Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 20/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η απόρριψη της πρότασης του Γ.Γ. του ΟΗΕ για συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη, οι δηλώσεις του Ελληνα Υπουργού Εθνικής Αμυνας Γεράσιμου Αρσένη, η καταδίκη των δολοφονιών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από ομάδα Τ/Κ, η διαφορά Κυπριακών Αερογραμμών και συντεχνίας μηχανικών αεροπλάνων και το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο νέοι, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Ο "Αγών" προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας με τις οποίες υπογρραμμίζει ότι αν χρειασθεί θα πολεμήσουμε ξανά όπως και στο παρελθόν για να διασφαλίσουμε την ελευθερία μας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση για συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και έκδοση κοινής δήλωσης προς εκτόνωση της κατάστασης στην Κύπρο.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Αμερικανός Πρέσβης Κένεθ Μπριλ έχει διαβιβάσει εισήγηση για έναρξη στρατιωτικού διαλόγου η οποία κινείται στο πνεύμα της πρότασης της μονίμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαντλέν Ολμπράιτ. Αλλού γράφει ότι "σκληραίνει" η σύγκρουση μεταξύ των Κυπριακών Αερογραμμών και της συντεχνίας των μηχανικών, ΑΣΥΣΕΚΑ, και σημειώνει δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας ότι μη αναστολή των απεργειακών μέτρων θα αποβεί σε βάρος των μελών της συντεχνίας.

    Η "Μάχη" γράφει ότι τα εκπαιδευτήρια θα είναι στελεχωμένα άρτια κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού οι μετακινήσεις και τοποθετήσεις καθηγητών και δασκάλων έχουν γίνει έγκαιρα. Αλλού αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση, χθες ξημερώματα, στο αυτοκίνητο του Ιωάννη Ράσπα και σημειώνει ότι η Αστυνομία αναζητεί τα ελατήριά της σε προσωπικές δραστηριότητες του θύματος.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι η Λευκωσία απορρρίπτει την παρέμβαση του Γ.Γ. του ΟΗΕ και σημειώνει δήλωση του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ στο ΚΥΠΕ ότι θετικά έχει απαντήσει στην πρόταση για έκδοση κοινής ανακοίνωσης ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία αναγνώρισε τα πρόσωπα των Τούρκων που δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού και σημειώνει ότι οι τρεις ανήκουν στη λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους.

    Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρεται στο νέο θανατηφόρο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο νεαρά άτομα όταν το αυτοκίνητό τους μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αλλού επικαλούμενος πληροφορίες του γράφει ότι η επιτάχυνση του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς ήταν το επίκεντρο των κατ'ιδίαν συνομιλιών μεταξύ του Προέδρρου Κληρίδη και του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Γεράσιμου Αρσένη, ενώ σημειώνει ότι πριν από το τέλος του χρόνου η Ε.Φ. θα παραλάβει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300.

    Η "Χαραυγή" προβάλλει δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής Τ/Κ, "Κύπρος για τους Κυπρίους", που ζουν στις ελεύθερες περιοχές με τις οποίες καταδικάζει τις στυγερές δολοφονίες του Ισαάκ και του Σολωμού και ζητούν ειρηνική λύση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι την ενσωμάτωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία προωθεί ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ως "απάντηση" στη στρατηγική της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η "Cyprus Mail" επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους στη Λευκωσία γράφει ότι θα πάρει πολύ χρόνο για ανοικοδόμηση οποιασδήποτε εμπιστοσύνης υπήρχε μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ πριν από τα αιματηρά επεισόδια στη νεκρή ζώνη στη Δερύνεια. Αλλού γράφει ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας συντονίζουν τις προσπάθειές τους για να εμποδίσουν την εξάπλωση της μηνιγγίτιδας στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Tuesday, 20 August 1996 - 9:51:39