Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] AΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 6/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι διεργασίες γύρω από το Κυπριακό, η αντικατοχική πορεία των μοτοσικλετιστών και οι συναντήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος με το Δημοκρατικό Συναγερμό και το ΑΚΕΛ με στόχο τη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές είναι οι κύριες ειδήσεις του σημερινού κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης ο φόνος Γιουγκοσλάβου στη Λεμεσό και η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σ'ολόκληρη την Κύπρο.

    Ο "Αγών" γράφει ότι το συνέρχεται σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος για συζήτηση του θέματος των δημοτικών εκλογών και των καταστατικών αλλαγών ενώ αύριο αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο "Α" γράφει ότι Αμερικανοί, Βρετανοί και τα Ηνωμένα Εθνη υιοθετούν τη θέση Ντενκτάς ότι η κυριαρχία πρέπει να πηγάζει από τις δύο κοινότητες.

    Η "Αλήθεια" αναφέρεται στην απόφαση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές αλλά και υποστήριξη υποψηφίων από άλλους χώρους όπου αυτό απαιτεί η θέληση των δημοτών. Η "Α" γράφει ότι η Τουρκία, μέσω των Αμερικανών με άμεσες και έμμεσες απειλές ενσπείρει το φόβο για την πρόθεση της κυβέρνησης να αγοράσει πυραύλους εδάφους - εδάφους μέσου βεληνεκούς κινεζικής κατασκευής.

    Η "Μάχη" γράφει ότι η διασφάλιση της ασφάλειας των μοτοσικλετιστών κατά τη διέλευσή τους από το δρόμο Αχνας-Βρυσούλων, θα είναι το αντικείμενο συζήτησης αύριο μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων των βρετανικών βάσεων. Η "Μ" γράφει ότι ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος και ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής προεδρίας για το Κυπριακό, Κέστερ Χίσλιπ, συζήτησαν τη δυνατότητα συστηματικής παρέμβασης της ΕΕ στο Κυπριακό.

    Η "Σημερινή" αναφέρεται στη διακοπή της παροχής ρεύματος στα υποστατικά των δύο τρίτων των καταναλωτών της Κύπρου από τις πρωϊνές ώρες, προκαλώντας ζημιές στο ξενοδοχειακό, βιομηχανικό και άλλους ζωτικούς τομείς της οικονομίας ενώ σημειώθηκε κυκλοφοριακό χάος. Η διακοπή οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος και έγινε κατά τη διάρκεια συντήρησης στο σταθμό Δεκέλειας. Η "Σ" γράφει ότι ανακωχή σημειώθηκε μεταξύ των Κυπριακών Αερογραμμών και των πιλότων αφού ο κυβερνήτης Νεόφυτος Γεωργίου θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα πτήσεων.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι σε εξαντλητικές ανακρίσεις υποβάλλονταν μέχρι χθες βράδυ δύο Σέρβοι σχετικά με τη δολοφονία του 27χρονου Μίλαν Στεφάνοβιτς, έξω από πολυκατοικία στην περιοχή Γερμασόγειας. Ο "Φ" γράφει επίσης ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε τρεις μήνες τις τιμές του πετρελαίου ενώ έκθεση του Γενικού Λογιστή αναφέρει ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών αποκομίζουν τεράστια κέρδη από προϊόντα που δεν υπόκεινται σε έλεγχο.

    Η "Χαραυγή" αναφέρεται στη συνάντηση των αξιωματούχων του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για τις δημοτικές εκλογές όπου το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων παραμένει ανοικτό. Ωστόσο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ. Η "Χ" αναφέρει επίσης ότι ελικόπτερα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και των βρετανικών βάσεων θα επιτηρούν την πορεία των μοτοσικλετιστών.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι μοτοσικλετιστές της μεγάλης αντικατοχικής πορείας από το Βερολίνο προς την Κερύνεια αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία μετά την εμμονή των σερβικών αρχών να πληρώσουν 25.000 δολάρια για είσοδο στη χώρα. Οι μοτοσικλετιστές θα περάσουν τώρα από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία πριν φθάσουν στη Θεσσαλονίκη. Η "CM" γράφει επίσης ότι συνεχίζεται η ύφεση στις περιπτώσεις ατόμων με ιογενή μηνιγγίτιδα αφού χθες παρατηρήθηκαν μόνο τέσσερα κρούσματα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Tuesday, 6 August 1996 - 9:16:17