Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση εναρμονισμένου δείκτη καταναλωτή το Σεπτέμβρη
  • [02] Για την εξασφάλιση πολεοδομικής παρέκκλισης για το ΑΕΡΟ ενημέρωσε

    ο Μ. Πολυβίου την Ερευνητική Επιτροπή

  • [03] Σχέδιο επιχορηγήσεων προγραμμάτων μικρής κλίμακας, ανακοίνωσε το

    Σπίτι της Συνεργασίας


  • [01] Αύξηση εναρμονισμένου δείκτη καταναλωτή το Σεπτέμβρη

    Αύξηση σημείωσε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβρη.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η εξέλιξη του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το μήνα Σεπτέμβριο έχει ως εξής:

    Ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο 2013 αυξήθηκε με ρυθμό 0,3% ενώ τον Αύγουστο 2013 με ρυθμό 0,1% και 3,6% το Σεπτέμβριο 2012.

    [02] Για την εξασφάλιση πολεοδομικής παρέκκλισης για το ΑΕΡΟ ενημέρωσε ο Μ. Πολυβίου την Ερευνητική Επιτροπή

    Λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας εξασφάλισης πολεοδομικής παρέκκλισης για το Κέντρο ΑΕΡΟ στη Δρομολαξιά έδωσε, μεταξύ άλλων, σε τρίωρη περίπου κατάθεσή του ο επιχειρηματίας και οικονομικός σύμβουλος για το συγκεκριμένο έργο της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, Μάριος Πολυβίου, στην τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στην περιοχή Δρομολαξιάς.

    Καταθέτοντας ενόρκως και παρόντος του Μάριου Ορφανίδη, δικηγόρου του, ο κ. Πολυβίου παρέθεσε ολόκληρο το ιστορικό και τα όσα περιελάμβανε η δική του εμπλοκή στο σχεδιασμό, αδειοδότηση και στην πώληση του συγκεκριμένου έργου στο Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να καταθέσει επιστολές, σχέδια και άλλα σημαντικά έγγραφα, τα οποία, όπως ανέφερε, είναι στα χέρια της Αστυνομίας, υποσχέθηκε όμως, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής, να προσκομίσει εκτυπώσεις σχεδίων του έργου τα οποία είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

    Απαντώντας σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις της Ερευνητικής Επιτροπής, που αποτελείται από την πρώην Ανώτερη Δικηγόρο στη Νομική Υπηρεσία, Ελεωνόρα Νικολαΐδου (Πρόεδρο) και τα Μέλη Θάσο Νεοκλέους (πρώην Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία) και Στάλω Αριστείδου (Εκτελεστικό Μηχανικό Α΄ Τάξης στο Τμήμα Δημοσίων Έργων), για το ποιος υπολόγισε το διαχωρισμό των μεριδίων του κτήματος σε 48/100 και 52/100 των 7/10 του τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά, ο κ. Πολυβίου δήλωσε πως δεν γνώριζε, παρά το ότι ο ίδιος έκανε τη χειρόγραφη αλλαγή των σχετικών αριθμών στο συμβόλαιο με τα σχέδια που κατατέθηκε στο Κτηματολόγιο.

    [03] Σχέδιο επιχορηγήσεων προγραμμάτων μικρής κλίμακας, ανακοίνωσε το Σπίτι της Συνεργασίας

    Πρόκληση προς φυσικά πρόσωπα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, πλατφόρμες, δίκτυα και άλλες ομάδες για υποβολή αιτήσεων με αφορμή την έναρξη χορηγήσεων Προγραμμάτων Μικρής Κλίμακας, απηύθυναν τα μέλη του ΔΣ του Σπιτιού της Συνεργασίας, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παραχωρήθηκε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ και από τις δύο κοινότητες.

    Όπως εξήγησε ο Λειτουργός Έργου «Σπίτι της Συνεργασίας», Κεμάλ Ελμάς, θα υποστηρίξουν και θα προωθήσουν την εφαρμογή πρωτότυπων ιδεών, σύμφωνων με το όραμα του Σπιτιού και με στόχο να επεκτείνει τις υπηρεσίες και τις εκδηλώσεις του, να φτάσει κοντά ολοένα και σε περισσότερο κόσμο, σε νέους ανθρώπους, και ανθρώπους σε σημαίνουσες θέσεις και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του με τη δημιουργία αυξημένων οικονομικών εσόδων. Οι δράσεις, πρόσθεσε, θα πρέπει να επικεντρώνονται, αλλά να μην περιορίζονται, στα ακόλουθα θέματα: νεολαία, εκπαίδευση, υγεία, πίστη, κοινωνικό φύλο, και πολιτισμός.

    Σε ανακοίνωση Τύπου σημειώνεται ότι μέσα από το πρόγραμμα θα δοθούν ευκαιρίες οικονομικής υποστήριξης για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας και επιχορηγήσει θα είναι από 1000 μέχρι 10.000 ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 October 2013 - 15:39:03 UTC