Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπόδιο το "όνομα" στην πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ
  • [02] Η Τρόικα ζητά από την Κύπρο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση,

    γράφει η Handelsblatt

  • [03] Στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται και μέσω του αέρα

  • [01] Εμπόδιο το "όνομα" στην πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ

    Με 505 ψήφους υπέρ, 61 κατά και 31 αποχές, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά το έτος 2012, που βασίζονταν στην έκθεση του Αγγλου ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Ρίτσαρντ Χοουίτ.

    Με το Ψήφισμα το Ευρωκοινοβούλιο «επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς το Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» ενώ ως προς τις σχέσεις καλής γειτονίας και το ζήτημα του ονόματος «εκφράζει και πάλι τη λύπη του για το γεγονός ότι η αδυναμία επίλυσης της διαμάχης σχετικά με το όνομα έχει σταθεί εμπόδιο στην πορεία της χώρας προς την ένταξη στην ΕΕ".

    Η Ολομέλεια τάσσεται σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι, το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί οριστικά, χωρίς καθυστέρηση από καμία πλευρά, και ότι η απόφαση της Χάγης, που αποτελεί μέρος του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τεθεί σε ισχύ.

    [02] Η Τρόικα ζητά από την Κύπρο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, γράφει η Handelsblatt

    Η Τρόικα ζήτησε από την Κύπρο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

    Η εφημερίδα απαντά στη στήλη της «Είναι αλήθεια ότι…» στο ερώτημα αν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην καταστροφή. Στον υπότιτλο αναφέρει: «Η τρόικα ζητά από την Κύπρο απερίφραστα σε απόρρητο έγγραφο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα».

    Και η εφημερίδα επισημαίνει: «Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το Ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή. Παρ` όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται. Η πρόσφατη «συμφωνία» της τρόικας στην Κύπρο δείχνει ότι η ύφεση δεν είναι απλώς «ατύχημα», αλλά μέρος συγκεκριμένου προγράμματος. Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση ισάξια με το 7% του ΑΕΠ. Στη συμφωνία αναφέρεται με απλά λόγια ότι «αν δεν αποδώσει η λιτότητα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες περικοπές».

    [03] Στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται και μέσω του αέρα

    Ένα θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται μεταξύ ορισμένων ζώων και μέσω του αέρα, ανακοίνωσαν σήμερα επιστήμονες.

    Μια διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε πως το στέλεχος H7N9 του ιού μεταφέρεται αποτελεσματικά ανάμεσα στα κουνάβια με άμεση επαφή και λιγότερο αποτελεσματικά μέσω του αέρα. Οι χοίροι ωστόσο δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους χοίρους ή σε κουνάβια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Science. Τα κουνάβια χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλα μεταξύ των θηλαστικών για ενδεχόμενη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα κρούσματα μετάδοσης του H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως μια ομάδα με επικεφαλής κινέζους επιστήμονες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να είναι δυνατή η μετάδοση του ιού H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 7:39:04 UTC