Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καταστροφικά επίπεδα η παγίδευση πτηνών σύμφωνα με τον Πτηνολογικό

    Σύνδεσμο

  • [02] ΚΟΠ και Τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη
  • [03] «Le Rendez-Vous» το σλόγκαν του UEFA EURO 2016

  • [01] Σε καταστροφικά επίπεδα η παγίδευση πτηνών σύμφωνα με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο

    Σε καταστροφικά επίπεδα βρίσκεται η παράνομη παγίδευση πουλιών τόσο στη Δημοκρατία όσο και σε περιοχές των Βρετανικών Βάσεων, αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, συγχαίροντας τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας & Πανίδας και του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας του Αρχηγείου Αστυνομίας για την επιτυχημένη μεγάλη επιχείρηση που διοργάνωσαν τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας, σε περιοχή όπου γινόταν παράνομη παγίδευση πουλιών με δίχτυα και ηχομιμητικές συσκευές.

    Σε ανακοίνωσή του ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος αναφέρει ότι «από τη συντονισμένη και στοχευμένη επιχείρηση καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 15 δίχτυα, 7 ηχομιμητικές συσκευές και 156 φρεσκοσκοτωμένα άγρια πουλιά και συνάμα απελευθερώθηκαν από τα δίχτυα άλλα 75 ζωντανά άγρια πτηνά, τα οποία ήταν παγιδευμένα σε αυτά».

    Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου «επικροτεί τέτοιες ενέργειες από τις αρχές πάταξης κατά της παράνομης παγίδευσης πουλιών» και αναφέρει ότι σύμφωνα «με καταγραφές πεδίου του Πτηνολογικού Συνδέσμου από το συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης για το τωρινό φθινόπωρο δείχνουν ότι η παράνομη παγίδευση πουλιών βρίσκεται σε καταστροφικά επίπεδα, τόσο στη Δημοκρατία όσο και σε περιοχές των Βρετανικών Βάσεων, και είναι απαραίτητη η εφαρμογή β€˜μηδενικής ανοχής' για ανατροπή της έξαρσης αυτού του φαινομένου».

    [02] ΚΟΠ και Τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης έχει κληθεί από τον Πρόεδρο της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ να μεταβεί στα Κεντρικά Γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη, μαζί με τον Πρόεδρο της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν σε μια «προσωρινή διευθέτηση για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο» βασισμένη στα καταστατικά της FIFA και της UEFA.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΠ, αναμένεται πως μετά το τέλος των συζητήσεων, οι δύο αντιπροσωπείες θα υπογράψουν έγγραφο, στο οποίο θα υπογραμμίζονται τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Κύπρο, με την έγκριση της FIFA και της UEFA. Η διευθέτηση που θα προκύψει, θα πρέπει να επικυρωθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις τόσο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όσο και της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

    [03] «Le Rendez-Vous» το σλόγκαν του UEFA EURO 2016

    «Le Rendez-Vous» θα είναι το σλόγκαν του EURO 2016, που θα διεξαχθεί σε δέκα πόλεις τις Γαλλίας από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το σλόγκαν ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μασσαλίας στην παρουσία του Προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

    Το «Rendez-Vous» έχει ως στόχο να τονίσει τη σπουδαιότητα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παραπέμποντας σε μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που κανένας φίλαθλος δεν θα θέλει να χάσει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 October 2013 - 10:39:04 UTC