Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 29/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η πιθανότητα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, η τοποθέτηση συρμάτινου φράγματος από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στη θαλάσσια περιοχή στο Παραλίμνι, οι χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για πληροφορίες για παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στα γεγονότα στη Δερύνεια και η πορεία της μηνιγγίτιδας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Ο "Αγών" γράφει ότι ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων Νίκος Ρολάνδης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την υπουργοποίηση στελέχους του κόμματός του. Αλλού αναφέρεται σε νέες προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή Παραλιμνίου που θεάθηκαν να τοποθετούν χθες στη θάλασσα στην περιοχή Κάππαρη, συρμάτινο φράγμα για να παρεμποδίζουν Ε/Κ ψαράδες να διέρχονται στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι μέσα στο 1997 θα προωθηθούν δύο βασικά έργα ενίσχυσης και υλοποίησης του ενιαίου αμυντικού δόγματος που αφορούν στην αεροπορική βάση στην Πάφο και τη ναυτική στην περιοχή Ζυγίου-Μονής. Αλλού αναφέρεται σε δραματική μείωση των αποθεμάτων νερού στα κυβερνητικά φράγματα και στην προοπτική ενός ακόμα άνομβρου χειμώνα με αλυσιδωτές επιπτώσεις στη ζωή των Κυπρίων.

    Η "Μάχη" γράφει ότι στο ράφι φαίνεται να μπαίνει η ενίσχυση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και των επαρχιακών κλιμακίων και σημειώνει ότι ενώ γίνεται λόγος για ανεπάρκεια προσωπικού στην αστυνομία, παρατηρείται "υπερπληθυσμός" στο Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου. Αλλού γράφει ότι οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας θα λάβουν μέτρα σε πολιτικό και νομικό επίπεδο διεθνώς εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.

    Η "Σημερινή" αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για πληροφορίες της κυβέρνησης ότι ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς παρακολουθούσε τα επεισόδια στο οδόφραγμα στη Δερύνεια. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Μακεδονίτισσας ο οποίος υποστηρίζει ότι καμιά αποζημίωση δεν πρέπει να δοθεί στην Αρχιεπισκοπή για την παραχώρηση του συστήματος υδροδότησης της περιοχής.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θέλει οπωσδήποτε να προχωρήσει σε αλλαγές στο πολιτικό σχήμα. Αμετακίνητοι φέρονται να είναι οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας. Αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης διαβίβασε στον κατοχικό ηγέτη παράκληση όπως Τουρκοκύπριοι αποφεύγουν να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση λόγω ανησυχιών για πιθανά αντίποινα εναντίον τους μετά τα γεγονότα της Δερύνειας.

    Η "Χαραυγή" αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες για εξεύρεση κοινού εδάφους και έναρξη συνομιλιών και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Χαν Σουνγκ Τζιού και του Βρετανού εκπροσώπου Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στις αρχές Οκτωβρίου. Σε σύγκρουση οδηγείται η διαφορά στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ της επίσημης πλευράς και των υπαλλήλων για μεταστέγαση τους στην Παλλουριώτισσα, αναφέρει σε άλλη είδηση.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Ασσια οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία και κάλεσαν τις ΗΠΑ να εργαστούν για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό και εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Ογδοντα-τρία άτομα από την Ασσια, περιλαμβανομένων και δύο Αμερικανών υπηκόων, είναι μεταξύ των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας. Η σχολική χρονιά θα αρχίσει κανονικά παρόλο που εντοπίζονται νέα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Μέχρι σήμερα έχουν επηρεαστεί 321 άτομα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Thursday, 29 August 1996 - 4:10:40