Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομήρου: Mέγιστη απειλή για το περιβάλλον η συνεχιζόμενη παράνομη

    τουρκική στρατιωτική κατοχή

  • [02] Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου στρατιωτικού από

    την Γεροσκήπου


  • [01] Ομήρου: Mέγιστη απειλή για το περιβάλλον η συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή

    Ως Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επιταχύνουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συγκρατήσουμε τις εκπομπές αερίων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως συνιστά μέγιστη απειλή για το περιβάλλον η συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Παράνομες λατομεύσεις, άναρχη οικοδομική ανάπτυξη, καταπάτηση περιουσιακών δικαιωμάτων, καταστροφή αρχαίων μνημείων και χώρων θρησκευτικής λατρείας συνιστούν τις καθημερινές εγκληματικές συμπεριφορές των κατοχικών αρχών σε βάρος του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος", είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και κάλεσε τη διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα να παρέμβουν αποφασιστικά προς την Τουρκία, για να την υποχρεώσουν να τερματίσει την παράνομη στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, που πέραν των άλλων προκαλεί μη αναστρέψιμη καταστροφή στο περιβάλλον.

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως "θα πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την ανάπτυξη μιας προοδευτικής στρατηγικής στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος", προσθέτοντας πως "η αντιμετώπιση της αλλαγής κλίματος είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης για την παγκόσμια δικαιοσύνη".

    [02] Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου στρατιωτικού από την Γεροσκήπου

    Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι έρευνες από ξηράς , θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό του 33χρονου στρατιωτικού από την Γεροσκήπου, χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.

    Ο 33χρονος που είναι λοχαγός στην Εθνική Φρουρά έφυγε χθες το πρωί από τη Λευκωσία με προορισμό την Πάφο ενώ από τότε τα ίχνη του έχουν χαθεί. Το αυτοκίνητο του 33χρονου στρατιωτικού εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας με ανοικτές τις πόρτες και με τα κλειδιά πάνω στο όχημα από τουρίστα περιηγητή.

    Για τον εντοπισμό του 33χρονου οργανώθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη επιχείρηση. Στις έρευνες που επανήρχισαν στις 5 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν στη μία, συμμετείχαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας, σκάφος με δύτες, μέλη της αεροπορικής πτέρυγας της αστυνομίας με ένα ελικόπτερο , μέλη της εθνικής φρουράς με δύτες, μέλη της ΔΑΣΑ, και μέλη της πολιτικής άμυνας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 5 June 2013 - 17:39:04 UTC