Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κύπρος φιλοξενεί επαγγελματικά πρωταθλήματα τένις
  • [02] Υπό κάλυψη Αστυνομικός πυροβόλησε ληστή σε φούρνο
  • [03] Αναθεώρηση συνθηκών της ένωσης πριν την ενιαία αρχή προκρίνει

    η Γερμανία

  • [04] Ποσοστό 51% των Κυπρίων θεωρούν ως πολύ συχνό φαινόμενο το εργασιακό

    άγχος


  • [01] Η Κύπρος φιλοξενεί επαγγελματικά πρωταθλήματα τένις

    Η Κύπρος θα φιλοξενήσει από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο διεθνείς και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ - στο περιθώριο συνέντευξης με τον 17χρονο τενίστα Πέτρο Χρυσοχό - ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου.

    «Πάνε αρκετά χρόνια πίσω οπόταν και διεξάγονταν επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Κύπρο (1988) τύπου Futures. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Ακαδημία Ηρόδοτου είναι η πρώτη που έφερε στην Κύπρο Εφηβικά Ευρωπαϊκά, Tennis Europe Tournaments», πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση ποιες διοργανώσεις ανέλαβε ή θα αναλάβει η ακαδημία, ο κ. Ηροδότου είπε ότι η ακαδημία φέτος θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Εφηβικό Πρωτάθλημα U14, ενώ ήδη έχει διοργανώσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 και θα διοργανώσει κι ένα Διεθνές Εφηβικό Πρωτάθλημα U18, ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ανδρών κι ένα Παγκύπριο Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών.

    [02] Υπό κάλυψη Αστυνομικός πυροβόλησε ληστή σε φούρνο

    Υπό κάλυψη Αστυνομικός που εκτελούσε χρέη φρουρού σε φούρνο πυροβόλησε και τραυμάτισε πρόσωπο που εισήλθε σε αυτόν κρατώντας μαχαίρι, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 04:35 όταν ένα πρόσωπο κρατώντας μαχαίρι εισήλθε σε φούρνο στη Λακατάμεια, στον οποίο υπό κάλυψη αστυνομικός εκτελούσε χρέη φρουρού.

    Ο αστυνομικός τον κάλεσε να σταματήσει, αλλά το εν λόγω πρόσωπο κινήθηκε κρατώντας το μαχαίρι εναντίον του, ο οποίος τον πυροβόλησε.

    [03] Αναθεώρηση συνθηκών της ένωσης πριν την ενιαία αρχή προκρίνει η Γερμανία

    Η δημιουργία ενιαίας αρχής για τη στήριξη και διάσωση των προβληματικών τραπεζών στην ΕΕ είναι νομικά ανέφικτη χωρίς προηγούμενη αναθεώρηση των συνθηκών της ένωσης, δηλώνει σε άρθρο του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Καλεί σε μια προσέγγιση δύο βημάτων που θα άφηνε τις διασώσεις τραπεζών στα χέρια ενός δικτύου εθνικών αρχών μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αναθεωρήσεις των συνθηκών. Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γίνεται λίγες εβδομάδες πριν την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ενιαία αρχή στήριξης και διάσωσης τραπεζών - του θεωρούμενου ως δεύτερου πυλώνα της πολυδιαφημισμένης τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ. «Θέτει εν αμφιβόλω την πρόταση πριν καν αποκαλυφθεί», συμπληρώνει η εφημερίδα.

    Αναφορικά με την ανάγκη στήριξης στις ευρωπαϊκές συνθήκες, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ενδεικτικά: «Η ΕΕ δεν έχει μέσα εξαναγκασμού για την επιβολή αποφάσεων. Οι ιστορικές της ρίζες είναι μικρές. Η δημοκρατική νομιμοποίησή της θα μπορούσε να βελτιωθεί. Αυτό που έχει είναι ευθύνες και εξουσίες που ορίζονται από τις συνθήκες της. Το να λαμβάνονται αυτές ελαφρώς, όπως προτείνεται ορισμένες φορές, είναι παρέμβαση στον κανόνα δικαίου».

    [04] Ποσοστό 51% των Κυπρίων θεωρούν ως πολύ συχνό φαινόμενο το εργασιακό άγχος

    Η Κύπρος έχει το υψηλότερο ποσοστό (51%) εργαζομένων στην Ευρώπη που δηλώνουν ότι το εργασιακό άγχος αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο, ποσοστό που είναι τρεις φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (16%), όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα αποτελέσματα έρευνας για τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας.

    Συμφώνως των ευρημάτων νέας σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, η εργασιακή ανασφάλεια και εργασιακή αναδιοργάνωση θεωρούνται ως η συνηθέστερη αιτία εργασιακού άγχους.

    Αυτά, μεταξύ άλλων, είναι τα κύρια ευρήματα της τρίτης έκδοσης της πανευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos MORI για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια - Υγεία στην Εργασία (ΕΟΑ-ΥΕ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 8:39:03 UTC