Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 17/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι πληροφορίες για πρόκληση θερμού επεισοδίου από τους Τούρκους καθώς και για μήνυμα της Ουάσιγκτον προς την Αγκυρα στο οποίο εκφράζεται ανησυχία για την Κύπρο, προβάλλονται στο σημερινό Τύπο. Οι δηλώσεις Τάσσου Παπαδόπουλου αναφορικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές εκλογές αποτελούν επίσης κύρια είδηση στις εφημερίδες. "Ο Αγών" με κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο "Σε Κόκκινο Συναγερμό η ΕΦ" γράφει ότι στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται από σήμερα Εθνική Φρουρά και τα Σώματα Ασφαλείας της Δημοκρατίας καθώς εντείνονται οι πληροφορίες ότι οι Τούρκοι πιθανόν να πλήξουν το ρωσικό πλοίο το οποίο μεταφέρει άρματα στο νησί. Αναφέρει επίσης ότι ο Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Πέρι μετέφερε στην Αγκυρα μήνυμα του Προέδρου Κλίντον με το οποίο εκφράζεται η ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις απειλές κατά της Κύπρου.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι ενώ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε επιθετική κίνηση των τουρκικών στρατευμάτων, η σημερινή ημέρα θεωρείται σημαντική ως προς την ρευστότητα που παρατηρείται γύρω από την πιθανότητα πρόκλησης θερμού επεισοδίου από τον Αττίλα. Αναφέρεται ακόμη στην περίπτωση της 81χρονης Ελένης Χατζηττοουλή, η οποία υποστηρίζει ότι το περασμένο Σάββατο εμφανίστηκαν μπροστά της η Παναγία και ο Απόστολος Ανδρέας και την θεράπευσαν.

    "Η Μάχη" γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή τις δύο πρόσφατες δολοφονίες στην Αθαλάσσα μελετά την εισαγωγή κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και ελέγχου των χώρων που διαμένουν οι ασθενείς του ψυχιατρείου. Γράφει επίσης ότι ιδιαίτερα ανησυχητικός κρίνεται από την Αστυνομία ο αριθμός των καταγγελθέντων μη αδειούχων οδηγών μοτοποδηλάτων κατά το πρώτο πενθήμερο της συνεχιζόμενης παγκύπριας εκστρατείας που έχει αναλάβει η τροχαία.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Διπλό παιγνίδι ΗΠΑ" γράφει ότι η αμερικανική ενέργεια, να αφήνεται να διαρρεύσει η πληροφορία για πρόκληση θερμού επεισοδίου και από την άλλη να χαλιναγωγείται η Αγκυρα, στοχεύει αφενός μεν στο να παγώσει η Κυπριακή Δημοκρατία το εξοπλιστικό της πρόγραμμα και αφετέρου να συρθεί σε συνομιλίες. Αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος υποστήριξε την υποψηφιότητα του Σπύρου Κυπριανού με όρους, ενώ δεν απέκλεισε και δική του κάθοδο στις προεδρικές εκλογές.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει ότι σε έγκλημα χωρίς πτώμα τείνει να μετατραπεί το επεισόδιο στην Αχερίτου, αφού πέραν των κατοχικών αρχών ουδείς άλλος είδε το πτώμα του νεκρού Κούρδου στρατιώτη ή μίλησε με τον τραυματία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ζήτησαν από τους ειρηνευτές να υπογράψουν τον ιατρικό πόρισμα χωρίς καν να έχουν δει το νεκρό. Γράφει ακόμη ότι σε θέση μάχης βρίσκονται τα συνδικάτα, ενόψει της κυοφορούμενης πρωτοβουλίας του Προέδρου για ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι καμιά επίσημη πληροφορία δεν έχουν Λευκωσία και Αθήνα για κινήσεις των κατοχικών στρατευμάτων που να υποδηλώνουν επιθετική πρόθεση της Τουρκίας στην Κύπρο. Επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες γράφει ότι ο Τ/Κ μεγαλοαπατεώνας Ασίλ Ναδίρ βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας με αγγλικούς οίκους και με το ψευδοκράτος Ντενκτάς για να μεταδίδονται μέσω "Μπαϊράκ" και σε τακτική βάση απευθείας στοιχήματα για ιπποδρομίες και σκυλοδρομίες από τη Βρετανία.

    Η "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ ότι για να υπάρξει λύση στο Κυπριακό θα πρέπει και οι δύο κοινότητες να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς. Γράφει ακόμη ότι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης κατηγόρησε τις παθολογοανατομικές υπηρεσίες του Υπουργίου Υγείας για "ανικανότητα" αφού δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν ότι οι θανάτοι στην Αθαλάσσα δεν ήταν αυτοκτονίες αλλά δολοφονίες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Tuesday, 17 September 1996 - 4:10:46