Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 24/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκου Μαρκίδη σχετικά με τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις αμυντικές δαπάνες, οι διαπιστώσεις για τους λόγους που οδήγησαν στη δολοφονία του Τ/Κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί αλλά και οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία προβάλλονται στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    Ο "Αγών" γράφει ότι ο κατοχικός στρατός ενισχύθηκε με χιλιάδες νάρκες μία βδομάδα πριν την αντικατοχική εκδήλωση των μοτοσικλετιστών με τις οποίες ναρκοθέτησε ολόκληρη σχεδόν την περιοχή που εφάπτεται της ουδέτερης ζώνης. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιαννάκη Κασουλίδη, με τις οποίες απαντά σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ, ότι για την άμυνα δαπανήθηκε ποσό μεγαλύτερο από εκείνο που εισπράχθηκε.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι σε δύο βδομάδες οι ανακριτικές Αρχές θα είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τα πορτραίτα όλων όσοι έχουν αναμιχθεί στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Αλλού ανφέρεται σε άγρια συμπλοκή καταδίκων στις Κεντρικές Φυλακές χθες βράδυ στις οποίες τραυματίστηκαν οκτώ πρόσωπα που έτυχαν των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο.

    Η "Μάχη", επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, γράφει ότι νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί φτάνουν στην Κύπρο τα υπερσύγχρονα βαρέα ρωσικά άρματα μάχης Τ-80. Αλλού αναφέρεται στο προχθεσινό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του 48χρονος από τον Κάψαλο Λεμεσού και σημειώνει ότι οι δύο οδηγοί που τον παρέσυραν οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι θα επικηρυχθούν έναντι σεβαστού χρηματικού ποσού οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ώστε να εξασφαλιστούν στοιχεία και πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Αλλού προβάλλει καταγγελίες της συντεχνίας μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών ΑΣΥΣΕΚΑ με τις οποίες υποστηρίζει ότι η εταιρεία πετά στον αέρα τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη.

    Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες που έχει διαπιστώσει ο Γενικός Ελεγκτής στην προμήθεια σωλήνων και εξαρτημάτων για το διυλιστήριο νερού της Τερσεφάνου. Αλλού γράφει ότι τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προβλέπονται στο Τέταρτο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο θα μπορούν να διατεθούν και για σκοπούς ιδιωτικοποιήσεων - φιλελευθεροποίησεων κυβερνητικών και ημικρατικών υπηρεσιών.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι ο Τ/Κ δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε για να μην καταθέσει εναντίον της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αλλού γράφει ότι θέμα παραίτησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Αλέκου Ευαγγέλου επαναφέρουν στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι στις 10 Σεπτεμβρίου φθάνει στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Χαν Σουνγκ Τζου, για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι Κύπριοι τουριστικοί πράκτορες στη Βρετανία χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για φιλελευθεροποίηση των ναυλωμένων πτήσεων ως "μέτρα πανικού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Saturday, 24 August 1996 - 4:10:43