Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες στις δημοτικές παραλίες Πάφου
  • [02] Αξιόπιστος εταίρος για Κινέζους επιχειρηματίες η Κύπρος, λέει

    ο Πρόεδρος

  • [03] Ικανοποίηση Επιτρόπου Περιβάλλοντος για ΟΕΔΑ

  • [01] Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες στις δημοτικές παραλίες Πάφου

    Αναβαθμισμένες είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στη δημοτική παραλία του ΣΟΔΑΠ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των λουομένων γενικά στις παραλίες της Πάφου είναι αυξημένος.

    Η παραλία ΣΟΔΑΠ, ανέφερε ο κ. Χρυσάνθου, διαθέτει ειδική ράμπα προσέγγισης παραπληγικών στην θάλασσα τόσο για την είσοδο τους όσο και για την έξοδο τους. Ράμπα ωστόσο έχει τοποθετηθεί για τα άτομα με αναπηρίες και από το χώρο στάθμευσης της Δημοτικής παραλίας του ΣΟΔΑΠ, προσφέροντας τους όλες τις επιβαλλόμενες διευκολύνσεις για να μπορούν να κατεβαίνουν στην παραλία και να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε ακόμη πως στην παραλία έχουν τοποθετηθεί νέα αποδυτήρια και αποχωρητήρια για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Η δημοτική αρχή πρόσθεσε, σέβεται τις ειδικές ανάγκες συνανθρώπων μας.

    [02] Αξιόπιστος εταίρος για Κινέζους επιχειρηματίες η Κύπρος, λέει ο Πρόεδρος

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε την κινεζική επιχειρηματική κοινότητα ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για όλους τους επιχειρηματίες και επενδυτές και θα διατηρήσει τη θέση της ως σημαντικό διεθνές επενδυτικό κέντρο για κινεζικές και κυπριακές επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κυπρο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, το βράδυ της Παρασκευής, στη Λευκωσία.

    Αναφερόμενος στην ήδη εξαίρετη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Κίνας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτή χρονολογείται από μακρού και συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς με σημαντική αύξηση, μεταξύ άλλων, των επισκέψεων υψηλού επιπέδου, του διμερούς εμπορίου, των άμεσων ξένων επενδύσεων της Κίνας στην Κύπρο, της αγοράς από Κινέζους περιουσιών στην Κύπρο, των επισκέψεων επιχειρηματικών αντιπροσωπειών και των Κινέζων φοιτητών σε κυπριακά Πανεπιστήμια». Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα επόμενα χρόνια, προς αμοιβαίο όφελος των δύο λαών».

    [03] Ικανοποίηση Επιτρόπου Περιβάλλοντος για ΟΕΔΑ

    Η Επίτροπος Περιβάλλοντος με γραπτή δήλωση χαιρετίζει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει οδηγίες για να σταματήσει αμέσως η διαδικασία που αφορά την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης σκουπιδιών (ΟΕΔΑ) και τη διεξαγωγή έρευνας.

    Η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι η πρώτη επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της είχε αντικείμενο το προωθούμενο σχέδιο στρατηγικής για τη διαχείριση των οικιακών στερεών αποβλήτων στην οποία διατύπωνε διαφωνία για την ακολουθούμενη στρατηγική.

    Η Επίτροπος προσθέτει ότι στην επιστολή της εισηγείτο τη διαλογή στην πηγή και την προώθηση τοπικών προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης ως οικονομικότερη και περιβαλλοντικά και κοινωνικά φιλικότερη προοπτική σε αντίθεση με την πλήρη εξάρτηση από ένα σύστημα σύμμεικτων στερεών αποβλήτων και εξέφραζε την άποψη ότι ο Υπουργός Εσωτερικών όφειλε να διατάξει έρευνα για τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες και να σταματήσει το δρομολογούμενο σχεδιασμό για τις ΟΕΔΑ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 13 July 2013 - 12:39:04 UTC