Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 8/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι απειλές των Τούρκων ότι θα πυροβολούν τους μοτοσικλετιστές που θα περάσουν τα λεγόμενα σύνορα, η διαπίστωση ότι η μηνιγγίτιδα που κτύπησε την Κύπρο οφείλεται σε εντεροϊό, η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος καθώς και το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα στο δρόμο Καλού Χωριού - Λάρνακας με θύματα πατέρα και κόρη, είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

    O "Aγών" γράφει ότι το Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Οκτωβρίου ενώ η Κεντρική Επιτροπή χθες επικύρωσε σε γενικές γραμμές τη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές με το Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο "Α" αναφέρει επίσης ότι η κλινική του AIDS θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λάρνακας λόγω έλλειψης χώρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" αναφέρει ότι ελικόπτερα των κατοχικών δυνάμεων προέβησαν χθες σε αναγνωρίσεις πάνω από τη γραμμή αντιπαράταξης ενώ η Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Σιλβάνα Φόα εξέφρασε ανησυχία για την πορεία των μοτοσικλετιστών. Η "Α" γράφει επίσης ότι σημαντική αύξηση των εισπράξεων και μείωση των καθυστερημένων φόρων μέσα στο 1995 πέτυχε το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

    Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Βαράτε στο ψαχνό" αναφέρεται στην οριστική διαταγή που έχει δοθεί στις κατοχικές δυνάμεις να πυροβολούν τους μοτοσικλετιστές που θα "παραβιάσουν" τα λεγόμενα σύνορα του ψευδοκράτους. Η "Μ" γράφει επίσης ότι το κατοχικό καθεστώς επέβαλε χθες λεγόμενη "φυλάκιση" πέντε ημερών στους δύο Ελλαδίτες ομογενείς που απήχθησαν από τις δυνάμεις κατοχής.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο Λονδίνο, επιβεβαιώνεται ότι η μηνιγγίτιδα που παρουσιάστηκε στην Κύπρο είναι εντεροϊός και παρόμοιες περιπτώσεις σημειώθηκαν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τη Νότιο Αφρική. Η "Σ" αναφέρει επίσης ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Γεράσιμος Αρσένης θα βρίσκεται στην Κύπρο την 1η Σεπτεμβρίου για ιδιωτική επίσκεψη και θα φιλοξενηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι σύμφωνα με εκμυστηρεύσεις του Βρετανού Αναπληρωτή Υπάτου Αρμοστή προς το βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τομ Κοξ, η Βρετανία στοχεύει να μεθοδεύσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό ώστε οι εφ'όλης της ύλης διαπραγματεύσεις για λύση να συμπέσουν χρονικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση στις αρχές του 1998, όταν η Βρετανία θα προεδρεύει της Ενωσης. Ο "Φ" αναφέρεται επίσης στην απόφαση όπως η ορκωμοσία και οι άδειες σε νεοσύλλεκτους γίνει στις 17 Αυγούστου αντί στις 10, για προληπτικούς λόγους λόγω της επιδημίας της μηνιγγίτιδας.

    Η "Χαραυγή" αναφέρεται σε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ ότι η τελική διευθέτηση του Κυπριακού θα καθυστερήσει και για το λόγο αυτό προτρέπει την Τ/κ κοινότητα να διατηρήσει ψηλά το ηθικό της. Η "Χ" προβάλλει το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα χθες που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Γιαννάκη Σωτηρίου, 51 χρονών, από τα Λιμνιά Αμμοχώστου, που διέμενε στο Καλό Χωριό και της 12χρονης κόρης του, Σωτηρούλας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" δημοσιεύει ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία οι μεσολαβητές για το Κυπριακό μεθοδεύουν την πραγματοποίηση διάσκεψης Τύπου Ντέιτον για τις αρχές του επόμενου χρόνου με στόχο μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Σύμφωνα με την ανταπόκριση, η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε χώρο έξω από την Κύπρο. Η " CM" γράφει επίσης ότι το πλήρωμα πλοίου από την Ουγγαρία που βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού, εδώ και δύο βδομαδές, διαμαρτύρεται για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο καθώς και για απλήρωτους μισθούς.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Thursday, 8 August 1996 - 12:21:21