Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος: Προεκλογική δέσμευση η αίτηση για ένταξη στον

    Συνεταιρισμό

  • [02] Πιο εύκολα θα απελαύνονται παράνομοι μετανάστες στη Βρετανία
  • [03] Νέο ρεκόρ ανέργων καταγράφηκε τον Απρίλιο

  • [01] Εκπρόσωπος: Προεκλογική δέσμευση η αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό

    Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης υποδεικνύει ότι «οι σαφείς προτεραιότητες και ο ξεκάθαρος προσανατολισμός της χώρας σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης με την αίτηση της για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη αποτελούν προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη που ο λαός επικύρωσε με την ετυμηγορία του».

    Αναφέρει δε πως «η υλοποίηση τους είναι απλώς η εφαρμογή της πολιτικής συνέπειας και της ισχυρής πεποίθησης ότι ο συγκεκριμένος προσανατολισμός και οι προτεραιότητες αυτές εξυπηρετούν, μέσα στο σημερινό ανταγωνιστικό και δύσκολο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, κατά τρόπο αποτελεσματικό τα συμφέροντα και την προοπτική της χώρας».

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει δε πως σε ό,τι αφορά τις παραδοσιακές συμμαχίες της Κύπρου, «αυτές παραμένουν μέρος των προτεραιοτήτων της εξωτερικής μας πολιτικής και σε καμία περίπτωση η επιλογή μας για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη δεν επηρεάζει τις σχέσεις αυτές».

    [02] Πιο εύκολα θα απελαύνονται παράνομοι μετανάστες στη Βρετανία

    Νέο νομοσχέδιο με πιο αυστηρή αντιμετώπιση των μεταναστών περιλαμβάνουν τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο, όπως αναγνώστηκαν από τη βασίλισσα Ελισάβετ στον καθιερωμένο ετήσιο Λόγο της Βασίλισσας στη Βουλή των Λόρδων για τα επίσημα εγκαίνια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

    Το νομοσχέδιο περί μετανάστευσης καθιστά πιο εύκολη την απέλαση μεταναστών που κρίνονται ένοχοι για ποινικά αδικήματα και όσων εισέρχονται στο βρετανικό έδαφος παράνομα. Ο νέος νόμος συντάχθηκε μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες νομικές προσπάθειες της κυβέρνησης να απελάσει τον ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικό Αμπού Κατάντα.

    Ο νόμος, αν περάσει, θα διασφαλίζει πως οι παράνομοι μετανάστες δε θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια οδήγησης, ενώ οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν το μεταναστευτικό καθεστώς των ενοικιαστών τους. Εργοδότες που απασχολούν παράνομους μετανάστες θα αντιμετωπίζουν αυστηρότερα πρόστιμα.

    [03] Νέο ρεκόρ ανέργων καταγράφηκε τον Απρίλιο

    Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε τον Απρίλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Κύπρο, φθάνοντας στις 44.043, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις.

    Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας (πραγματικά στοιχεία), ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Απριλίου του 2013, ανήλθε στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στα 45.201 πρόσωπα, μετά τη μείωση του τον προηγούμενο μήνα στα 44.283 πρόσωπα.

    Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο με βάση πραγματικά στοιχεία, το Φεβρουάριο του 2013 όταν ανήλθε στα 46.109 πρόσωπα και το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον Ιανουάριο του ίδιου έτους όταν ανήλθε στα 45.933 πρόσωπα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 16:39:03 UTC