Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕ: Η Ελέγκτρια θα εξετάσει τη φόρμουλα που χρησιμοποιεί η ΑΗΚ για

    το καύσιμο υλικό

  • [02] Η συνταγή στην ευρωζώνη πετυχαίνει γράφει στους FT o Σόιμπλε
  • [03] Σχέδιο δανειοδότησης για "net metering" ζήτησε η Επιτροπή Εμπορίου

    από την Κυβέρνηση


  • [01] ΚΕ: Η Ελέγκτρια θα εξετάσει τη φόρμουλα που χρησιμοποιεί η ΑΗΚ για το καύσιμο υλικό

    Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την ενδιάμεση λύση για το φυσικό αέριο, μέσω του ανεξάρτητου θεσμού της Γενικής Ελέγκτριας, αποσκοπεί στο να γίνει έλεγχος και αξιολόγηση της φόρμουλας που χρησιμοποιεί η Αρχή Ηλεκτρισμού για το καύσιμο υλικό, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδοντας αυτή την εντολή, θέλει να αξιολογήσει μια από τις βασικές παραμέτρους της όλης διαδικασίας».

    Ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός πως η ΔΕΦΑ έχει προσκαλέσει στο τραπέζι την εταιρεία VITOL, η οποία ήρθε δεύτερη στο διαγωνισμό για έλευση φυσικού αερίου ως ενδιάμεση λύση, μετά την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο ίδιος ζήτησε από τη Γενική Ελέγκτρια εξετάσει το θέμα που προέκυψε με την προσφορά της ρωσικής εταιρείας ITERA- που ήταν και η πρώτη στο διαγωνισμό - για την ενδιάμεση λύση μεταφοράς φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως «η βασική κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ότι με την ενδιάμεση λύση θα πρέπει να έχουμε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με στόχο η οικονομία της Κύπρου να γίνει πιο ανταγωνιστική».

    [02] Η συνταγή στην ευρωζώνη πετυχαίνει γράφει στους FT o Σόιμπλε

    Η ευρωζώνη είναι σαφές ότι ανακάμπτει τόσο δομικά όσο και κυκλικά, αναφέρει σε άρθρο του στους Financial Times ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας ότι ο κόσμος θα έπρεπε να χαίρεται με τα θετικά οικονομικά σήματα που εκπέμπει σχεδόν διαρκώς η νομισματική ένωση αυτές τις ημέρες.

    Στο άρθρο με το οποίο ζητά από τους αναγνώστες να 'αγνοήσουν τις Κασσάνδρες', ο κ. Σόιμπλε προσθέτει ότι το έργο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής επιδιόρθωσης της ευρωζώνης αποδίδει, θέτοντας τα θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη.

    Σημειώνει μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή δε θα έπρεπε να εκπλήσσει τους παρατηρητές, καθώς έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις.

    «Παρά τα όσα θα ήθελαν να πιστεύουμε οι επικριτές της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης, ζούμε σε έναν πραγματικό κόσμο και όχι σε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο δεν ισχύουν πια θεμελιωμένες οικονομικές αρχές», σχολιάζει ο Γερμανός αξιωματούχος.

    Στη συνέχεια δίνει το παράδειγμα της χώρας του, η οποία από «ασθενής της Ευρώπης» στα τέλη της δεκαετίας του 1990 εξελίχθηκε σε χώρα ανταγωνιστική, ενσωματωμένη στην παγκόσμια οικονομία και με την ικανότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας.

    [03] Σχέδιο δανειοδότησης για "net metering" ζήτησε η Επιτροπή Εμπορίου από την Κυβέρνηση

    Την επεξεργασία σχεδίου δανειοδότησης μέσω του Ταμείου για ΑΠΕ για εγκατάσταση του συστήματος συμψηφισμού, παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας "net metering" ζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου από την Κυβέρνηση, ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, αλλά και επιχειρήσεις.

    Παράλληλα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για επαφές με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να διερευνήσει τις δυνατότητες για παροχή «πράσινων δανείων».

    Τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου ανέφεραν εξάλλου ότι έχουν υποβληθεί μόνο 1.800 αιτήσεις, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ ΡΑΕΚ και αρμόδιοι φορείς τους ενημέρωσαν ότι η εξοικονόμηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της εγκατάστασης του συστήματος, φτάνει το 80-90%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 September 2013 - 13:39:04 UTC