και δίπλωμα πολιτικού μηχανικού από το Τεχνικό Κολέγιο του Μπρούκλιν, στο Μπέρμιγχαμ. Μιλάει Αγγλικά, Ολλανδικά, Αραβικά, Περσικά και Κουρδικά, που είναι η μητρική του γλώσσα.

    [02] Η βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, δεν επηρεάζει τις σχέσεις με την Κύπρο, λέει ο Χαράρι στο ΚΥΠΕ

    Πολύ σημαντική για το Ισραήλ χαρακτηρίζει ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Μάικλ Χαράρι την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη χώρα του, σημειώνοντας ότι στέλλει διάφορα μηνύματα.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Ισραηλινός διπλωμάτης διαβεβαιώνει ότι η βελτίωση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία ουδόλως επηρεάζει τις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ.

    Παράλληλα εκφράζει την επιθυμία του Ισραήλ για ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες ενστερνίζονται τις ίδιες αξίες ενώ έχουν και κοινά συμφέροντα. Ενέργεια, διμερείς σχέσεις και εμπόριο θα είναι τα κύρια θέματα των συνομιλιών την προσεχή Κυριακή μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας προς την Κύπρο.

    Τέλος ο Πρέσβης του Ισραήλ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ισχυρή θέληση και η αποφασιστικότητα του κυπριακού λαού θα βοηθήσει τη χώρα να υπερπηδήσει επιτυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίσει σήμερα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 May 2013 - 10:39:04 UTC