Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 25/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η πιθανή αύξηση της εισφοράς για την Αμυνα, τα τροποποιητικά νομοσχέδια για πάταξη της φοροδιαφυγής, η επιβεβαίωση ότι χιλιάδες Τούρκοι εξτρεμιστές είχαν μεταφερθεί στα κατεχόμενα για αντι-διαδηλώσεις, οι δηλώσεις της χήρας του Τ/Κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί σχετικά με τη δολοφονία του συζύγου της και το νέο θανατηφόρο δυστύχημα στη Λεμεσό, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

    Ο "Αγών" γράφει ότι η Βουλή είναι πρόθυμη να εγκρίνει αύξηση της εισφοράς για την άμυνα κατά 1% και σημειώνει ότι το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης θα πρέπει να καλύψει στους προσεχείς μήνες εκατομμύρια λίρες για την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία. Αλλού αναφέρεται σε νέο τροχαίο δυστύχημα στη Λεμεσό στο οποίο έχασε τη ζωή του 20χρονος Ευτύχιος Ευτυχίου από την Πάχνα.

    Η "Αλήθεια" αναφέρεται στα τροποποιητικά νομοσχέδια που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο τα οποία αποσκοπούν σε αυστηρότερες νομοθεσίες για τη φορολογία με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αλλού γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον της συντεχνίας των μηχανικών της εταιρείας ΑΣΥΣΕΚΑ υποστηρίζοντας ότι οι απολαβές τους πλησιάζουν αυτές των υπουργών και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η "Μάχη" γράφει ότι τη διεκδίκηση όλων των δήμων με υποψηφίους που να προέρχονται από το κόμμα εισηγούνται επαρχιακές επιτροπές του ΔΗΣΥ αλλα και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος. Αλλού γράφει ότι οι αντιδράσεις για μεταφορά του θαλάμου AIDS στη Λάρνακα συνεχίζονται και έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές στον Υπουργό Υγείας για μεταφορά της κλινικής στο παλιό και όχι στο νέο νοσοκομείο Λάρνακας.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι μετά τα τελευταία γεγονότα, οι ΗΠΑ θεωρούν επιβεβλημένη την έναρξη του στρατιωτικού διαλόγου και επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση αυτή, με στόχο τη μερική απαγκίστρωση κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης. Αλλού γράφει ότι αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι της Λάρνακας κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά με τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τις αντίθετες δηλώσεις των συντεχνιών.

    Ο "Φιλελεύθερρος" γράφει ότι αρχίζει από αύριο Δευτέρα έρευνα η οποία θα αποτελέσει βαρόμετρο για πιθανές αλλαγές στα προϊόντα και στους συντελεστές που περιλαμβάνονται στον τιμαριθμικό δείκτη. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου των Τουρκικών Εθνικιστικών Σωματείων, με τις οποίες επιβεβαιώνει ότι 3.000 περίπου μέλη τους ήρθαν στην Κύπρο για να συμμετάσχουν σε αντι-διαδηλώσεις την ημέρα της πορείας των μοτοσικλετιστών.

    Η "Χαραυγή" προβάλλει συνέντευξη της χήρας του δολοφονηθέντος Τ/Κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, Ιλκάι Ανταλί, σε τουρκικό περιοδικό, στην οποία δηλώνει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε γι' αυτά που έγραφε και γι' αυτά που θα αποκάλυπτε ακόμα. Αλλού προβάλλει δηλώσεις της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λένι Φίσερ με τις οποίες καταδικάζει τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού, και δηλώνει σοκαρισμένη από το γεγονός.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι χιλιάδες κυνηγοί εξορμούν σήμερα, έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, και σημειώνει ότι ο αριθμός των αδειούχων κυνηγών φτάνει τις 40.000. Αλλού αναφέρεται στα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές και προβάλλει δήλωση του διευθυντή των Φυλακών ότι οφείλονταν σε παρεξήγηση μεταξύ Ε/Κ και Αράβων κρατουμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Sunday, 25 August 1996 - 9:10:40