Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 3/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται κυρίως στις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Γεράσιμου Αρσένη. Αλλα θέματα που προβάλλονται αφορούν τις δηλώσεις γύρω από την αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό, τον ενδημικό τύφο, τους κρατικούς προϋπολογισμούς και τη θανατική ανάκριση για το θάνατο του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

    Ο "Αγών" αναφέρεται σε δήλωση του κ. Αρσένη ότι το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου είναι μη ανατρέψιμο και πλέον βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση του ελληνισμού. Γράφει, επίσης, ότι, σύμφωνα με το πόρισμα του Θανατικού Ανακριτή, ο θάνατος του Θεόφιλου Γεωργιάδη οφείλετο σε εκ προμελέτης φόνο.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι η κυβέρνηση ζητά διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις του Προέδρου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ, ότι η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε αναβολή της αμερικανικής πρωτοβουλίας στο Κυπριακό, αφού η θέση της κυβέρνησης είναι ότι απαίτησε επίσπευση της πρωτοβουλίας. Γράφει, επίσης, ότι η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει καμιά απειλή από τον ενδημικό τύφο.

    Η "Μάχη" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης προχωρεί τις επόμενες μέρες σε οριστικοποίηση του σχήματος που θα δοθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του κ. Αρσένη ότι ήταν σωστή η αντίδραση της κυβέρνησης στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα της Δερύνειας.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης συγκάλεσε σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, χωρίς οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων να γνωρίζουν τα θέματα που θα συζητηθούν. Γράφει, επίσης, ότι δε θα ενσωματωθεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό του κράτους για το 1997 καμία νέα θέση, πέραν από τις απολύτως αναγκαίες.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε χθες σαφές μήνυμα ότι δεν προτίθεται να προβεί σε αναδομήσεις ή μετακινήσεις Υπουργών μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Γράφει, επίσης, ότι οι εντεινόμενες πληροφορίες για σχεδιαζόμενα αντίποινα σε βάρος Τ/Κ και των Ε/Κ που τους εργοδοτούν στις ελεύθερες περιοχές, έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι η κυβέρνηση, διά του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη, παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τις ΗΠΑ την περασμένη Ανοιξη να αναστείλουν την πρωτοβουλία τους στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι οι κάτοικοι Δαλίου προτίθενται να λάβουν δυναμικά μέτρα, εάν η κυβέρνηση δεν ορίσει εντός των ημερών ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μετατροπή της κοινότητας σε δήμο.

    Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η Πάφος έμεινε χθες χωρίς φρέσκο κρέας, αφού οι κρεοπώλες κατήλθαν σε επ' αόριστον απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση κατά 28% των τελών στο δημοτικό σφαγείο. Αναφέρεται, επίσης, σε έκθεση του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Κύπρου που φέρει τις δαπάνες για την άμυνα κατά την περίοδο 1994-1996 χαμηλότερες, σε σύγκριση με προηγούμενα έτη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Tuesday, 3 September 1996 - 4:10:39