Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 9/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η πορεία των μοτοσικλετιστών και τα μέτρα που συνεχίζονται να λαμβάνονται τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα, οι δηλώσεις Φεϊσέλ, οι κομματικές διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές, η κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές και η κηδεία πατέρα και κόρης στο Καλό Χωριό είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

    Ο "Αγών" γράφει ότι πολλά ονόματα "παίζονται" στο τραπέζι των κομματικών διεργασιών αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές και δημοσιεύει πληροφορίες ότι είναι αδύνατη η επανεκλογή των δημάρχων Αντώνη Χατζηπαύλου της Λεμεσού και Γεώργιου Λυκούργου της Λάρνακας. Ο "Α" αναφέρεται στην επίσκεψη Τ/Κ κατοίκων του Λιμνίτη οι οποίοι πέρασαν χθες στις ελεύθερες περιοχές ύστερα από σχετική άδεια και μετέβησαν στον Τ/κ θύλακα των Κοκκίνων για το μνημόσυνο των Τ/Κ πεσόντων κατά τις μάχες της Τηλλυρίας.

    Η "Αλήθεια" προβάλλει στο κύριο θέμα της με φωτορεπορτάζ τους Αττίλες να τοποθετούν νάρκες στην περιοχή Αχνας, παράλληλα με τον κύριο δρόμο απ'όπου θα περάσει μεθαύριο Κυριακή η πορεία των μοτοσικλετιστών. Η "Α" γράφει ότι η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σπύρου Αρότη, δηλώνει ότι δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για οποιαδήποτε διάσκεψη τύπου Ντέιτον για το Κυπριακό, όπως μεταδόθηκε χθες.

    Η "Μάχη" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα διακόψει τις διακοπές του την Κυριακή και θα βρίσκεται στην αίθουσα επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας όπου μαζί με τους Υπουργούς Αμυνας και Δικαιοσύνης, Κώστα Ηλιάδη και Αλέκο Ευαγγέλου, θα ενημερώνεται για την αντικατοχική πορεία των μοτοσικλετιστών. Η "Μ" προβάλλει την κηδεία πατέρα και κόρης, Γιαννάκη Σωτηρίου και Σωτηρούλας, στο Καλό Χωριό, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

    H "Σημερινή" αναφέρει ότι το παράνομο καθεστώς Ντενκτάς επανδρώνει τα φυλάκιά του και απαγόρευσε τη διακίνηση δίκυκλων μηχανοκίνητων οχημάτων πάνω από 100cc για να συλλαμβάνει εύκολα τους μοτοσικλετιστές. Η "Σ" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Σαμοθράκη στις 18 Αυγούστου ενώ ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Γεράσιμος Αρσένης θα βρίσκεται στην Κύπρο στο τέλος του μήνα για να υποδεχθεί μαζί με τον Πρόεδρο Κληρίδη το ελληνικό αρματαγωγό "Σάμος".

    Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρει ότι ο αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Γκούσταβ Φεϊσέλ, δήλωσε ότι οι κυανόκρανοι δεν έχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν ένσφαιρα πυρά εναντίον των μοτοσικλετιστών. Αναφέρει ότι λόγω της πορείας στο χωριό Αθηένου, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή αντιπαράταξης, επικρατεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Ο "Φ" γράφει ότι πεταμένα κουφάρια και εντόσθια ζώων στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών αποτελούν "δαμόκλειο σπάθη" για την υγεία των κατοίκων.

    Η "Χαραυγή" στην κύρια είδηση γράφει ότι ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές απειλούνται με νέες εργασιακές αναταραχές, ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός Νέκερμαν και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες απειλούν τις ΚΑ ότι θα διακόψουν τη συνεργασία τους λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Η "Χ" γράφει ότι στις 21 Αυγούστου το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τη φιλελευθεροποίηση των ναυλωμένων πτήσεων από το Γκάτγουϊκ της Βρετανίας.

    H αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Κύπρος να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει μεταφέρει μηνύματα για το Κυπριακό σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων ενώ αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέφεραν και αυτοί μηνύματα εκ μέρους του Ισραήλ με παραλήπτες κυβερνήσεις αραβικών κρατών. Η "CM" γράφει επίσης ότι ο πληθωρισμός στην Κύπρο παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

    Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" προβάλλει δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, Γεώργιου Χατζηκώστα, ότι κατάληξη της πορείας θα είναι η Κερύνεια και ότι οι μοτοσικλετιστές δεν είναι δειλοί. Η "CW" γράφει επίσης ότι οι ξενοδόχοι της Λεμεσού προτίθενται να διαδηλώσουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για διεκδίκηση μεγαλύτερης κυβερνητικής υποστήριξης. (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)


    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Friday, 9 August 1996 - 11:46:43