Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκροί στην Ινδία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων
  • [02] Εκπρόσωπος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή
  • [03] Συμφωνία για πυρηνικά όπλα αναμένεται να υπογράψουν ΗΠΑ και Ρωσία

  • [01] Νεκροί στην Ινδία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων

    Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, εξαιτίας των μουσώνων που εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε ολόκληρη τη χώρα.

    Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, οι ισχυροί εποχιακοί άνεμοι ξέσπασαν 15 ημέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν πολλές περιοχές της βόρειας και δυτικής Ινδίας, προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και την κατάρρευση σπιτιών.

    Ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ ακόμα 50 αγνοούνται. Τουλάχιστον 20.000 προσκυνητές αποκλείστηκαν στην κοιλάδα Κενταρνάθ, αφού οι δρόμοι και οι γέφυρες γύρω από την περιοχή κατέρρευσαν εξαιτίας των πλημμύρων.

    [02] Εκπρόσωπος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή

    Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος της Κύπρου σε μια ευρύτερη συνεργασία της περιοχής, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι αυτόν τον ρόλο οφείλουμε να τον διαδραματίσουμε.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας σε εκδήλωση, στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους Πολιτών, κατά την οποίαν έγινε απονομή του βραβείου Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» που καθιέρωσε ο ΟΠΕΚ, στον τέως Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στον Γιάννο Κρανιδιώτη είπε ότι «παρά το ότι έφυγε τόσο απρόσμενα συνεχίζει να είναι μαζί μας τουλάχιστον για όσους από εμάς πιστεύουμε ακόμη στο ευρωπαϊκό όραμα.

    Οραμα που δεν έσβησε και δεν θα σβήσει ούτε σε ένα Eurogroup ούτε σε μια, δυστυχώς, αποτυχία κάποιας ηγεσίας της ΕΕ να αντιμετωπίσει τα σκληρά προβλήματα και διλήμματα που περνά η Ευρώπη αυτή την περίοδο.

    [03] Συμφωνία για πυρηνικά όπλα αναμένεται να υπογράψουν ΗΠΑ και Ρωσία

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να υπογράψουν μία συμφωνία για τη διασφάλιση και την καταστροφή πυρηνικού υλικού για την πρόληψη της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων, επεκτείνοντας έτσι μια συμφωνία που είχε υπογραφεί το 1992 και έληξε τη Δευτέρα.

    Ο Ομπάμα είχε κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν, κατά τη διάρκεια τη συνόδου κορυφής της G8, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια.

    Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προστασία και τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. "Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί το ηχηρό παράδειγμα μιας εποικοδομητικής σχέσης συνεργασίας", δήλωσε ο Ομπάμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 18 June 2013 - 6:39:04 UTC